VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A hidraulikus kos (vízemelő kos) működése

Nyitólap   »   Blog   »   A hidraulikus kos (vízemelő kos) működése
2016. Március 1.

A hidraulikus kos (vízemelő kos) működése

Az energiatakarékos és környezetvédő megoldások kedvelőinek van egy jó hírünk: címszereplőnk egy kiváló, vízemelésre használható eszköz, ami az egyszerű felépítés mellé olcsó üzemeltetést is kínál a felhasználóknak. A vízellátás költségeit jelentősen lecsökkentő vízemelő kos egyik legnagyobb előnye, hogy nem igényel drága energiát a működtetéshez, mivel a természet ingyenesen elérhető, mindenki számára adott erőit hasznosítja.

Mit kell tudni a vízemelő kosról?

A vízemelő kost 1796/97-ben találták fel a Montgolfier fivérek: a két francia, Joseph-Michel és Jacques-Étienne neve leginkább a hőlégballon feltalálása miatt csenghet ismerősen, pedig a szakemberek sok más érdekes találmányt is hátra hagytak az utókorra. Az első kezdetleges vízemelő kost még kézzel működtették egy hidraulikus munkahenger segítségével, de aztán jöttek a Mongolfier fivérek, akik továbbfejlesztették a készüléket, ami képes volt arra, hogy önerőből dolgozzon. Hogy miképp? A vízemelő kos működési elve egyszerű, de nagyszerű: a szerkezet a víztömeg saját energiáját használja fel a folyadék kiemeléséhez.

Mi az előnye annak, ha vízemelő kost használunk?

A vízemelő kos minimális karbantartást igényel, mivel csupán két mozgó alkatrésze van: a súllyal vagy rugóval terhelt áteresztőszelep mellett csupán egy visszacsapó szelep van a szerkezetben.  A többi tartozék sem mondható drága mulatságnak: a víz a nyitott áteresztőszelepen keresztül érkezik, majd a gravitációs erő hatására a szállítócsőbe kerül, ahol sebességet nyer addig, amíg az áteresztőszelep be nem záródik. Ekkor a nyomáscsökkenés miatt kinyílik a visszacsapó szelep, a víz pedig felfelé indul. A költséghatékony működtetés mellett előnye, hogy nem kell hozzá külső energiaforrás, cserébe viszont a vízemelő kos rendkívül megbízható, ráadásul szerteágazó területeken is használhatjuk. Népszerű kelléke az öko gazdaságoknak és a kiskerteknek is. Kiváló asszisztencia kertünk locsolásához, víz tárolásához vagy épp állatok itatásához.Megosztás másokkal: