VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

Mit kell tudni a kútszivattyúkról?

2015. Augusztus 1.

Sokan kérdezik, hogy miért éri meg öntözéskor a kút és a szivattyú használata, hiszen ezek olyan egyszeri költséges befektetések, amiknek évek múltán történő megtérülése kétséges.
Persze mindig számít az öntözni szándékozott kert területe, de azért vegyük figyelembe: ha az év adott időszakában minden nap vezetékes vizet akarunk használni egy közepes mennyiséget hozó terméshez, akkor elég gyorsan megugrik a vízszámla.
Egy kút fúrása és egy szivattyú telepítése pedig rövid időn belül (években mérhető távon) visszahozza a befektetést, ráadásul egy megfelelően kivitelezett munka és megfelelően működő  eszköz több ezer üzemórán keresztül képes arra, hogy magas minőséget biztosítson.

Fúrt vagy ásott kút?
A kútból történő öntözés szíve és lelke a megfelelő szivattyú beszerzése, amihez nem árt, ha ismerjük a legfontosabb paramétereket. Milyen kutat szeretnénk? Fúrt vagy ásott kutat; mekkora lesz az üzemi vízszint?
A fúrt kutak, a 6-8 méternél nem mélyebb és az ennél mélyebb üzemi vízszinttel dolgozó ásott kutak más és más szivattyútípusokat kívánnak (ásott kút- és mélykút-szivattyúkat például), ezért érdemes alaposan tájékozódni a vásárlás előtt.
Fontos, hogy a vízigényhez alakítsuk a szivattyúk beszerzését (kézi öntözés, automata öntözőrendszer vagy egyéb felhasználás), és hogy tudjuk, a szivattyúk különböző paraméterei közül melyiknek mi a fontossága.
A szakemberek arra is felhívhatják a figyelmet, hogy számít, milyen intenzív lesz a vízmozgás, és hogy milyen beépített védelem szükséges. Célszerű hozzáértőkkel beszélni a beszerzés és a telepítés előtt, hiszen olyan tényezők is felmerülhetnek problémaként, amikre mi magunk nem is számítunk.

A rossz választás valóban rossz befektetés
Egy nem megfelelően kiválasztott szivattyú már tényleg lehet zűrös befektetés, hiszen működéskor a hatékonyság mellett a gép állapota is leromolhat.
A legfontosabb szempont, hogy a kút és a szivattyú teljesítménye összhangban álljon, mivel az üzemeltetés csak ebben az esetben lehet biztonságos.


Megosztás másokkal:

Hozzászólások