VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan lehet elkerülni az alagsor beázását?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan lehet elkerülni az alagsor beázását?
2018. Augusztus 27.

Hogyan lehet elkerülni az alagsor beázását?

Építkezés vagy lakásbővítés során egyre gyakrabban esik a választás az alagsor beépítésére, vagy pincék lakótérré történő átalakítására. Nem más a cél ilyenkor, mint az élettér, a rendelkezésre álló négyzetméterek növelése, ezzel még otthonosabbá és kihasználhatóbbá téve az ingatlant. Fontos azonban, hogy a megfelelő kialakítással védekezzünk az árvíz, vagy az esőzések jelentette vizesedés problémája ellen.

Figyeljünk a csatornákra és a lefolyókra!

A belvíz nagyon sok problémát okozhat, ezért célszerű a szigetelésre és a megfelelő technikai felszerelésekre is hangsúlyt helyezni, ha az alsó részeket szeretnénk beépíteni. Árvíz esetén kitűnő szolgálatot tesz egy megbízható zsompszivattyú, de ennél sokkal fontosabb a megelőzés. Ez elsősorban a házon kívül kezdődik, méghozzá a lefolyócsövek és az ereszcsatorna folyamatos tisztításával. A lehulló levelek és egyéb törmelékek teljesen eldugíthatják ezeket, s innentől már csak egy lépés, hogy az esővíz az alagsor irányába induljon meg.

Homlokzati karbantartás

Az alagsorba a falakon keresztül is bejuthat a nedvesség, méghozzá a falak repedésein, felületi hibáin keresztül. Ez nem csak a hőszigetelést ronthatja, de melegágyat képezhet a penészesedésnek is. Fontos tehát, hogy gondoskodjunk a homlokzat időnkénti felújításáról, és ha a pinceszinten levő helyiség ablakokkal is rendelkezik, akkor a nyílászáró állapota is mindenképpen figyelmet érdemel.

A szivattyú ellenőrzése

Legyen szó akár belvíz, akár árvíz okozta problémákról, a megbízhatóan rendelkezésre álló szivattyú nélkülözhetetlen. Érdemes azt időnként ellenőrizni, és ha bármilyen alkatrészre vagy kiegészítőre van hozzá szükség, akkor célszerű beszerezni azokat. Az online rendelés kényelmét kihasználva akár a korszerű, darabos szennyeződéseket is kezelni képes eszközre is eshet a választás, amely biztosan nem hagy majd cserben, ha a helyzet úgy kívánja.

Árvízbiztosítás

Minden korábbinál többen érdeklődnek a speciális biztosítási fajta, az árvízbiztosítás iránt. Korántsem mindegy ugyanis, hogy az árvíz utáni takarítást, tisztítás költségeit nekünk kell-e állnunk, vagy azt a kockázati esemény bekövetkeztekor a biztosító vállalja át. Az árvízbiztosítás előnyeit sokszorosan élvezhetjük akkor, ha az időjárás vagy a természet kárt okoznak az ingatlanban. Gondoskodjon időben a szivattyú beszerzéséről is, ezzel felkészülve a problémás helyzetekre, és minimalizálva a károkat.



Megosztás másokkal: