VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Foras szivattyú

 termék/oldal

Legyen szó ipari, mezőgazdasági, vagy háztartási munkáról, egy Foras szivattyú minden környezetben megállja a helyét. A különféle típusok változatos feladatok elvégzésére képesek. Tekintsd meg gazdag Foras szivattyú kínálatunkat, és válaszd ki az igényeidnek megfelelő terméket. Kiváló ár/érték arányú szivattyúinkra most garanciát vállalunk. 

Mitől különleges egy Foras szivattyú?

A Foras egy olasz márka, amely 1990 óta van jelen a szivattyúk piacán. Sikerét annak köszönheti, hogy megbízható szivattyúit versenyképes áron kínálja. A cég nagy hangsúlyt fektet az innovációra és a technológiai fejlesztésekre. A gyártás szigorú előírások szerint történik, amihez csakis minőségi anyagokat használnak.

A szivattyúház és a motorpajzs anyaga általában öntöttvas, de a szállítandó anyagtól függően lehet réz, és bronz is. A tengely rozsdamentes acélból készül, a járókerék anyaga pedig a legtöbb esetben műanyag. A megbízható és strapabíró alapanyagoknak köszönhetően a Foras szivattyú hosszú élettartamú, működése megbízható

A széleskörű kínálatnak köszönhetően a Foras szivattyú ipari, mezőgazdasági és háztartási felhasználásra is alkalmas. A változatos termékek között mindenki megtalálja azt a szivattyút, amely a leginkább megfelel személyes igényeinek. A Foras szivattyúk felhasználóbarát kialakítása lehetővé teszi a könnyű karbantartást és javítást.

A vállalat számára rendkívül fontos a fenntarthatóság. Ennek eredménye, hogy a Foras szivattyúk működése kifejezetten energiatakarékos. Ezzel persze nem csak a természetet óvhatjuk, de a működtetési költségeket is csökkenthetjük. A Foras szivattyúk környezetbarát technológiája jelentősen megnöveli a hatékonyságot, ami ugyancsak a természet védelmét szolgálja.

A Foras szivattyú különböző típusai

A különböző típusú Foras szivattyúk működése lényegében megegyezik, hiszen mindegyik a centrifugál elven alapszik. Ez gyakorlatban úgy néz ki, hogy a szivattyú motorja meghajtja a járókereket, aminek hatására vákuum keletkezik. A vákuum hatására a szivattyúzni kívánt folyadék beáramlik a szivattyúházba a szívóoldalon keresztül.

A járókerék, amely egy tengelyen forog a szivattyú belsejében, centrifugális erőt hoz létre, és a folyadékot a nyomóoldal felé hajtja. A centrifugális erő hatására megnő a folyadék sebessége és nyomása, így biztosan eljut a felhasználási pontokra.

A Foras centrifugális szivattyúk között különbséget jelent a szivattyúban található járókerekek száma. Az egyfokozatú centrifugális szivattyúk házában csak egy darab járókerék működik. Ezt a típust egyszerűbb karbantartani, és a működése is csendesebb.

Ha nagyobb teljesítményű szivattyút szeretnénk, érdemes a többfokozatú Foras szivattyúk közül választani. Ezek a darabok több járókerékkel rendelkeznek, így magasabb nyomást biztosítanak. Az alacsony energiafogyasztásnak köszönhetően hatékonyan végzik a rájuk bízott feladatot.

A Foras átemelő szivattyúk hasonló elven működnek, mint a centrifugális szivattyúk. A két típus közötti különbséget a felhasználás helye jelenti. Míg a centrifugális szivattyúkat nyomásfokozásra és vízellátásra használják, az átemelő szivattyúkat szennyvíz szállításra szokták.

FONTOS! A Foras átemelő szivattyúkkal kizárólag tiszta, szilárd szennyeződésektől mentes folyadékot szabad szállítani. A durva anyagok elkoptatják a szivattyú anyagát, és károsítják a szerkezetét.

Mikor vehetjük hasznát egy Foras szivattyúnak?

A Foras szivattyú megbízható és hatékony működése miatt ipari, mezőgazdasági és háztartási feladatok elvégzésére is alkalmas. A Foras centrifugális szivattyúkat előszeretettel alkalmazzák keringető rendszerekben. Az öntöttvas szivattyúház 0-90oC-os folyadék szállítására képes, így tökéletesen megállja a helyét hűtő, és fűtési rendszerekben.

Nyomásfokozásra is használhatunk Foras szivattyút, ha az otthoni rendszerben nem elég erős a víznyomás. Erre akkor lehet különösen nagy szükség, ha a szolgáltatónál gyakoriak a víznyomás-problémák. A Foras szivattyúval ellátott hidrofor rendszer azonban állandó és megbízható nyomáson biztosítja a vezetékes vizet az egész háztartás számára.

Az átemelő szivattyúk fő feladata az összegyűlt szennyvizet eljuttatni a csatornarendszerbe. Olyankor használunk átemelő szivattyút, ha a szennyvíztartály alacsonyabban fekszik, mint a központi csatornarendszer, vagyis a gravitáció nem segíti a szennyvíz szállítását.

A Foras átemelő szivattyúknál figyeljünk arra, hogy csak tiszta, szilárd szennyeződéstől és robbanásveszélyes anyagoktól mentes folyadék szállítására alkalmasak.

A Foras szivattyú üzembe helyezése és karbantartása

A Foras szivattyú hatékony működését azzal garantálhatjuk, ha ügyelünk a szakszerű beüzemelésre. Első lépésként válasszuk ki a megfelelő helyet. A felszíni szivattyút nem érheti víz, ezért száraz, nedvességmentes helyen telepítsük. Biztosítsuk számára a megfelelő áramellátást is.

Ezután fektessük le a csöveket, és csatlakoztassuk a szivattyú két oldalához. Győződjünk meg arról, hogy a csatlakozások hibátlanok, és nem fognak a jövőben szivárogni. Ellenőrizzük a tömítéseket is.

Az elektromos bekötés után töltsük fel a szivattyút vízzel. Semmilyen körülmények között ne engedjük a szárazon futást, mert súlyos károkat okoz a terméknek. Ellenőrizzük a beállításokat, majd teszteljük a működést. Ha minden rendben van, a szivattyú használatra kész.

Amennyiben bizonytalanok vagyunk a Foras szivattyú telepítését illetően, hívjunk szakembert! A profi szakemberek elegendő tapasztalattal és tudással rendelkeznek ahhoz, hogy kiküköszöböljék a laikusok számára ismeretlen hibalehetőségeket.

A karbantartást is érdemes hozzáértőre bízni. Törekedjünk a minél rendszeresebb karbantartásra, mert ezzel jelentősen növelhetjük Foras szivattyúnk élettartamát, és hatékonyságát.