VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Az elektromos szivattyúk fajtái

Nyitólap   »   Blog   »   Az elektromos szivattyúk fajtái
2016. Január 22.

Soron következő cikkünk a népszerű és sokszor használt elektromos vízszivattyúkat igyekszik majd bemutatni, hogy az olvasó egy-egy rövid  szemelvény segítségével megismerhesse a különböző választási lehetőségeket. Az elektromos vízszivattyúk egyik legfontosabb sajátossága, hogy azok elektromos motort használnak mint meghajtó egység, viszont más eltérés szinte nincs is a többi típushoz képest: itt is van szívó- és nyomócsonk, valamint ház és lapátkerék. Alkalmazásuk egyik legnagyobb előnye, hogy olcsó őket beszerezni, a méretük is kisebb mint sok más szivattyútípus esetében (például a mechanikus kondenzpumpához viszonyítva), ráadásul az eszköz képes folyamatosan dolgozni, hiszen nincs ciklikusság.

A búvárszivattyú

A búvárszivattyú, avagy más néven merülő szivattyú valójában egy kis nyomással és szállítómagassággal operáló átemelő eszköz, ami a centrifugálszivattyúk elvén működik. Az eszköz legnagyobb előnye, hogy a vízbe merülve dolgozik, ezért annak borítása vízhatlan kialakítással rendelkezik. Az eszköz rendkívül hatékony, és a megfelelő kialakítás miatt hosszú élettartammal lehet számolni. Mivel a szivattyú a folyadékba merül, ezért megelőzhető az eszközökre oly sok veszélyt jelentő kavitáció.

A zagyszivattyú

A zagyszivattyú másik neve a szennyvíz-szivattyú, amely a nevéhez hűen nem tiszta, szemcsés, zagyos folyadékok áramoltatására is alkalmas. A típus nagy beömlő-nyílás mellett nagy átmérőjű nyomócsonkkal is operál, ezáltal hatékonyan tudja elszállítani a szennyeződéseket tartalmazó folyadékokat. Jellemző rá, hogy nem teljesít jól, ha nagy a szállítómagasság.

A kerti szivattyú

A kerti, vagy más néven felszíni szivattyú nem a vízbe telepítve, hanem a felszínen állva szívja fel a nyomócsövön keresztül a vizet, valamint továbbítja azt annak rendeltetési célja felé.A típus egy rendkívül sokoldalúan használható eszköz, amely ideális arra, hogy kerti kutak vagy ciszternák vizét szállítsa.

Házi vízellátó rendszer

Házi vízellátó szivattyúrendszert akkor érdemes használni, ha az adott eszköznek a vízfelhasználásnak megfelelően kell működnie. Ott alkalmazzák ezt a típust, ahol nincs vezetékes víz, viszont hatékonyan és kedvező feltételekkel kell megoldani egy adott épület vízellátását.Megosztás másokkal: