VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Fűtési rendszereink motorja, a WILO keringető szivattyú

Nyitólap   »   Blog   »   Fűtési rendszereink motorja, a WILO keringető szivattyú
2016. Április 10.

Fűtési rendszereink motorja, a WILO keringető szivattyú

Van egy berendezés, amelynek igen sok elvárást kell teljesítenie. Bírnia kell a mindennapos terhelést, lehetőleg minimális karbantartás mellett. Folyamatosan dolgoznia kell, méghozzá úgy, hogy megfeleljen a vele szemben felállított követelményeknek. Hogy mi ez a berendezés?

Ez a keringető szivattyú

Ez a szivattyú nem pusztán felhoz valahonnan vizet és nem csupán az a feladata, hogy egyik pontról a másikra eljuttasson valamit. A keringető szivattyú folyamatosan keringeti a változó hőmérsékletű folyadékot, hogy így környezetkímélő és hatékony módon gondoskodjon a csőrendszeren belüli melegvíz áramlásról. Ennek következtében a rendszer folyamatosan igénybe van véve, így tehát bírnia kell a terhelést. A keringető szivattyú legnagyobb előnye, hogy mivel nincs tengelytömítése, azaz hiányzik a szivattyúk esetében előforduló elsődleges hibaforrás, minimális a karbantartási igénye.

Milyen esetben alkalmazható?

A keringető szivattyúkat házi és körüzemi fűtésrendszerek üzemeltetéséhez egyaránt használják. Kiváló kiegészítője bármelyik rendszernek, ipari és családi környezetben is megállja a helyét. A fűtési keringető szivattyú a háztartások energiatakarékos fűtéséhez is hozzájárul, és kiemelkedő lehetőségeket biztosít a rezsi csökkentésére.

Például a vegyes tüzelés esetében

A fűtési keringető szivattyúk energiatakarékos és környezetbarát megoldást kínálnak az otthonok fűtéséhez. Gondoskodnak a megfelelő hőmérsékletű víz áramoltatásáról, így segítve a fűtés hatékonyabb működését. Ez a berendezés igen népszerű, hiszen olcsó, hatékony, csendes és csak ritka esetekben van szükség karbantartási munkára. Mindezek mellett további előnye, hogy a gázzal és fával történő vegyes tüzelés esetében is korszerű és minőségi megoldást biztosít.

Milyen szivattyút válasszunk?

A Grundfos és a Wilo márkák mellett a Lowara (Laing) termékcsalád tagjai között is rábukkanhatunk a rendszer tökéletes kiegészítőjére. A 21. századra jellemző energiatakarékossági elvárásnak a nedvestengelyű szivattyúk maradéktalanul megfelelnek. Ennek hála ma már igen könnyű kiválasztani azt a szivattyút, amellyel jelentős mértékben csökkenthető az üzemek, létesítmények vagy épp háztartások energiafogyasztása.   Megosztás másokkal: