VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Óvja a szivattyúit áramláskapcsoló csatlakoztatásával!

Nyitólap   »   Blog   »   Óvja a szivattyúit áramláskapcsoló csatlakoztatásával!
2021. Február 23.

Óvja a szivattyúit áramláskapcsoló csatlakoztatásával!

A kellő mennyiségű és állandó vízellátás biztosítása érdekében született meg az áramláskapcsoló. Ez a termék automatizálja a folyadékellátást, valamint megakadályozza az esetleges szárazon futást, aminek során a szivattyú komoly sérüléseket szenvedhetne. Mindenképpen megtérülő befektetés áldozni erre a kiegészítőre, főleg akkor, ha a saját dolgát is szeretné megkönnyíteni. 

Miért hasznos az áramláskapcsoló

A vízszállítás, mint problémakör, már nagyon régóta fennáll az emberiség történelmében. Nem meglepő tehát, hogy a modern szivattyúk elődei már sok évszázaddal ezelőtt megjelentek a fejlettebb civilizációkban. A mennyiség szabályozása már ekkor is problémát jelentett, így szükség volt olyan kiegészítő rendszerekre, amik megfelelően el tudták látni ezt a feladatot. Az áramláskapcsoló manapság kiválóan végzi a dolgát, aminek köszönhetően felszabadítható a szivattyú a felesleges emberi beavatkozás alól. Korábban ugyanis nagyon fontos volt, hogy valaki a pompa közelében legyen, hogy azt ki- és bekapcsolja, amikor arra igény merül fel. Az áramláskapcsoló kiváltja ezt a munkafolyamatot, automatizálva a rendszereket. 

Automatizálás áramláskapcsoló használatával

Végsősoron ezeket a termékeket azért alkották meg, hogy a pompák működtetése távolról is elvégezhető legyen. A hálózatba való megfelelő beépítés révén, teljesen automatizálhatóvá válik a vízkinyerés, ami locsoló rendszereknél jelentős energiahatékonyságot nyújt. A takarékoskodás szempontjából sem utolsó dolog az áramláskapcsoló használata, hiszen ezzel elérhető, hogy csak annyi víz legyen felhasználva, amennyire feltétlenül szükség van. Az egyre melegebb nyári időszakokban az öntözés nélkülözhetetlen a növénytermesztés szempontjából. A rendszerek lelkét minden esetben egy nagyteljesítményű szivattyú adja, amihez áramláskapcsoló kerül csatlakoztatásra. Az emberi beavatkozás kiváltásával csökkenthetők a költségek és fokozható a teljesítmény

Áramláskapcsoló a szivattyúk védelmére 

Nem elég csak annyit nyújtania az áramláskapcsolónak, hogy ki- és bekapcsolja a készüléket, mert fontos, hogy megakadályozza az esetleges százon futást is. Ez akkor következik be, amikor a kitermelő térből elfogy a folyadék és a pompa elkezd levegőt továbbítani. Ez túlmelegedést okozhat az alkatrészekben, aminek folytán a szivattyú motorja leég.

Az áramláskapcsoló a típusától függően képes lehet arra, hogy ellenőrizze az áthaladó folyadék mennyiségét és azonnal lekapcsolja a pompát, ha kritikusan alacsony szintre esne az.

 Fontos tudni, hogy az áramláskapcsoló nem egyezik meg a nyomáskapcsolóval. Csak és kizárólag az indulási nyomást lehet vele beállítani. 

Minőségi áramláskapcsoló típusok 

Ne érje be kevesebbel, mint a kiváló minőség! Válogasson az ItaltecnicaLowara és Pedrollo termékek között! Mágneskapcsolót, áramlásszabályozót és csatlakozó könyököt is találhat a felhozatalunkban, amikre szüksége lehet az üzembe állításhoz. Az áramláskapcsoló csatlakoztatása egyszerű folyamat, ugyanis csak követnie kell a műanyag burkolatra nyomtatott huzalozási jelzéseket.  Bármilyen kérdése merülne fel a témában, kérje bátran a szakembereink segítségét! 



Megosztás másokkal: