VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Egy piacvezető története: a Grundfos múltja és jelene

Nyitólap   »   Blog   »   Egy piacvezető története: a Grundfos múltja és jelene
2015. Július 8.

Egy piacvezető története: a Grundfos múltja és jelene

A Grundfos egy hetvenéves tapasztalattal bíró szivattyú- és búvárszivattyú-gyártó vállalat Dániában, amely az elmúlt évtizedek során egyedülálló eredményeket és kimagasló sikereket ért el.

Az eredetileg egy termék nevét jelölő Grundfoss a hatvanas években az utolsó "s" betű lehagyásával lett hivatalosan cég, amit annak is köszönhetett, hogy irigylésre méltó exporttevékenységük után Németországban leányvállalatot alapítottak az értékesítés és a gyártás kisegítése érdekében.

Miért a Grundfos?

A Grundfos-t létrehozó Bjerringbro vállalat azért döntött úgy, hogy szivattyúkkal is elkezd foglalkozni, mert amikor 1945-ben egy automata vízművön dolgoztak, akkor a cég sehol sem talált megfelelő minőségű elektromos szivattyút.

Az ínség ilyen esetben egyedi ötleteket szül, és a Bjerringbro úgy döntött, hogy maga fejleszt ki inkább egy ilyen berendezést. A Foss 1-nek nevezett első szivattyú tehát történelmi lett, és a modellből később 26 további darabot gyártottak le.

A Foss 1 még csak hét méter mélyről tudott szivattyúzni, de a később kifejlesztett Dybfoss BP már képes volt ennél is lejjebb menni. A VP 32 mint a cég első keringetőszivattyúja került fel a dicsőségtáblára, ráadásul ez a termék annyira sikeres volt, hogy hozzá hasonló szivattyúkat a mai napig alkalmaznak energiahatékonyságuk miatt.

A dán gyártó 1962-ben mutatta be saját merülőszivattyúit, a hetvenes évek óta pedig a Grundfos elektronikával is foglalkozik. Első szennyvízszivattyújukat 1984-ben dobták piacra.

Mely területeken hasznosítják a Grundfos tapasztalatát?

Sok évtizedes történelme során a Grundfos szivattyúi számtalan iparágban és alkalmazási területen kipróbálhatták magukat, és a dán gyártó nem vallott kudarcot sehol.

Termékeit használják az autógyártás, a gyógyszeripar, a gépi megmunkálás, a hőmérséklet-szabályozás, az italgyártás, a mezőgazdaság, az ipari víz- és szennyvízkezelés, valamint az élelmiszeripar és a vízelosztás során.

A Grundfos szivattyúi azonban rendkívül népszerűek a családi házak környékén is, hiszen megbízhatóan képesek kezelni a fűtési, vízellátási és szennyvízkezelési problémákat.



Megosztás másokkal:

Hozzászólások