VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Medence sóbontó készülék

 termék/oldal
Szállítási határidő:Raktárról
7 500 Ft (áfával)
db
Részletek
Szállítási határidő:Raktárról
Feszültség:230V-50Hz
Csatlakozás:32mm/38mm/hollander
31 000 Ft (áfával)
db
Részletek
Szállítási határidő:Raktárról
Feszültség:230V-50Hz
Csatlakozás:32mm/38mm/hollander
47 000 Ft (áfával)
db
Részletek
Szállítási határidő:Raktárról
Feszültség:230V-50Hz
Csatlakozás:32mm/38mm/hollander
75 000 Ft (áfával)
db
Részletek
Szállítási határidő:Raktárról
Feszültség:230V-50Hz
Csatlakozás:32mm/38mm/hollander
100 000 Ft (áfával)
db
Részletek

A legnagyobb nyári forróságot csak úgy lehet elviselni, ha megmártózunk kerti medencénk frissítő vizében. A fürdőzést jelentősen befolyásolja a víz minősége. Számtalan módszer létezik a medencevíz tisztítására, de a legkorszerűbb megoldást a medence sóbontó készülék jelenti. Ezzel a berendezéssel nem csak hatékonyan, de gazdaságos és környezetbarát módon kezelheted a medencevizet.

A medence sóbontó készülék célja

Amikor meghalljuk, hogy kristálytiszta víz, rögtön a jellegzetes, klórszagú uszodavíz jut eszünkbe. Az uszodavízről pedig egyből a vörös szemekre asszociálhatunk, hiszen ezt a legtöbben meg is tapasztaltuk. Aki kicsit érzékenyebb, az sajnos az allergiát, bőrkiütést, és az egyéb irritációkat sem kerülheti el a klóros vízben.

A tiszta víz azonban rendkívül fontos, több szempontból is. Az egyik, hogy a koszos víz rengeteg baktériumot és kórokozót tartalmazhat, amely káros hatással van a fürdőzők egészségére. Ugyanakkor, a medence szerkezetét is rongálják a különféle szennyeződések. Éppen ezért, igenis szükség van medencevíz tisztítóra, ha sokáig szeretnénk élvezni a hűsítő fürdőtéseket.

És itt jön képbe a medence sóbontó készülék. A medence sóbontó készülék korszerű és biztonságos módon, a hagyományos klórozástól eltérően tartja tisztán a fürdővizet. Működése teljesen automatikus, miközben a fenntartási költsége is alacsony. Így aztán tökéletes választás minden medence tulajdonos számára.

Hogyan működik a medence sóbontó készülék?

Ahhoz, hogy megértsük a medence sóbontó készülék működését, először is ismerni kell a klór különböző fajtáit. A medencevíz kapcsán leginkább a szabad és a kötött klór közötti különbséggel kell tisztában lenni.

A szabad klór fertőtlenít, és optimális beállítások mellett nem okoz problémát. Ezzel szemben, a klór bomlástermékei, vagyis a kötött klór (más néven klóraminok) allergiás reakciókat és irritációkat okoznak. Az erős szag is a kötött klórból származik.

A medence sóbontó készülék használata során nincs szükség a víz közvetlen klórozására. A sóbontó készülék a medence vizében feloldott, jód-, és színezék mentes konyhasó segítségével tisztítja a vizet. Az enyhén sós víz átfolyik a medence sóbontó készülék elektrolízis celláján, amely a sót (NaCl) nátriumra (Na) és klórra (Cl) bontja.

A klór feloldódik a vízben, és azonnal megkezdi a baktériumok, algák és egyéb szerves anyagok pusztítását. A másodlagos elektrolízis cella felgyorsítja a klórozást és tisztítást, mégpedig a vízben lévő szennyező anyagok oxidációjával.

Vagyis, a medence sóbontó készülék is klór (nátrium-hipoklorit) segítségével végzi a fertőtlenítést, de korántsem olyan veszélyes, hiszen a folyamat végén a cella a képződött kötött klórt elbontja és visszaalakítja sóvá, miközben CO2 távozik a medencéből. Ennek köszönhetően a fertőtlenítés során a só nem fogy a medencéből.

A medence sóbontó készülék előnyei

A medence sóbontó készülék esetében a klór egy zárt rendszerben tisztítja a vizet, így a fürdőzők nem találkoznak az agresszív klór vegyületekkel. Mivel a klór közvetlenül nincs jelen a vízben, kevésbé káros az egészségre, nem okoz irritációt, nem csípi a szemet, és az erős szagot sem lehet érezni. Kitűnő választás olyan medencékhez, melyet kisgyerekek is használnak. 

A medence sóbontó készülék teljesen automatikusan működik, a fenntartási költségei rendkívül alacsonyak, így az ára pár éven belül megtérül. Mivel öntisztító, nem igényel különösebb karbantartást sem.

A készülék bekötése során állítsuk be a kívánt só mennyiséget. A javasolt értékek szerint egy 10m³-es medencébe 30-40 kg sóra van szükség. Ez viszonylag alacsony sókoncentrációt jelent, ami a fürdőzőket nem zavarja, és az rozsdamentes fém alkatrészeket sem károsítja.

Melyik medence sóbontó készüléket érdemes választani?

A medence sóbontó készülék vásárlása előtt tisztázni kell egy fontos kérdést: milyen méretű medencébe szeretnénk telepíteni? A sóbontó készülék esetében rendkívül körültekintőnek kell lenni, ugyanis a túlzott teljesítmény csökkenti a tisztítás hatékonyságát. (A típus, például az, hogy fémvázas medence, vagy sem, kevésbé számít.)

Abban az esetben, ha a medence sóbontó készülék teljesítménye jelentősen nagyobb, mint a medence mérete, előfordulhat, hogy a szabad klór szintje túl magas lesz egy adott pillanatban. Viszont, ha eltelik pár óra, lehetséges, hogy már egyáltalán nem lesz hatékony nátrium-hipoklorit a medencében.

A medence sóbontó készülék titka a hosszabb ideig tartó, egyenletes fertőtlenítésben rejlik. Persze a készülék önmagában még nem elég. Szükség lesz még egy kisebb mennyiségű klórstabilizátorra, amely szintén az egyenletes tisztítást segíti, és véd az UV-sugárzás ellen.

Így növelhető a medence sóbontó készülék hatékonysága

A medence sóbontó készülék hatékonyságát tovább növelhetjük, ha rendszeresen ellenőrizzük a medencevíz pH szintjét. Az optimális pH érték 7,2 és 7,6 között található. Ezt speciális szerekkel módosíthatjuk.

Egy medence takaróval megóvhatjuk a medence vizét a fizikai szennyeződésektől. Használaton kívül érdemes lefedni a medencét, így megakadályozhatjuk, hogy por, falevelek, vagy rovarok kerüljenek a vízbe.

Ily módon felszerelkezve a medence sóbontó készülék is maximális hatékonyság mellett üzemelhet.