VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A szivattyúk megfelelő karbantartása

2015. Május 23.

A szivattyúk megfelelő karbantartása

Minden használati eszköz esetében fontos a rendszeres és a szakszerű karbantartás. Ennek köszönhetően ugyanis jó néhány évvel megnövelhető az eszközök élettartama, az apróbb hibák időben tetten érhetőek és a működésre sem lesz panasz. A megfelelően karbantartott berendezések költséghatékonyak és az üzemidejük is megfelelő.

Ezért fontos a szivattyúk szervizelése is

Ezek az eszközök, akárcsak a többi háztartási kiegészítő vagy elektronikus kütyü, bizonyos időközönként szakszerű ellenőrzésre szorulnak. Ha időről időre alaposan átvizsgáljuk, garantáltan sokáig élvezhetjük majd a problémamentes működését.

De milyen gyakran van szükség a karbantartásra?

Ennek ideje függ a szivattyú igénybevételétől, a „tevékenységétől”, az üzemidőtől, valamint a berendezés életkorától egyaránt. Ezeket figyelembe véve kell megállapítani a szervizelés gyakoriságát, ami a legtöbb esetben szezononként ideális. Előfordul azonban, hogy a gyártó írja elő a szervizelés időtartamát – ezt természetesen mindenképp ajánlott betartani.

Mi a teendő az ellenőrzéskor?

  1. A motoros szivattyúk esetében minden tízedik munkaóra után célszerű benzinnel megtisztítani az acélhálós légszűrőt. A textil vagy szivacs légszűrők esetében elég, ha sűrített levegővel átfújjuk az alkatrészt. Mind a két esetben fontos azonban, hogy amennyiben csak egy kis sérülést is találunk, mindenképpen cseréljük ki az alkatrészt, - így megakadályozhatjuk ugyanis a komolyabb problémát.
  2. Az üzemanyagszűrő rendszeres ellenőrzése szintén lényeges teendő. A tartályos karburátoros szivattyúk esetében ezt simán benzinnel kell tisztítani, míg a membrános típusok esetében azonnal cserélni kell a szennyezett kiegészítőt.
  3. Továbbá a gyertyák tisztítása, az olajszint (50 munkaóra után) és a szikraköz ellenőrzése sem hanyagolható el.
  4. A nagynyomású motoros szivattyúk esetében érdemes az elszívó szűrőt időről időre ellenőrizni és tisztítani. Emellett az olajszintre, a rögzítő csavarokra, a tömlőnyomásra is ügyelni kell, valamint az egyéb műszaki paramétereket is ajánlott ellenőrizni.

 

 

Ha sokáig szeretnénk élvezni a kifogástalanul működő szivattyút, akkor időről időre ellenőrizni és tisztítani kell a berendezést. Megosztás másokkal:

Hozzászólások