VL SZIVATTYÚJAVÍTÓ BT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.hu https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.png VL Szivattyújavító Bt. +36-29-320-150 info@vlbt.hu customer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Alkategóriák

Szivattyú csavarzat, csatlakozó

Horganyzott fém szivattyú csavarzat, csatlakozó

Napjainkban virágkorát éli és nagyon népszerű a lakásokban a professzionális, kényelmi szempontokat előtérbe helyező padlófűtés alkalmazása, mely működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges a kazán mellett egy jól működő keringető szivattyú igénybevétele. A fűtési keringető szivattyúk csőhálózatba történő csatlakoztatásához elsősorban alkalmazott tartozék a minőségi szabványoknak megfelelő szivattyú csavarzat, csatlakozó, mely egyszerűségéből adódóan könnyen használható, pillanatok alatt a fűtési csőrendszerbe kapcsolható vele a fűtési rendszert támogató keringető szivattyú. Amennyiben a megengedett hőmérséklet és nyomástartományon belül alkalmazzák a szivattyú csavarzat, csatlakozót, abban az esetben nemcsak víz, hanem sűrített levegő, éghető gázok esetén is optimálisan használható. Természetesen egyelőre még mindig a vízalapú fűtési rendszerek az elterjedtebbek, de a technika fejlődése az újabb megoldásokat is felveti. A gumitömítéssel is ellátott szivattyú csavarzat, csatlakozó mellett a szerelés során alkalmazni kell közcsavar KK-t, szűkítő KB-t és akár T-idom-szűkített tartozékot is.
Közcsavar KK (horganyzott)

Horganyzott fém közcsavar

Sokan azt gondolhatják, a legkisebb láncszem, a közcsavar, egyben a legkevésbé fontos tagja is egy bonyolult szivattyú berendezésnek. Pedig a közcsavar olyan, mint a legkisebbként számon tartott, mégis az egyetlen szorgalmas közlegény: Nemecsek Ernő. A gépezet ügyes üzemeltetői, a szivattyúk vérprofi és tapasztalt gazdái és szerelői azonban tudják, mennyire fontos a közcsavarok szerepe. Tudják, hogy a közcsavar ereje, szívóssága, teherbírása, kitartása és szorgalma nélkül szétesik az egész rendszer. Ha nem engedi át a vizet, beragad az áramlás folyamata, ha pedig nem tart túl erősen, a hatalmas nyomású víz elárasztja a szivattyút, mely mindkét esetben tönkremehet. Tudják, hogy a közcsavar mekkora munkát végez folyamatosan, olyat, amelyet más nem vállal, és hogy ezt az egyszerűnek látszó feladatot teljesíteni mekkora alázattal jár. Kérjük, becsülje meg a kis közcsavart! Hiszen ő egész testét, szívét-lelkét, alázatos és szorgalmas munkáját áldozza minden nap az ön szivattyújáért! Ő a teljes kis testével tartja a gátat nap, mint nap azért, hogy tökéletesen működjön az egész szivattyúzási rendszerünk!
Szűkítő KB (horganyzott)

Horganyzott fém szűkítő KB

Az életben sokan szeretnék, ha sok mindenhez létezne egy szűkítő. A legtöbb hölgy például boldogabb lenne, ha létezne egy olyan szűkítő, amelynek segítségével minden ruhában vékonyabbnak látszanának. De nem csak a hölgyek, hanem az urak között is vannak például olyanok, akik időnként megbánják, hogy például túl sokat költöttek, esetleg túl sokat beszéltek, ilyenkor pedig milyen jó lenne, ha létezne, ha csak képletesen is, egy pénzköltés, vagy egy beszéd-szűkítő. Nos, ezek az, akár virtuálisan is elképzelhető szűkítők egyelőre még várnak arra, hogy egy ügyes tudós vagy feltaláló elkészítse és szabadalmaztassa őket. Jó hír azonban, hogy a szivattyúkhoz már hosszú ideje léteznek ilyen nagyszerű alkatrészek. A szűkítők kiválóan alkalmasak arra, hogy egy vastagabb csövet vagy csapot egy vékonyabbhoz tudjunk könnyedén csatlakoztatni. A fém idomszűkítő segítségével tehát olyan csövek, csapok vagy szerelvények is egymásba illeszthetőek, amelyeknek erre egyébként nem volna lehetőségük. A csöveinket, illetve azt, ami a csövön kifér, már lehetséges szűkíteni. Ehhez pedig sem sokat költeni, sem sokat beszélni nem kell.
T-idom-egál (horganyzott)

Horganyzott fém egál T-idom

Sokszor vagyunk úgy az életben, hogy nehéz döntéseket kell meghoznunk. Jobbra vagy balra kellene fordulnunk, de a szívünk inkább mégis azt súgja, haladjunk tovább azon az egyenes úton, amin eddig is tettük. Bizonyára a szivattyúk csövében folyó víz is gyakran kerül ehhez hasonló helyzetbe. Azonban, a T-idom-egál segítségével sokkal könnyebb lesz a helyzete. A T-idom-egál esetében ugyanis a víz, illetve az idom anyagával kompatibilis egyéb folyadék, vagy akár sűrített levegő, éghető gáz, esetleg szénhidrogén – hiszen ezeknek a továbbítására szintén használható ez a praktikus kis idom – bármelyik irányba haladhat. A T-idom-egál ugyanis három különböző ponton ér véget, így biztosítva a folyadékok ideális áramlását. A horganyzott, temperöntvényből készült T-idom-egál minősége pedig a legszigorúbb szabványnak is megfelel. A T-idom-egál mellé szükségünk lehet szivattyú csavarzatra, csatlakozóra, egyenes, könyök vagy ív formájú hollandira, karmantyúra és záródugóra. Esetükben szintén szigorúan érdemes értelmezni a minőség fogalmát, a szivattyúnk és az idegrendszerünk egészségének érdekében.
T-idom-szűkített (horganyzott)

Horganyzott fém szűkített T-idom

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mitől lesz a T-idom szűkített? Nos, a válasz abban rejlik ebben az esetben, hogy a T-idomunk egyik elágazása sokkal kisebb átmérőjű, mint a másik kettő. Amennyiben nem egyforma méretű csövekhez, csapokhoz, szerelvényekhez vagy bilincsekhez van szükség összeköttetésre, úgy a szűkített T-idom lesz az ideális megoldás. A szűkített T-idom nagyon jó minőségű, ellenálló, a legszigorúbb szabványoknak is megfelelő, strapabíró anyagból készül, így biztosan tökéletesen fogja egymáshoz kapcsolni a szükséges elemeket. A szűkített T-idom megfelelő lehet továbbá olyan speciális csövekhez is, amelyeknek egyébként egy hagyományos, egyenes idom nem tudna segíteni az összeillesztésében. Viszont, az is lehetséges, hogy az ön szivattyú szívó- vagy nyomócsöveinek egymáshoz rendeléséhez mégsem a szűkített T-idom lesz a tökéletes módszer. Természetesen, ebben a helyzetben sem kell aggódnia, hiszen a számtalan másik - egyenes, hajlított, szűkített, toldó-javító vagy akár dugó-végzáró - idom közül is ugyanilyen könnyedén kiválaszthatja a legalkalmasabbat a feladatra.
Hollandi, egyenes BB (horganyzott)

Horganyzott fém hollandi, egyenes BB

A szivattyúzásban jártas, profi és tapasztalt szakembereknek bizonyára semmilyen gondot nem okoz már megérteni, mint jelent az, hogy egy egyenes csavar: hollandi. Azonban a témában nem jártas háztulajdonosoknak is érdemes legalább egy szivattyút üzemben tartaniuk az otthoni vízellátás zavartalanságának érdekében. Ők pedig valóban dilemma előtt állhatnak ez ügyben. Természetes vagy sem, nem árt tudni, hogy az egyenes hollandinak sem a bolygó hollandi rémisztő tengerészlegendájához, sem Heine kapcsolódó regényéhez, sem Wagner operájához nincsen köze. De még a hollandi mártás sincsen semmilyen összefüggésben az egyenes hollandi csavarral. Legnagyobb valószínűséggel a hollandi elnevezése az egyenes hollandi csavaroknak egyszerűen a holland nemzetiség nevének különlegesen, mondhatni archaikusan képzett alakjából ered. Az egyenes hollandi erősebb, ügyesebb csavar a hagyományos csavaroknál. Gyakran használják akár tömítésre is, míg a normál csavar csupán rögzítésre alkalmas. Viszont, bármire is használjuk az egyenes hollandi csavarjainkat vagy csavar-anyáinkat, remekül fognak illeszkedni a szivattyúink illetve tartályaink egyéb alkatrészeihez.
Hollandi, egyenes KB (horganyzott)

Horganyzott fém hollandi, egyenes KB

Fűtés- és vízvezeték-szerelésben, épületgépészeti feladatokban oldható kötésként gyakran használt idom a horganyzott egyenes hollandi. Kiváló, szűkítés nélküli csatlakozást biztosít a gáz- vagy vízvezeték részei között, mely más idomokkal, különböző csapokkal, golyóscsapokkal, bilincsekkel, szerelvényekkel kiegészülve teljes rendszert alkot. Az egyenes hollandi felhasználható ipari létesítményeknél és lakóépületeknél egyaránt, akár új vezetékrendszer kiépítésénél, akár háztartásokban gyors javításokhoz, karbantartáshoz. Tartós megoldást jelent, horganyzott kivitelének köszönhetően gyakorlatilag nem rozsdásodik, cseréjére hosszú ideig nincs szükség. Tömítéssel zárt, csepegésmentes vezetést biztosít. Egyszerűen szerelhető, könnyen beépíthető és bontható, a menetképzés irányától függetlenül. Az egyenes hollandi jó összekötő elem lehet fűtési rendszereknél, legyen szó hagyományos kazános, radiátoros fűtésről vagy napkollektoros rendszerről; de fürdőszobai, konyhai vízvezetékeknél, kerti csapoknál, öntözőrendszereknél is praktikus kiegészítő.