VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Mélykútszivattyúk a hétköznapokban

Nyitólap   »   Blog   »   Mélykútszivattyúk a hétköznapokban
2015. Október 3.

Mélykútszivattyúk a hétköznapokban

Többfajta szivattyút bemutattunk már cikkeinkben, és most azt a mélykútszivattyút vesszük elő, amelyek számtalan háztartás életét könnyítik meg a mindennapok során. A vízellátáshoz ugyanis erős és hatékony eszközre van szükségünk.

Mit csinál a mélykútszivattyú?

A mélykútszivattyú a fúrt kutakból történő víz kinyerésekor nyújt elengedhetetlen asszisztenciát: legyen szó tiszta ivóvízről, öntözéshez vagy fürdéshez használt vízről, a típus mindegyik esetben helyt áll, és különleges tulajdonságai miatt hatékonyan képes biztosítani a háztartás vízellátását. A gép egyik legnagyobb előnye, hogy képes mélyebb területekről is nagyobb vízmennyiséget is megmozgatni, ráadásul a kiemelkedő paraméterek miatt nemcsak a háztartásokban, hanem az ipari létesítményekben is képes hibátlanul helyt állni. Ehhez persze tudnunk kell néhány fontos dolgot. A mélykútszivattyúk esetében a megengedett homoktartalom nem lehet több, mint 40 gramm per köbméter (bizonyos speciális típusok esetében ez az érték lehet magasabb is), a szemcsenagyság pedig fél milliméternél kisebb kell, hogy legyen. Fontos szempont még, hogy aknába vagy kútba történő szereléskor az átmérőnek egyaránt nagyobbnak kell lennie 100 milliméternél. Azonban itt sem árt, ha kikérjük egy szakértő segítségét, hiszen sok későbbi kényelmetlenséget elkerülhetünk ezzel.

Megelőzhetők a mélykútszivattyúk meghibásodásai?

Megfelelő alkalmazással igen, persze most azokról a problémákról beszélünk, amik előre láthatók, vagyis amiket a felhasználó mulasztása idézett elő. Tény ugyanis, hogy a mélykútszivattyúnál is általában üzemeltetési problémákra vezethetők vissza a kisebb-nagyobb gondok, és a meghibásodások nagyobb részt elkerülhetők a helyes hozzáállás elsajátításával. Mindez azért sem mellékes, mert a szivattyú helytelen használata nemcsak a gépet, hanem a kutat is veszélyezteti. Fontos a szivattyúvédelem használata, hiszen a különböző motorvédő berendezések automatikusan bekapcsolnak fáziskimaradás, túláram, szárazon futás és kábelbeázás esetén.Megosztás másokkal:

Hozzászólások