VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogy működik az axiálszivattyú?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogy működik az axiálszivattyú?
2015. Július 3.

Hogy működik az axiálszivattyú?

A háztartásokban, a kertben, vagy éppen a mezőgazdasági és az ipari termelés során számtalan szivattyúfajtát használhatunk a folyadékok vagy gázok szállítására. Ahány probléma, annyi megoldás létezik, és a vásárlónak csak azt kell eldöntenie, hogy adott munkához melyik típust ajánlják a leginkább.

Utána már könnyű dolga van, hiszen ha tudja a minőség és az ár felé támasztott elvárásokat, akkor viszonylag könnyű kiválasztani egy testhez, feladathoz álló szivattyút.

Ettől függetlenül könnyű megmondani, hogy melyek azok a típusok, amelyek többféle munkában is helyt állnak, és amelyek számos alkalmazási területen hasznosíthatók. Az axiálszivattyúk a kedvelt szivattyúk közé tartoznak, hiszen megbízhatók és hatékonyak.

Miért olyan kivételesek az axiálszivattyúk?

Az axiálszivattyúk rendkívül hosszú élettartammal bírnak, ráadásul nagy üzemi nyomással dolgoznak, valamint kiváló üzembiztonságot és jó összhatásfokot érhet el vele a végfelhasználó.

A piacon jelenleg háromfajta axiálszivattyú kapható: a ferdetengelyes, a ferdetárcsás és a vezérlőtárcsás, amelyeknek munkatérfogata állandó vagy változtatható.

A típus dugattyúit egy hengerre vagy egy 45 foknál kisebb félnyílásszögú kúp felületére rakják. Üzemi nyomásuk 40-45 MPa, forgásirányuk szimpla vagy dupla lehet. A megengedett fordulatszám-tartományt minden esetben a névleges méret határozza meg, ezért az eltérő.

Mihez használhatjuk axiálszivattyút?

Az axiálszivattyúk többfajta munkában is helyt állnak, de nagy általánosságban elmondható, hogy ott tudjuk kihasználni előnyeit, ahol szükséges a stabilitás, a nagy üzembiztonság, valamint a szélsőséges terhelési viszonyoknak való megfelelés.

Minden axiálszivattyúhoz jár ráadásul egy pontos beállításokról szóló katalógus, aminek ha betartjuk az utasításait, akkor a szivattyú 10-20 ezer üzemóra elérésére is képes lesz.Megosztás másokkal: