VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan szivattyúzzon ki megfelelően egy beázott alagsort?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan szivattyúzzon ki megfelelően egy beázott alagsort?
2018. Augusztus 16.

Hogyan szivattyúzzon ki megfelelően egy beázott alagsort?

Mindegy, hogy árvíz vagy hatalmas esőzések kapcsán került az alagsor víz alá, a mihamarabbi szakszerű megoldás kiemelt jelentőséggel bír. A nedves alagsor számos egészségügyi problémát okozhat, és az ingatlan szerkezetét is gyengítheti az. A légzési problémák, sőt az asztma és az allergia is visszavezethetőek arra, hogy az alagsor nedves, átázott, penészes. A dohos szag és a rothadás megelőzése érdekében célszerű gyorsan szivattyút segítségül hívni, amelynek segítségével a kívülről beérkező víztől megszabadulhat. Lássuk, hogyan!

Figyeljen a csatornákra!

A kívülről beszivárgó nedvesség miatt gyakran a viharok és az egyszerre lehullott, jelentős mennyiségű csapadék tehető felelőssé. Nem ritka az sem, hogy a csatornarendszer nem képes elnyelni a rengeteg vizet, és az lassan behömpölyög az udvarba, majd az alagsorba. Ilyenkor a búvárszivattyú alkalmazása nélkülözhetetlen, de érdemes arról is gondoskodni, hogy a csatornák ne legyenek eltömődve. Gyakran például a lehullott falevelek, a homok, vagy a törmelékes szennyeződések okoznak problémát.

Felszálló nedvesség a talajvízből

Ha sorra vennénk azokat a páratartalommal és nedvességgel kapcsolatos problémákat, amelyek az ingatlanokban legtöbbször előfordulnak, akkor a falakban felszálló nedvesség és a talajvíz jelentette gondok biztosan vezetnék a listát. Ez ugyanis hosszú távon fejti ki káros hatásait és alapvetően nyomja rá bélyegét az ingatlan belső mikroklímájára. A nedves falak ugyanis rontják a hőszigetelő képességet mind télen, mind nyáron. A nedves falfelületeken lecsapódik a pára, aminek penészesedés és ezzel együtt allergiás megbetegedések lehetnek a következményei. Érdemes a probléma megelőzésére páramentesítő készüléket használni, de a kritikus területeken a búvárszivattyú telepítése is hasznos lehet a megelőzés gyanánt.

Csökkentse a páratartalmat!

Mindegy, hogy kívülről, például szellőztetéssel jut be a magas páratartalom a lakásba, vagy az ott zajló tevékenységek kapcsán jelenik az meg, a hatékony elvezetés rendkívül fontos. A főzéssel, mosással rengeteg nedvesség kerül a levegőbe, amely elvezetés híján lecsapódik, és máris ott vagyunk a penészesedés problémájánál. Gondoskodjon arról, hogy a páratartalom mindig az egészséges és normál tartományban mozogjon, akár páramentesítő készülékek alkalmazásával is. A megfelelő szivattyúval pedig a ténylegesen beszivárgott nedvességtől sikerülhet megszabadulnia.



Megosztás másokkal: