VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A fogaskerék-szivattyú bemutatása – röviden, lényegre törően

2015. Június 16.

A fogaskerék-szivattyú bemutatása – röviden, lényegre törően

A szivattyúk feladata, hogy a folyadékokat egyik helyről a másikra szállítsák, ám hogy ezt a gép végül miképp, milyen elv megvalósításával éri el, az már egy másik kérdés.Ugyanazt a feladatot másképp, más paraméterek kidomborításával többfajta szivattyú is elérheti, így például a térfogat-kiszorításos szivattyúk mellett van még dugattyús szivattyú, csavarszivattyú, torlónyomás-szivattyú, illetve ott vannak a „hagyományos” megoldások, így például az arkhimédészi csavar vagy a vízemelő kos. Mindig az a kérdés, hogy mi a feladat, és hogy a felhasználónak mire van szüksége, hiszen a szakemberek más és más típusokat ajánlanak akkor, ha kútból történő vízkinyerésről, házon belüli vízellátásról, keringetésről vagy épp a szennyvíz mozgatásáról van szó.

Mi a fogaskerék-szivattyú?
A fogaskerék-szivattyú egy egyszerű felépítésű, mégis megbízható eszköz, amely nemcsak gyors, de még költséghatékony is az olcsó működtetés és javítás miatt. A típusnak lényegében hét fontosabb eleme van, azonban a fogaskerék fogazatai eltérhetnek a különböző változatokban, attól függően, hogy az adott feladathoz melyik kialakítás lehet a legmegfelelőbb. A szét- és összegördülésekkel ugyanis eltérő eredményeket érhet el a szivattyú. A fogaskerék szivattyúházának elemei öntöttvasból vagy alumíniumból készülnek, a csapágyak és a tömítések azonban könnyedén cserélhetők, és ezeket az elemek nem költséges dolog beszerezni az esetleges kopások megjelenése után.

Így működsz te!
A fogaskerék-szivattyú – nevéhez hűen – a fogaskerekek mozgatását használja fel ahhoz, hogy a folyadékot eljuttassa egyik pontból a másikba. A folyadék a fogak közötti résekben jut el a szívó oldalról a nyomó oldalra, a mozgásról pedig a szívótérben kialakuló, a fogak össze- és szétkapcsolódásából eredő szívóhatás gondoskodik. A felhasználó a kiszorítási térfogat alapján választhatja ki a neki leginkább megfelelő változatot, valamint nem árt ismerni az áramoltatni szándékozott folyadék viszkozitását is, hiszen az eszköz fordulatszámát még ez is meghatározza. A szivattyút mínusz 40 és plusz 80 Celsius fok között lehet üzemeltetni.Megosztás másokkal:

Hozzászólások