VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Egy piacvezető története: a Grundfos múltja és jelene

2015. Július 8.

Egy piacvezető története: a Grundfos múltja és jelene

A Grundfos egy hetvenéves tapasztalattal bíró szivattyú- és búvárszivattyú-gyártó vállalat Dániában, amely az elmúlt évtizedek során egyedülálló eredményeket és kimagasló sikereket ért el.

Az eredetileg egy termék nevét jelölő Grundfoss a hatvanas években az utolsó "s" betű lehagyásával lett hivatalosan cég, amit annak is köszönhetett, hogy irigylésre méltó exporttevékenységük után Németországban leányvállalatot alapítottak az értékesítés és a gyártás kisegítése érdekében.

Miért a Grundfos?

A Grundfos-t létrehozó Bjerringbro vállalat azért döntött úgy, hogy szivattyúkkal is elkezd foglalkozni, mert amikor 1945-ben egy automata vízművön dolgoztak, akkor a cég sehol sem talált megfelelő minőségű elektromos szivattyút.

Az ínség ilyen esetben egyedi ötleteket szül, és a Bjerringbro úgy döntött, hogy maga fejleszt ki inkább egy ilyen berendezést. A Foss 1-nek nevezett első szivattyú tehát történelmi lett, és a modellből később 26 további darabot gyártottak le.

A Foss 1 még csak hét méter mélyről tudott szivattyúzni, de a később kifejlesztett Dybfoss BP már képes volt ennél is lejjebb menni. A VP 32 mint a cég első keringetőszivattyúja került fel a dicsőségtáblára, ráadásul ez a termék annyira sikeres volt, hogy hozzá hasonló szivattyúkat a mai napig alkalmaznak energiahatékonyságuk miatt.

A dán gyártó 1962-ben mutatta be saját merülőszivattyúit, a hetvenes évek óta pedig a Grundfos elektronikával is foglalkozik. Első szennyvízszivattyújukat 1984-ben dobták piacra.

Mely területeken hasznosítják a Grundfos tapasztalatát?

Sok évtizedes történelme során a Grundfos szivattyúi számtalan iparágban és alkalmazási területen kipróbálhatták magukat, és a dán gyártó nem vallott kudarcot sehol.

Termékeit használják az autógyártás, a gyógyszeripar, a gépi megmunkálás, a hőmérséklet-szabályozás, az italgyártás, a mezőgazdaság, az ipari víz- és szennyvízkezelés, valamint az élelmiszeripar és a vízelosztás során.

A Grundfos szivattyúi azonban rendkívül népszerűek a családi házak környékén is, hiszen megbízhatóan képesek kezelni a fűtési, vízellátási és szennyvízkezelési problémákat.Megosztás másokkal:

Hozzászólások