VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A szivattyúk fontos tartozékai: az átfolyásérzékelő

Nyitólap   »   Blog   »   A szivattyúk fontos tartozékai: az átfolyásérzékelő
2015. Október 16.

A szivattyúk fontos tartozékai: az átfolyásérzékelő

Aki ismeri és olvassa a cikkeinket, az nem lepődik meg azon, hogy nemcsak a szivattyúk típusait, működésüket vagy épp előnyeiket szeretjük bemutatni, hanem időt áldozunk a különböző alkatrészekre és kiegészítőkre is. Merthogy a szivattyú nem lehet sem hatékony, sem működőképes ezek nélkül a fáradhatatlan eszközök nélkül. A mai játékosunk pedig az az átfolyásérzékelő, amiről ritkán hallunk, pedig hasznos segítséget jelenthet bizonyos esetekben.

Mi az az átfolyásérzékelő?

Az átfolyásérzékelőnek egy viszonylag egyszerűnek tűnő, mégis rendkívül fontos szerepe van, hiszen ez az eszköz irányítja és szabályozza a szivattyúkat. Bekapcsol, kikapcsol, semmi bonyolítás - mégis mily hatalmas a felelősség, ha azt vesszük, hogy ő felel a szivattyú sikeres működéséért. Nem véletlen, hogy a szakemberek szerint az egyik legfontosabb alkatrész kapcsán nem árt, ha megfelelő minőségű típust választunk, mivel bizonyos szempontból ez az elem a szivattyú szíve. Az átfolyásérzékelő a hagyományos nyomókapcsolót helyettesíti bizonyos felhasználási korlátokkal, valamint a szárazon futástól is megvéd, vagyis ha bizonyos ideig nem észlel a rendszer vízszállítást, akkor az alkatrész kikapcsolja a szivattyút.

Hogy működik az átfolyásérzékelő?

A panel 230 V-on működik, és 1-1 szívó- és nyomócsatlakozása van. A teljesítmény? Gyártótól és típustól függ, természetesen, de elég széles a választék ezen a téren is (a Pedrollo Easypress II. például 200 liter vizet képes egyetlen perc alatt átengedni).Az átfolyásérzékelő a szivattyú működéséről a következő szempontok szerint gondoskodik: amennyiben az indítónyomás alá esik a rendszer nyomása, akkor az eszköz beindítja a szivattyút, ha viszont a vízhozam értéke csökken le, például nullára, akkor leállítja azt.A jól dolgozó átfolyásérzékelővel elkerülhetők a gyakori újraindítások is, valamint az alkatrész nem igényel sem gyakori karbantartást, sem nagy helyet.Megosztás másokkal: