VL SZIVATTYÚJAVÍTÓ BT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyújavító Bt. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Alkategóriák

Borszivattyú? Gázolaj szivattyú? A legjobb helyen jár!

Ezek a réz - főként Tellarini gyártmányok - szivattyúk kiválóan alkalmazhatók különféle folyadékok, pl. sör, bor, gázolaj, stb. szállítására viszonylag kis emelőmagasság mellett. A szivattyúk többsége önfelszívó kivitelű, így kb. 2-3m mélységből történő felszívás esetén nem szükséges lábszelepet alkalmazni (a szivattyúban folyadéknak kell lennie). A szivattyúk különféle elektromos meghajtással érhetőek el (egy fázis, háromfázis, 12V, 24V) illetve rendelkezésre állnak kardán, ékszíj (ez esetben választhatunk kézi illetve elektromos kuplung működést) meghajtású változatok is. Csak egy fúrógép áll a rendelkezésünkre? Nem probléma! Fúrógép meghajtású (a szivattyú tengelyét a tokmányba kell befogni) típusunkkal könnyen és gyorsan meg tudja oldani a folyadékszállítási problémákat.
önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolaj szivattyú)

Önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolaj szivattyú)

A bort kedvelők és a borászok tudják, hogy a kereskedelmi forgalomba hozott bornak kifogástalan tisztaságúnak kell lennie. Sajnos ez az állapot öntisztulással nem érhető el, így különböző tisztítási eljárásokat kell alkalmazni a célul kitűzött tökéletes tisztaságú bor elérése érdekében. A legfontosabb eljárás az úgynevezett fejtés, mely eljárást a nagyobb borászatok önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolajszivattyú) igénybevételével oldják meg. Az önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolajszivattyú) viszkózus és szilárd részecskéket tartalmazó folyadékok, például a seprőt tartalmazó nyers bor, vagy a sűrűbb gázolaj szállítására is kiválóan alkalmas. Természetesen azt tudni kell, hogy univerzális önfelszívó szivattyú (borszivattyú, gázolajszivattyú) nem létezik, mindenkinek a munkafolyamathoz leginkább passzoló készüléket kell kiválasztania. Ezért lehet vásárolni már az önfelszívó szivattyúk köréből fúrógéphez kapcsolható, ékszíj vagy hidraulikus vagy akár kardán meghajtású szivattyút is.
önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyú

Önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyú

Az önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyúk különleges berendezések a szivattyúzás területén. Hiszen ezek a szivattyúk, a legtöbb hagyományos szivattyúval ellentétben, sokkal többféle folyadék felszívására, illetve továbbítására alkalmasak. Az önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyúk ugyanis nem csak tiszta, esetleg enyhén szennyezett vizet képesek szállítani, hanem más anyagokat is, mint például a tej, a bor, az olaj, vagy a különböző gyümölcslevek. Azoknak pedig, akik ezekkel a folyadékokkal foglalkoznak, például szőlészek, borászok, esetleg más gyümölcsökből készítenek ízletes leveket, püréket vagy olajokat, illetve azok, akiknek tejcsarnokuk van, maguk is tudják, mennyi segítséget tud jelenteni egy ilyen szivattyú a tevékenységeikhez. Az önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyú segítségével kímélhetjük a hátunkat és a derekunkat, hiszen nem a termelőknek kell rendszeresen hajolgatni azért, hogy az italokat kimerjék, majd üvegekbe töltsék. Az önfelszívó, ékszíjmeghajtású szivattyúhoz kiegészítőket, például csöveket, csapokat, idomokat, szerelvényeket vagy bilincseket is érdemes beszerezni, hiszen ezek a nagyon kedvező árú alkatrészek nagyságrendekkel könnyíthetik meg a munkánkat!
önfelszívó, ékszíjmeghajtású elektromos kuplung szivattyú

Önfelszívó, ékszíjmeghajtású, elektromos kuplunggal ellátott szivattyú

Aki autót vezet, az ismeri a kuplung kifejezést, hiszen ez a pedál az úgynevezett kapcsolatbontó szerkezet. Persze azt már kevesebben tudják, hogy ezt a kapcsolatbontást a motor és a nyomatékváltó, hétköznapi nevén sebességváltó között teszi. Azt viszont már csak a szakértők tudják, hogy a szivattyúk között is létezik ékszíjmeghajtású elektromos kuplung szivattyú, amit ipari és háztartási körülmények között is lehet alkalmazni. Ezek a berendezések önfelszívó, folyadékgyűrűs kivitelben készülnek, melyekben mágneses kuplung van. Működésének lényege hasonló, mint az autónál, a szíjtárcsa és a tengely közé be van építve egy tengelykapcsoló, ami elektromágneses kialakítású. Az ékszíjmeghajtású elektromos kuplung szivattyú alkalmas távoli vezérlésre is, egyetlen kapcsoló kell ahhoz, hogy ki- és bekapcsolható legyen a készülék. Az ékszíjmeghajtású elektromos kuplung szivattyú mellett egyéb önfelszívó készülékek is jól használhatóak a ház körül, többek között a kardánmeghajtású szivattyú és többfokozatú rozsdamentes szivattyú is jó szolgálatot tehet.