VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A szivattyúk megfelelő karbantartása

2015. Május 23.

A szivattyúk megfelelő karbantartása

Minden használati eszköz esetében fontos a rendszeres és a szakszerű karbantartás. Ennek köszönhetően ugyanis jó néhány évvel megnövelhető az eszközök élettartama, az apróbb hibák időben tetten érhetőek és a működésre sem lesz panasz. A megfelelően karbantartott berendezések költséghatékonyak és az üzemidejük is megfelelő.

Ezért fontos a szivattyúk szervizelése is

Ezek az eszközök, akárcsak a többi háztartási kiegészítő vagy elektronikus kütyü, bizonyos időközönként szakszerű ellenőrzésre szorulnak. Ha időről időre alaposan átvizsgáljuk, garantáltan sokáig élvezhetjük majd a problémamentes működését.

De milyen gyakran van szükség a karbantartásra?

Ennek ideje függ a szivattyú igénybevételétől, a „tevékenységétől”, az üzemidőtől, valamint a berendezés életkorától egyaránt. Ezeket figyelembe véve kell megállapítani a szervizelés gyakoriságát, ami a legtöbb esetben szezononként ideális. Előfordul azonban, hogy a gyártó írja elő a szervizelés időtartamát – ezt természetesen mindenképp ajánlott betartani.

Mi a teendő az ellenőrzéskor?

  1. A motoros szivattyúk esetében minden tízedik munkaóra után célszerű benzinnel megtisztítani az acélhálós légszűrőt. A textil vagy szivacs légszűrők esetében elég, ha sűrített levegővel átfújjuk az alkatrészt. Mind a két esetben fontos azonban, hogy amennyiben csak egy kis sérülést is találunk, mindenképpen cseréljük ki az alkatrészt, - így megakadályozhatjuk ugyanis a komolyabb problémát.
  2. Az üzemanyagszűrő rendszeres ellenőrzése szintén lényeges teendő. A tartályos karburátoros szivattyúk esetében ezt simán benzinnel kell tisztítani, míg a membrános típusok esetében azonnal cserélni kell a szennyezett kiegészítőt.
  3. Továbbá a gyertyák tisztítása, az olajszint (50 munkaóra után) és a szikraköz ellenőrzése sem hanyagolható el.
  4. A nagynyomású motoros szivattyúk esetében érdemes az elszívó szűrőt időről időre ellenőrizni és tisztítani. Emellett az olajszintre, a rögzítő csavarokra, a tömlőnyomásra is ügyelni kell, valamint az egyéb műszaki paramétereket is ajánlott ellenőrizni.

 

 

Ha sokáig szeretnénk élvezni a kifogástalanul működő szivattyút, akkor időről időre ellenőrizni és tisztítani kell a berendezést. Megosztás másokkal:

Hozzászólások