VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Melyik kerti szivattyú leginkább alkalmas a kiszemelt célra?

Nyitólap   »   Blog   »   Melyik kerti szivattyú leginkább alkalmas a kiszemelt célra?
2018. Augusztus 10.

Melyik kerti szivattyú leginkább alkalmas a kiszemelt célra?

A szivattyúk napjainkban már nem csak ipari méretekben szolgálják a feladatok elvégzését, hanem otthonra is többféle típus beszerezhető. Rendszerint a kerttel rendelkező házak tulajdonosai választják a készülékek kínálta előnyöket, ám a választás nem mindig egyszerű. Milyen típust érdemes beszerezni? Mely feladatokra találhatunk megfelelő szivattyúkat? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

Nem mindegy a hatékonyság és a kapacitás

A kerti vízszivattyúk és az ásottkút szivattyú képesek arra, hogy gyorsan emeljenek át akár nagy vízmennyiségeket is, így például a tó vagy a medence feltöltése egyszerűbbé válhat. Fontos szem előtt tartani azt, hogy a víz mennyivel a felszín alatt van, vagyis milyen magasságba kell a szivattyúnak felhozni a vizet. Ez jelentősen befolyásolhatja azt, hogy milyen típus bizonyul ideálisnak. Hasonló a helyzet a kapacitással is, ami öntözés vagy medence feltöltés alkalmával is lényeges. Nem mindegy, hogy mennyit kell várni arra, míg a teljes kertet sikerül megöntözni, vagy mennyi ideig tart egy nagyobb medence vízzel való feltöltése. A kapacitás tekintetében érdemes nagyobb hatékonysággal működő fajta mellett letenni a voksot, így még akkor is megbízható lesz a munkatempó, ha például nagy melegben kell a szivattyúnak üzemelnie.

Búvárszivattyúk, a legnépszerűbb fajták

A búvárszivattyú, miként nevéből is adódik, nagy mélységből emeli föl a vizet, ezért minden olyan esetben ideális választás lehet, amikor a kerti feladatokhoz keressük a megfelelő eszközt. Figyeljünk a választásnál a motorteljesítményre, ugyanis ez is hatással van arra, hogy sikerül-e a kívánt mélységből vízhez jutni. Az úgynevezett centrifugális szivattyúk centrifugális erőt alkalmaznak a víz mozgatásához. Az acél alapanyag rendkívüli tartóssággal ruházza fel ezeket a darabokat, ráadásul az eltávolítható fedéllel rendelkező fajták lehetővé teszik azt is, hogy a törmeléket sikerüljön eltávolítani.

A szivattyú választék napjainkban minden korábbinál szélesebb, így legyen szó akár medence feltöltésről, a naponta szükségessé váló kerti öntözésről, vagy a háztartás vízzel történő ellátásáról, mindenki megtalálhatja a felhasználás módjának, az elvárt teljesítménynek és hatékonyságnak, vagy például a kút mélységének megfelelő készüléket, mely hosszú távon áll majd kifogástalanul rendelkezésre.



Megosztás másokkal: