VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Mit kell tudni a kútszivattyúkról?

2015. Augusztus 1.

Sokan kérdezik, hogy miért éri meg öntözéskor a kút és a szivattyú használata, hiszen ezek olyan egyszeri költséges befektetések, amiknek évek múltán történő megtérülése kétséges.
Persze mindig számít az öntözni szándékozott kert területe, de azért vegyük figyelembe: ha az év adott időszakában minden nap vezetékes vizet akarunk használni egy közepes mennyiséget hozó terméshez, akkor elég gyorsan megugrik a vízszámla.
Egy kút fúrása és egy szivattyú telepítése pedig rövid időn belül (években mérhető távon) visszahozza a befektetést, ráadásul egy megfelelően kivitelezett munka és megfelelően működő  eszköz több ezer üzemórán keresztül képes arra, hogy magas minőséget biztosítson.

Fúrt vagy ásott kút?
A kútból történő öntözés szíve és lelke a megfelelő szivattyú beszerzése, amihez nem árt, ha ismerjük a legfontosabb paramétereket. Milyen kutat szeretnénk? Fúrt vagy ásott kutat; mekkora lesz az üzemi vízszint?
A fúrt kutak, a 6-8 méternél nem mélyebb és az ennél mélyebb üzemi vízszinttel dolgozó ásott kutak más és más szivattyútípusokat kívánnak (ásott kút- és mélykút-szivattyúkat például), ezért érdemes alaposan tájékozódni a vásárlás előtt.
Fontos, hogy a vízigényhez alakítsuk a szivattyúk beszerzését (kézi öntözés, automata öntözőrendszer vagy egyéb felhasználás), és hogy tudjuk, a szivattyúk különböző paraméterei közül melyiknek mi a fontossága.
A szakemberek arra is felhívhatják a figyelmet, hogy számít, milyen intenzív lesz a vízmozgás, és hogy milyen beépített védelem szükséges. Célszerű hozzáértőkkel beszélni a beszerzés és a telepítés előtt, hiszen olyan tényezők is felmerülhetnek problémaként, amikre mi magunk nem is számítunk.

A rossz választás valóban rossz befektetés
Egy nem megfelelően kiválasztott szivattyú már tényleg lehet zűrös befektetés, hiszen működéskor a hatékonyság mellett a gép állapota is leromolhat.
A legfontosabb szempont, hogy a kút és a szivattyú teljesítménye összhangban álljon, mivel az üzemeltetés csak ebben az esetben lehet biztonságos.


Megosztás másokkal:

Hozzászólások