VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák

Tószivattyúk és szűrőberendezések

Kerti tó létesítése során igen nagy munkát fektetünk az elkészítésébe. Senki nem örül neki ha kis idő elteltével a víz zavaros és büdös lesz, a halak és növények kipusztulnak. A tószivattyúk, szűrőberendezések és vegyszer erre kínál megoldást, hogy sokáig tudjuk élvezni az elkészült kerti tavunkat. A tószivattyúk gondoskodnak a tó és szűrőberendezés között a megfelelő vízáramlásról, hogy a tó vize mindig megfelelő tisztaságú legyen. Némelyik típus ezen funkcióján kívül tetszetős és dekoratív vízi játékkal is szolgál számunkra melynek további haszna, hogy a tóvízbe oxigént is juttat (de dönthetünk úgy is, hogy az egyik funkciót az egyik a másik funkciót a másik szivattyúra bízzuk). Ezek szivattyúk kisebb szökőkutak víz forgatásához is megfelelőek. AZ UV lámpás és/vagy szivacsos tószűrő berendezések garantálják a tó tisztaságát és a nem megfelelő algák, baktériumok elpusztítását melyek károsak a tó számára. Kifejezetten a KOI pontyok tartásához ajánljuk a biogolyós szűrőberendezésünket. A "tisztató" vegyszer használatával a kerti tavunk hosszú ideig megfelelő egyensúlyban marad és nem szaporodnak el a káros mikroorganizmusok.
Easy Pump tószivattyú és szökőkútszivattyú

Easy Pump tószivattyú és szökőkútszivattyú

Amennyiben kerti tavunkhoz vagy házi szökőkutunkhoz szivattyúra van szükségünk, nagyszerű választás lehet a műgyantával beöntött motorral rendelkező Easypump tószivattyú és szökőkútszivattyú. A szabadtéri felhasználás mellett a szökőkútszivattyú akár zárt helyen is használható, ha esetleg a lakásunkba vagy akár irodánkba szeretnénk egy szökőkutat. A tószivattyú kiválóan alkalmazható a tószűrő berendezés vízellátó szivattyújaként is. Ha a szökőkútszivattyúval többfajta vízjátékot szeretnénk megvalósítani, erre is van lehetőség, mindez csak a csatlakoztatott szórófej kialakításának függvénye. A készülékhez akár négyféle szórófejet is beszerezhetünk. Az Easypump tószivattyú és szökőkútszivattyú teleszkópos hosszabbító szabályozó csappal rendelkezik, így nem kell minden alkalommal a víz alá merülni, ha állítani akarunk a készüléken. A kerti tavunk tisztán tartása érdekében a tószivattyú és szökőkútszivattyú mellett igénybe vehetünk még UV lámpás, szivacsos és biogolyós tószűrőt, vagy akár kerti tó vegyszert is használhatunk.
Shott tószivattyú SHP sorozat

Shott tószivattyú SHP sorozat

De szép is lenne egy kerti tó! Csak úgy kiülni a kertbe, és egy kis pihenésként hallgatni a vízcsobogást, a kis halak ficánkolását? Romantikusan andalogni a tó partján a szerelmünkkel, becézgetni egymást, miközben elúsznak mellettünk a világ gondjai? Nagy baráti összejöveteleket, világmegváltó beszélgetéseket tartani a tóparton, miközben nem kell a határidős csekkek miatt aggódni? Ugye, milyen szép álom? Nos, a Shott tószivattyú segítségével nem kell, hogy ez csupán az álmunk maradjon! Ez a tószivattyú könnyebbé teszi a tó-tulajdonosok mindennapjait, így akár a Shott, akár az Easy Pump tószivattyúra esik a választás, boldogan élvezheti a Riviérát a saját kertjében vagy telkén! Szükséges még hozzá tószűrő, legyen az akár az UV lámpás, szivacsos változat a Cyclon sorozatból, vagy a biogolyós változat a POWERBEAD sorozatból, így biztosan semmi sem kavarja majd fel körülöttünk az állóvizet! Ha a korábban vásárolt kerti tóhoz van szükség további védelemre, akkor egy Shott UV lámpa, vagy egy kerti tó vegyszer is megoldás lehet.
Shott tószűrő CYCLON sorozat (UV lámpás, szivacsos)

Shott tószűrő CYCLON sorozat (UV lámpás, szivacsos)

Amikor az ember egy kerti tóról álmodik, megálmodja a szép zöld környezetet sziklakerttel, benne a kis tavacskával, arany halakkal és talán még a három kívánsággal is. De sajnos az aranyhal nem teljesíti a három kívánságunkat és a tó sem az égből pottyan, egy kerti tó megvalósítása és fenntartása igen macerás munka lehet, hacsak nem élünk a tószűrő adta lehetőségekkel! A tószűrő - ahogyan a nevében is benne van - a tó vizének szűrője, amire azért van szükség, hogy a tó vize tiszta maradjon, hiszen állóvízről van szó. A tószűrő megakadályozza, hogy kerti dísztavunkban elszaporodjanak a baktériumok és alkalmazásával elkerülhető, hogy a víz szagosodjon. A hatékonyabb eredmény érdekében a szivacsbetétes tószűrő UV lámpával van ellátva, ami bakteriális szűrést mechanikai szűréssel egészíti ki. Az UV lámpás technológiának köszönhetően a tószűrő nem csak hatékonyabb, de könnyebben tisztítható. A tószűrőt a víz keringetéséért felelős tószivattyú hozza működésbe, a tószűrő ennek szűrőjeként funkcionál.
Shott UV lámpa UVC-CC sorozat

Shott UV lámpa UVC-CC sorozat

Ahhoz, hogy a kerti tavunk vize tiszta legyen, mindenképpen szükségünk lesz egy hatékony eszközre. Ha nem szeretnénk, hogy zöld nyálka úszkáljon a víz felszínén, és azt sem akarjuk, hogy zöldre színezze a csobogót az elszaporodó algatömeg, akkor az UV lámpa a legjobb megoldás. Az UV lámpa által kibocsátott UV-C fényt a víz állagának visszaállítására használják. Az UV lámpa ultraibolya fénye elpusztítja a vízből a rossz baktériumokat, megöli a fotoszintetizáló algákat, áttetszővé varázsolja a vizet. Mindezt úgy teszi, hogy nem szennyezi a vizet vegyi anyagokkal, nem károsítja a víz flóráját, a hasznos baktériumokra nem ártalmas. Természetesen az UV lámpa magában nem elég, üzemeltetéséhez elengedhetetlen egy külső tószűrő, vagy akváriumpumpa, vagy tószivattyú. Az UV lámpa fénye által elpusztított baktériumok a tószűrőbe kerülnek, ahol teljesen szétbomlanak, a szűrőből pedig tiszta víz távozik. Ahhoz, hogy egész nyáron algamentes legyen a kerti tavunk, ajánlatos a kerti tó szezon teljes időszakában működtetni az UV lámpát.
Shott tószűrő POWERBEAD sorozat (biogolyós)

Shott tószűrő POWERBEAD sorozat (biogolyós)

A természetes tavak öntisztulóak, de a mesterségesen létrehozott tavaknál nem történik meg automatikusan ez az eljárás, így az embernek be kell segítenie a folyamatba. Kerti tavunk tisztaságának megőrzéséhez létszükséglet egy szűrőberendezés megléte. A Shott tószűrők elsősorban a tó vizének tisztaságáért és az oxigénszint növeléséért felelnek. A tó vizének összetétele befolyásolja a vízinövények növekedését, a mikroorganizmusok fejlődését. Ahhoz, hogy a vízben élő halak, élőlények természetes közegét biztosítani tudjuk, semmiképpen nem szabad vegyi anyagokat használni. Hiszen a víz összetevőinek egyensúlyban kell lenniük a megfelelő biológiai és kémiai művelethez. Ezek kiváltására kiválóan alkalmas a Powerbead technológia, amikor a Shott tószűrőben alkalmazott műanyag biogolyók a nitrifikáló baktériumokat megkötik. A Shott tószűrő berendezés mellett mindenképpen alkalmaznunk kell tószivattyút és UV-lámpát is. Hiszen ezeknek a berendezéseknek az együttes alkalmazása tudja biztosítani a kerti tavunk megfelelő flóráját.
Kerti tó vegyszer

Kerti tó vegyszer

Kevés kellemesebb érzés van egy fárasztó munkanap után, mint leheveredni otthon a zöld pázsiton és csodálni a kerti tavunkban úszkáló aranyhalakat. A víz átlátszóan tiszta, hiszen a Shott tószivattyú a Shott CYCLON sorozatú tószűrővel együtt folyamatosan dolgozik a tó tisztaságáért, emellett a kerti tavacska vize hetente kerti tó vegyszerrel kezelt. Ugyan mi köze lehet egymáshoz a kerti tónak és a vegyszernek? Ha első ránézésre úgy tűnne, hogy semmi, akkor máris tisztázzuk: egy kerti tó vizének is szüksége van tisztításra. Különösen akkor, ha vízforgatás nélküli mesterséges vagy természetes tóról van szó, és ez a tisztítás kerti tó vegyszerrel a leghatékonyabb. Szintén fontos a kerti tó vegyszer heti használata újonnan létesített tavak esetében, és akkor is, ha el akarjuk kerülni az algásodást, a víz bebarnulását, zöldülését. A kerti tó vegyszer nem csupán esztétikai célokat szolgál, hanem hogy aranyhalainknak, vízi növényeinknek kedvezőbb életteret tudjunk biztosítani a benne lévő mikroorganizmusok segítségével.