VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A szivattyúk szakszerű telepítése

2016. Május 6.

A szivattyúk szakszerű telepítése

Az egyszerű szivattyúkat bárki könnyedén a helyére illesztheti, sok modern berendezés telepítése nem feltétlenül igényel szakmai tudást. Pár alapvető dologra azonban minden esetben érdemes ügyelni, hiszen így hosszabb élettartalomra és hatékonyabb működésre számíthatunk.

Ahány szivattyú annyiféle eljárás

Éppen ezért legyen szó akármelyik berendezés telepítéséről, mindenképp ajánlott alaposan áttanulmányozni a használati utasítást, vagy a gépkönyvben szereplő leírást.

Egy átlátható rendszer

Igen sok különböző típusú szivattyú létezik, hiszen a mérnökök egy-egy feladat tökéletes megoldására speciális berendezéseket alkottak meg. Ezek átláthatóbb rendszerezése érdekében létrehozták az ún. családelv rendszert, amelynek a szivattyúk feladatellátása és a telepítési módja képezi az alapját.

Ezt figyelembe véve a telepítés is egyszerűbb

Egy szivattyú beszerelését az üzemeltetés körülményei, valamint a berendezés sajátosságai határozzák meg. Természetesen minden esetben az első és legfontosabb szempont, hogy az eszköz biztonságos működésének feltételei biztosítva legyenek, de emellett néhány általános szabályra is ügyelni kell.

-      A folyadékok felszíne alatt működő berendezések (azaz a búvárszivattyúk) esetében mind a hajtómű, mind a szivattyú a víz alatt legyen.

-      A differenciált működési elvű eszközök (azaz a szárnylapátos átemelő berendezések) esetében a szivattyút a víz alá, a hajtóműt a fölé kell helyezni.

-      Az általános alkalmazású szivattyúk esetében a berendezés valamennyi része a folyadékfelszín fölött, szárazon helyezkedjen el.

Irány a szerszámosláda

Ezek az alapvető információk jó kiindulási alapot nyújtanak a barkácsoláshoz. Az általánosan megfogalmazott szabályok mellett ügyeljünk az egyes típusok speciális igényeire, így garantáltan sokáig élvezhetjük majd a problémamentes működést. Megosztás másokkal: