VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Medence szolárfűtés

 termék/oldal
Szállítási határidő:Raktárról
50 000 Ft (áfával)
db
Részletek
Szállítási határidő:Jelenleg nem kapható (beszerzés alatt)
Csatlakozás:32/38 mm
Méret:3×0,35m
17 000 Ft (áfával)
Részletek
Szállítási határidő:Raktárról
Csatlakozás:32/38 mm
Méret:3×0,7m
29 000 Ft (áfával)
db
Részletek
Szállítási határidő:Raktárról
Csatlakozás:32/38 mm
13 000 Ft (áfával)
db
Részletek
Akció
Bestway: Bestway Szolárfűtés, szolár szőnyeg, 58423
1
Szállítási határidő:Raktárról
Csatlakozás:32/38 mm
35 000 Ft (áfával)
17 000 Ft (áfával)
Részletek

A szolár medencefűtés hatékony megoldást kínál a kerti medence vizének felmelegítéséhez. A modern konstrukció rendkívül gazdaságos és környezetbarát, hiszen a napenergia segítségével növeli a fürdővíz hőmérsékletét. A szolár medencefűtés bekötése meglehetősen egyszerű, így a vásárlás után szinte azonnal üzembe lehet helyezni. Minőségi termékeinkre garanciát vállalunk.

A szolár medencefűtés működése

A szolár medencefűtés működése olyan technológián alapszik, ami a természetes napenergiát használja fel. Ez a módszer rendkívül környezetbarát, hiszen nincs hozzá szükség se elektromos áramra, se gázra. Így a szolár medencefűtés nem csak a természetet kíméli, de a kiadásainkat sem növeli. Vagyis, gazdasági szempontból is előnyös megoldást jelent.

A szolár medencefűtés mindössze néhány részből áll: a szolár panelből, vagy szőnyegből, a medence szivattyúból és a csővezetékből. Ahogy a neve is mutatja, a szolár medencefűtés a napenergia segítségével felmelegíti a vizet, majd a szivattyú közreműködésével visszajuttatja a medencébe a csővezetéken keresztül.

Ahhoz, hogy a medence teljes tartalma felmelegedjen, az összes vizet át kell forgatni a szerkezeten. Hatékony melegítéssel pedig akár 3-5 oC-kal növelhetjük a víz hőmérsékletét. A legtöbb szolár medencefűtés tökéletesen működik papírszűrős, és homokszűrős vízforgatóval is. Arra azonban figyeljünk, hogy hány liter vizet kell felmelegíteni, nehogy a berendezés ne tudjon megbirkózni vele.

A szolár medencefűtés a vásárlás után szinte azonnal beüzemelhető, a csomag ugyanis tartalmazza a szükséges csatlakozókat. A csatlakozók lehetővé teszik azt is, hogy összekapcsoljunk több szolár medencefűtést, ezáltal pedig növeljük a melegíthető víz mennyiségét.

A szolár medencefűtés fajtái

A szolár medencefűtés többféle módon is megvalósítható, de a lényeg mindegyiknél ugyanaz: a nap energiáját használjuk a víz felmelegítéséhez. Ez azért nagyon hasznos, mert a napenergia megújuló, zöld energia, így bármikor a rendelkezésünkre áll, és még csak nem is kerül semmibe.

Most pedig lássuk, hogy mily módon hasznosíthatjuk a napenergiát a medencevíz fűtéséhez!

Szolár medencetakaró

A szolár medencetakaró egy rendkívül egyszerű megoldás. A speciális anyagból készült takarót ráhelyezzük a víz felszínére, még rögzíteni sem kell. A takaró felmelegszik a napsugárzás hatására, és a hőt továbbadja a víznek. Ezzel a módszerrel a víz felső 10 cm-ét könnyedén felmelegíthetjük, egy vízforgató segítségével pedig eloszlathatjuk az egész medencében.

Arra azonban figyeljünk, hogy a takaró mérete pontos legyen. Amennyiben nagyobb mint a medence, ollóval méretre vághatjuk. A lényeg, hogy teljesen érintkezzen a vízzel. Ez azért is fontos, mert amellett, hogy továbbítja a hőt, megakadályozza a meleg távozását. Vagyis, a takaróval lefedett medence vize éjszaka sem fog visszahűlni. 

Szolárszőnyeg és piramis

A szolárszőnyeg, és a szolár piramis lényege, hogy a medence vizét át kell vezetni rajtuk. A szőnyeg, vagy a piramis anyaga elnyeli a napenergiát, és felmelegíti az áthaladó vizet. Innen már csak a melegvíz kerül vissza a medencébe.

A szolárszőnyeg nagy előnye, hogy könnyen hordozható, vagyis bárhová helyezhetjük. A bekötésnél figyeljünk arra, hogy a szűrőrendszer után kössük, közvetlenül a befúvó elé. A legtöbb medencével kiválóan működik.

Szolárpanel

A szolárpanel működési elve megegyezik a szolárszőnyegével. A különbség annyi, hogy itt egy merevebb, műanyag lapról van szó. A teljesítményük nagyobb, és télen is kint lehet őket hagyni, viszont jóval drágábbak, és a helyük is fix, vagyis nem követhetjük a napsütés útját. Leggyakrabban tetőre, vagy más magas helyre szokták telepíteni.

Szolár medencefűtés házilag: működhet?

A szolár medencefűtés házilag is megoldható, mégpedig igen egyszerűen. Nincs másra szükség, mint elegendő hosszúságú fekete PVC csőre, és egy szivattyúra.

A csöveket helyezzük napsütötte területre, majd csatlakoztassuk a medence szűrőrendszeréhez. A szivattyú segítségével a víz végighalad a csöveken, felveszi az összegyűjtött napenergiát, majd felmelegedve visszatér a medencébe.

Ez az otthoni megoldás viszonylag egyszerű, és olcsó, viszont a hatékonysága igencsak kérdőjeles. Ha biztosra szeretnénk menni, érdemes egy professzionális szolár medencefűtést beszerezni.

Milyen árban érdemes szolár medencefűtést vásárolni?

A szolár medencefűtés esetében is igaz, hogy nem érdemes a termék minőségén spórolni. Főleg úgy, hogy egyáltalán nem nagy összegekről van szó. Az olcsóbb termékeket már pár tízezer forintért is megvásárolhatjuk, de a minőségük így is felülmúlja az olcsóbb, otthoni megoldásokat.

Természetesen, itt is találunk prémium kategóriás termékeket, magasabb áron, ez azonban nem biztos, hogy valóban szükséges. Először győződjünk meg arról, hogy melyik rendszer képes hatékonyan felmelegíteni a vizet, és csak azután hozzuk meg a végleges döntést.

Hol kapható a legjobb szolár medencefűtés?

A legjobb szolár medencefűtéseket a nagy áruházakban kaphatjuk. Legalábbis a reklámok szerint. Ez azonban egyáltalán nem igaz. A nagy áruházakban általában az olcsóbb, de gyengébb minőségű termékeket kínálják. És ami talán még rosszabb, hogy az eladók nem rendelkeznek mélyremenő ismeretekkel az adott termékeket illetően.

Ha megbízható és hatékony szolár medencefűtést keres, érdemes inkább egy szaküzletből vásárolni. Nálunk széles választékban kaphatók a minőségi termékek, kérdéseire pedig szakképzett kollégáink örömmel válaszolnak.