VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Alkategóriák
Szivattyú, rozsdamentes, műanyag (élelmiszeripari, vegyszerszivattyú)

Professzionális szivattyú ipari felhasználásra

A szivattyú piac legjobb típusai találhatók ebben a kategóriában. A kivételesen ellenálló, rozsdamentes anyagokból készült termékek alkalmasak élelmiszer- és vegyipari felhasználásra; szeszesitalok, gyümölcslevek, gázolaj vagy a mezőgazdaságban alkalmazott, vegyszertartalmú folyadékok szállítására. Az anyagválasztás és a szivattyú kialakítása miatt a savas vagy lúgos folyadékok sem tesznek kárt a berendezésekben. Kínálatunkban több olyan önfelszívó szivattyú is szerepel, amelyet kifejezetten nehéz körülményekre terveztek, így használható akár a hajóiparban is. Az egye termékek leírásánál pontosan feltüntettük, hogy milyen szállítandó közegben használhatók.

Szivattyúk különféle teljesítménnyel

Figyelembe vettük, hogy ügyfeleink gyakran speciális feladatokra keresnek szivattyút, ezért nem feltétlenül szeretnének olyan termékért fizetni, amelynek teljesítményét nem használják ki. Választékunk összeállítása során figyeltünk arra, hogy az általunk kínált termékek teljesítménye a lehető legszélesebb spektrumon mozogjon.

Eltérő kialakítással

Számos különböző típusú önfelszívó szivattyú rendelhető webáruházunkból. Hidraulikus, kardán- vagy ékszíjmeghajtású termékek közül válogathat. Amennyiben az utóbbi mellett dönt, választhat elektromos, valamint kézi kuplungos modellek közül.

Tiszta víz, szennyezett víz átmelő akna, tartály

Szennyezett víz átemelő akna

Mire való egy tiszta víz, szennyezett víz átemelő akna tartály, mikor lehet rá szükségünk? Erre a tartályra akkor van szükség, hogyha a szennyezett víz megfelelő elvezetéséhez nem elég a gravitációs erő áldásos hatásával élni: tehát, ha olyan területekre szeretnénk szennyezett vizet elvezetni, amely magasabban van, mint a csatorna. Ilyenek lehetnek például a szuterénlakások, pincehelyiségek, mélygarázsok, alagsori üzlethelyiségek. Ez a tartály továbbá egy nagyszerű megoldás lehet nem csak a szennyezett víz, hanem az esővíz összegyűjtésére és elvezetésére is, hiszen ezek az alagsori területek hajlamosak a beázásra, penészesedésre is. Az így összegyűlt esővizet ráadásul fel is használhatjuk, akár locsolásra, felmosásra, vagy ki mire szeretné, illetve mire van lehetősége. A tiszta víz, szennyezett víz átemelő akna tartályok közül két típust javaslunk, a Lowara Minibox és a Midibox márkákat. A tiszta víz, szennyezett víz átemelő akna tartály tartozéka egy komplett szivattyú (Lowara márkájú), ezáltal a tartály már csatlakozásra készen kerül az otthonunkba.
Medencetechnika

Medence szivattyú, medence vegyszer

Az elérhető termékek között elsősorban a Bomba gyártmányú medence szivattyúk találhatóak meg, melynek típusai lefedik a felmerülő igényeket háztartási és közüzemi medencék vízforgatásával kapcsolatban. A homokszűrős vízforgatók kész megoldást nyújtanak a medencében található lebegő anyagok kiszűrésére. A SHOTT kompakt homokszűrős vízforgató ideális választás fóliás medencéhez. A megfelelő minőségű szűrőhomokot is megtalálja áruházunkban. A hidromasszázs szivattyúk (pezsgőfürdő szivattyú) megoldást nyújtanak a pezsgőfürdők kialakítása során fellépő keringetési feladatok elvégzésére. Zöldül a medence vize? Kellemetlen az illata? Válaszon kínálatunkból a feladatra megfelelő medence vegyszerek közül (algaölő, klórtabletta, gyors klór, hármas hatású klórtabletta, téliesítőszer, ph növelő és csökkentő) és ezeket a problémákat gyorsan és hatékonyan orvosolni tudja! A vegyszerek adagolásához, méréséhez is talál megfelelő termékeket. Nem szereti a klóros vizet? Erre a klórmentes medence vegyszereinket ajánljuk (aktív oxigén)! A gépészeti elemek összekötésére az egyszerű medence gégecsövet kínáljuk, nagyobb rendszerek esetén nézze meg PVC idom és cső választékunkat!

Medence szivattyúk
Gázolaj szivattyú, és kiegészítők

Nagyon sokféle folyadékot lehet szivattyúzni, azonban mindnek megvan a maga szivattyúpárja. A homokszemcsés, üledékes vizet nem lehet a keringető szivattyúval összeereszteni, sőt ugyanez a típusú szivattyú a szennyvíznek sem örülne. Az iparban sokszor kell olyan folyadékokat szállítani és szivattyúzni, amik erősen korrodáló, maró hatásúak. Ezekhez is mind megvan az az eszköztár, ami elbírja ezt a közeget. A gázolaj szivattyút első hallásra a bezinkutakhoz kötnénk, ami helyes is, ám benzint nem lehet velük szivattyúzni, csak gázolajat. Nézzük, hogy még mire valók!

Mi az a gázolaj szivattyú, és mire alkalmazzák?

A gázolaj szivattyú egy olyan önfelszívó szivattyú, aminél a motor nem érintkezik a szállítandó folyadékkal. A mezőgazdaságban, iparban, kertészetekben is használják a gázolaj szivattyúkat, hiszen a gázolaj mellett bort, sört, sőt gombaölő szereket is lehet velük szivattyúzni, és biztonságosan elosztani.

Az előbbieken kívül a gázolaj szivattyú alkalmas tengervíz szivattyúzására is, ami erős sóssága miatt sokkal kíméletlenebb a szivattyú anyagához, mint az édesvíz.

Térjünk is rá arra, hogy milyen jellemzői vannak a gázolaj szivattyúknak. A tengelyük legtöbbször rozsdamentes acél, míg a járókerék rézből készül. A tengelytömítés szimering. A szállított folyadék hőmérséklete akár 90 fokos is lehet. (Sok szivattyúval ellentétben, ahol a maximum hőmérséklet 30 fok körül szokott mozogni, kivéve persze a keringető szivattyút.) A gázolaj szivattyúk szívómélysége 9 méter körüli, és akár 5-23 liter/perc is lehet a folyadékszállításuk. Emelőmagasságuk 10 méterig is terjedhet.

A gázolaj szivattyúk felszerelhetők úgynevezett váltókapcsolóval is, amik segítségével meg lehet változtatni a folyadék áramlásának irányát. A különböző oldószerek és a benzin szivattyúzásához másfajta szivattyúk használhatók.

Előállításuk és használatuk is igen környezetszennyező, ezért jó volna minél hamarabb átállni a nem fosszilis eredetű üzemanyagok használatára. Sajnos ez még kicsit várat magára. Ha az átállás meg is történik, a gázolaj szivattyúkra ugyanúgy szükség lesz, éppen azért, mert nem csak a gázolaj eloszlatására használhatók, hanem számos más folyadékhoz is.

Milyen gázolaj szivattyút érdemes választani, és mire kell figyelni a döntéskor?

Akkor tudjuk kiválasztani a megfelelő gázolaj szivattyút, ha tisztában vagyunk vele, hogy milyen környezetben szeretnénk majd használni, és a legfontosabb, hogy milyen anyag szivattyúzására. A gázolaj kezelése nagy körültekintést igényel, de ugyanígy ipari területen a borok és sörök szivattyúzása is. 

Nem mindegy, hogy a palackokba, sörös dobozokba, üvegekbe milyen tisztaságú folyadék kerül. Ennek szigorú kritériumai vannak.

A szivattyú működését befolyásolja, hogy milyen mélyről, milyen magasságba kell szivattyúzni a folyadékot, az hány fokos, milyen az összetétele. Háztartási használatra elég egy kisebb teljesítményű szivattyú, míg ipari környezetben értelemszerűen a nagyobbak kellenek. A motor mérete, az energiaigény, a megfelelő elektromos hálózat mind olyan szempontok, amiket figyelembe kell venni a gázolaj szivattyú vásárlása előtt.

Gázolaj szivattyút lehet kapni szettben is, aminek része még egy lábszeleppel ellátott szívócső, nyomócső, műanyag gázolaj pisztoly, 2 db kábel csatlakozókkal az akkumulátorhoz. A pisztoly anyaga nemcsak műanyag lehet, hanem alumínium is, amit inkább már ipari használathoz ajánlunk. 

Jó szolgálatot tehet még egy mechanikus gázolaj átfolyásmérő is, amivel pontosan számon tartható a szállított mennyiség. 

Ezért érdemes minket választania!

Egy gázolaj szivattyút nem rövid időre veszünk, hanem azt szeretnénk, hogy minél tovább megfelelően működjön. Ha valamire nagyobb összeget áldozunk, akkor azt körültekintően szeretjük megvenni.

Szakértő csapatunk és világmárkák várják Önt nálunk. Ha bármilyen kérdése van, a vásárlás előtt is szívesen segítünk mindenben, hogy a legjobb döntést hozhassa meg. 12 V-os és 24 V-os kivitelben is kaphatók nálunk gázolaj szivattyúk. Ha kollégáinknak elmondja, hogy mire szeretné majd használni a szivattyút, milyen közegbe tervezi, akkor máris szűkülhet az elérhető rengeteg típus köre. 

Nálunk olyan márkák jelennek meg, mint a Tellarini, a Grundfos, a Lowara vagy az Ebara. Ezek mind garanciák arra, hogy nem kell majd félévente, évente a szivattyú javíttatásával bajlódnia. Még ha a márkás darabok kicsit borsosabb árúak is, megéri a befektetés, hiszen egy nem jól működő szivattyút több gondot okoz, mint amennyi hasznot hajt.

A tervezéstől a beszerelésig jelen vagyunk a folyamatban, hiszen saját szerelőgárdánk elérhető vásárlóink számára. Garanciát is vállalunk minden egyes szivattyúra és kiegészítőre, így ha bármi probléma felmerül a használat közben, akkor nem kell a szervíz felkutatásával vesződnie, elég minket felkeresnie. 

Nálunk egy helyen talál webáruházat és szervizt is. Cégünk 1993 alakult, azóta a hazai és külföldi szivattyúk legjavát kínáljuk megfizethető áron. Családi vállalkozásunk székhelye Üllőn található, ahol szivattyúraktár, szerviz és bolt is működik. Elérhetőségeink bármelyikén kereshet minket, várjuk jelentkezését e-mailben és telefonon is.

Hidrofor tartály

Hidrofor tartály készletről

Még ha nem is tudunk semmit arról, hogy mire szolgál egy hidrofor tartály, azért magából a szóból kiindulva is megfejthetünk belőle valamit. A hidro- előtag mindenképpen valami vízzel kapcsolatos dolgot jelent, a tartály pedig magáért beszél. Nos, éppen ez a hidrofor tartály feladata, hogy vizet tároljon. Nem csak úgy magában, hanem különböző szivattyúk kiegészítőjeként. Meglepő, de a víztároláson kívül egyéb funkciói és feladatai is vannak. Nézzük meg ezeket közelebbről!

Mire való a hidrofor tartály?

A hidrofor tartály nemcsak arra való, hogy a házi vízművek részeként vizet tároljon. A feladata ennél sokkal összetettebb. A víz mellett a nyomás stabilitásáról is gondoskodik. Tehát azért is felel, hogy a szivattyú által előidézett nyomás megmaradjon. Ehhez kapcsolódóan a rendszerben keletkező nyomásingadozásokat is felveszi, így nem károsodnak a csapok.

Azzal, hogy a hidrofor tartályból bármikor elérhető kisebb mennyiségű víz is, a szivattyút hivatott védeni a túl gyakori beindulástól. Ha ugyanis csak kezet szeretnénk moszni, vagy éppen inni egy pohár vizet, akkor a hidrofor tartályban eltárolt vizet engedi ki a csap, így nem lép működésbe feleslegesen a szivattyú. Ezzel áramot és pénzt is spórolunk. Arról nem is beszélve, hogy a szivattyú sokkal tovább fogja bírni.

A hidrofor tartályok a házi vízművek elengedhetetlen részei, de ugyanígy tökéletesen működik együtt búvárszivattyúkkal és önfelszívó szivattyúkkal is. Azáltal, hogy egyenletesen tartja a nyomást, a nyomáskapcsoló munkáját segíti.

A hidrofor tartályok fő típusai

Hidrofor tartályból két fő típust különböztetünk meg. A régi hagyományos hidrofor tartályt és az újabb típusú gumimembrános hidrofor tartályt. Mindkét típus keresett és kínálatunkban mindkét változat megtalálható. Továbbá tartalék gumimembránt és tartály peremet is talál termékeink között, több, neves gyártó termékeihez (Varem, Aquasystem, Zilmet, Cimm, Elpumps).

Vaslemez hidrofor tartályok: Ezek nevezhetők a klasszikusabb hidrofor tartályoknak, ezekből létezik álló és a fekvő kivitelű is. Fő anyaguk a vaslemez. Minden egyes típusnál megtaláljuk a termék leírásánál, hogy mennyi a maximális üzemi nyomás. A vaslemez tartályoknál ez nagyjából 6 bar. Az űrtartalom sokféle lehet 80 litertől 120-150 literig. Ha háztartási használatra, a házi vízmű részeként szeretnénk használni a hidrofor tartályt akkor is érdemes minél nagyobbat venni, mert annál ritkábban kell a szivattyúnak bekapcsolnia. 

Gumimembrános hidrofor tartályok: Ezeknél a levegőt és a vizet egy úgynevezett gumizsák választja el egymástól. Hogy miért jó ez? Azért, mert a gumizsák képes tágulni, így a levegőt nem kell olyan gyakran pótolni bennük. Ezek között is találunk többféle űrtartalmút a 20-24-4ől egészen az 500 literesig.

A gumimembrános tartályok előnye továbbá, hogy könnyű a tisztításuk, valamint a lecserélésük sem bonyolult. 

Szempontok a választáshoz

A hidrofor tartály vásárlása előtt is tudatosítani kell a szempontokat, amik alapján a számunkra legjobb darabot találhatjuk meg. Hasonlóan ahhoz, mint amikor szivattyút választunk valamilyen ház körüli feladatra.

Hova szánjuk a hidrofor tartályt?

Elsőként azt kell meghatározni, hogy milyen célra használnánk a hidrofor tartályt és a mellette működő szivattyút. Ha házi vízműbe szeretnénk beépíteni, akkor más tartály ideális, mintha egy búvárszivattyú mellett vagy egy önfelszívó szivattyú mellett működik.

Milyen méret szükséges?

Láttuk, hogy például egy házi vízmű esetén minél nagyobb a hidrofor tartály, annál jobb. Könnyen elképzelhető viszont, hogy ha mezőgazdasági területen, egy vízellátó rendszer részeként fog működni, akkor más paraméterek lesznek a megfelelők.

Melyek a megbízható márkák?

Mint a szivattyúk esetében, a hidrofor tartályoknál is megvannak azok a bevált márkák, amikkel nem lőhetünk mellé. Elpumps, Varem, Zilmet csak néhány név, amikkel találkozhatunk a webáruházakban.

Milyen technikai hátteret igényel?

A hidrofor tartályok beszerelése és beüzemelése a szivattyúval vagy házi vízművel együtt szakértelmet igényel. Már a vásárlás előtt érdemes felvenni a kapcsolatot a webáruház szerelőivel, hogy egy előzetes terepfelmérés során kiderüljön, adottak-e a feltételek a szivattyú vagy vízmű, valamint a tartály működéséhez. Ehhez hozzátartozik az elektromos hálózat, valamint a vízcsövek, vízhálózat is.

Szakértőink segítenek választani

Nem érthetünk mindenhez, és nem is kell értenünk mindenhez. Szerencsére, ha sikerül egy olyan forgalmazót találni, amely nemcsak árulja a szivattyúkat és a hidrofor tartályokat, hanem szervizeli is, akkor nagy valószínűséggel egy hozzáértő szakemberi gárda áll a háttérben.

Ez nagyon fontos, hiszen a komolyabb eszközök vásárlásánál, már a tervezési fázisban is érdemes konzultálni a szakértőkkel. Így elkerülhetjük azt, hogy olyasmiért adjunk ki pénzt, ami aztán nem fog megfelelően működni. Sőt, a szivattyúk és tartályok fontos helyeken teljesítenek szolgálatot, ezért meghibásodás esetén nem mindegy, milyen gyorsan találunk szerelőt.

A VL Szivattyú Kft.-nél telefonon és e-mailben is állunk vásárlóink rendelkezésére. Bátran keressen minket akkor is, ha még csak ismerkedik a szivattyúk világával, és nem biztos benne, hogy melyik darabra is lenne szüksége. A beszerelési és szervizelési szolgáltatások mellett garanciát is vállalunk termékeinkre, így nyugodtabb lehet a vásárlás.

Hajtástechnika

Tengelykapcsoló, ékszíjtárcsa azonnal

Van egy különálló szivattyúnk és motorunk? Nem megfelelő a motor fordulata a kompresszorhoz? Hajtástechnikai kínálatunkkal ezek a problémák egyszerűen megoldhatók! Öntöttvas körmös tengelykapcsolóinkkal (90-es, 120-as) szivattyúk és villanymotorok alapkeretre történő összeépítéséhez nyújtanak megoldást. Magas minőség az elvárás? Nem probléma, a Titek tengelykapcsolókkal akár nagyméretű és nagy nyomatékú hajtások is kivitelezhetőek. Ékszíjtárcsa termékeink között megtalálja az egyszíjjas- és kétszíjjas kivitelű kész tengelyméretre munkált változatokat (motorok szabvány tengelyméretére), amikkel az áttétlek megvalósítása gyerekjáték, így mindig a megfelelő fordulatszámot tudjuk előállítani gépegységünk számára. Tartalék tengelykapcsoló betétek, gumicsillag kínálatunk tengelykapcsoló meghibásodás esetére kínál megoldást.
Villanymotor alkatrész

Villanymotor alkatrész raktárról

Eltört, elveszett megsérült a villanymotor alkatrész egyik alkatrésze? Választékunkból gyorsan tudja pótolni a főbb, hiányzó alkatrészeket. Villanymotor ventilátor lapát termékeink közül minden járatos méretet megtalál MEC szabványú villanymotorokhoz. Ventilátor burkolatjaink erős műanyagból készülnek jelentős választékban. Az olyan apróságok - de ezek az alkatrészek is elengedhetetlenül fontosak a villanymotorokhoz - mint kábel tömszelence, szorító anya, kondenzátor rögzítő, kapocsléc továbbá kapocsház, kötődoboz is megtalálható kínálatunkban melynek jelentős részét raktárkészletről tudjuk biztosítani. A nyomógombos hőkioldók segítenek megóvni a villanymotorokat a melegedéstől. Ezek alkalmazásával későbbi jelentős kiadástól óvjuk meg magunkat. Az egyfázisú motorok részét képező üzemi kondenzátorok és indító kondenzátorok is termékválasztékunk részét képezik.
Szivattyú alkatrész

Szivattyú alkatrész

Szivattyú alkatrész palettánkon a szükséges Elpumps szivattyú alkatrészek mindegyike megtalálható. Legyen szó külső, vagy belső, műanyag, vagy fém alkatrészekről, webáruházunkban minden darabot megtalál! Míg az embernek testrészei, a szivattyúnak alkatrészei vannak. Habár maga a test mindkét esetben más és más alkatú, teljesítményük pedig változó, testrészeink és alkatrészeink kívül-belül azonos funkciót látnak el. Az embert a szíve működteti, a szivattyúnál a motor látja el ezt a feladatot. Az embert az agya ösztönzi, a szivattyút a kapcsoló. Mindketten energiával működünk és hőt termelünk, ezért az alkatrészek mellett olyan kiegészítőkre is szükségünk van, mint pl. vérnyomásmérő. Szivattyúk esetében ez a nyomásmérő óra. A mérés ugyanakkor nem elég, a túlhevültség megelőzésére minden esetben a ventilátor tesz jó szolgálatot. Közben a hidegre is gondolnunk kell: az ember kertes házban él, de mézeskalácsházról álmodik. A szivattyú otthona a szivattyúház, ő nem vágyik másra, csak jól működő alkatrészekre.

Tekintse meg minőségi, tartós szivattyú alkatrészeinket és válasszon szakértőink segítségével!