VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

Mindent a Grundfos szivattyúkról

2022. Április 5.

Mindent a Grundfos szivattyúkról

Ha kicsit körülnézünk ezen a piacon, azt vehetjük észre, hogy milyen széles választékban állnak rendelkezésre a különböző Grundfos szivattyúk. A világ egyik legnagyobb szivattyúgyártó vállalata már évtizedek óta jelen van ebben a szegmensben és ez idő alatt méltán vívott ki magának hírnevet a megbízható és minőségi termékeivel. A szivattyúk nagyon széles körben alkalmazott berendezések, ahol valamilyen formában folyadékot kell kezelni, szállítani. A Grundfos pedig kellő múlttal rendelkező vállalat ahhoz, hogy minden problémára képes legyen minőségi megoldást kínálni. Mit érdemes tudnunk ezekről a típusokról? 

Milyen típusú Grundfos szivattyúk léteznek?

A vállalat tevékenysége tehát évtizedes múltra tekint vissza. Egészen pontosan a második világháborút követően, 1945-ben került sor az első saját gyártmányú modell kifejlesztésére, pár év múlva már sorozatban gyártották a különböző centrifugális modelleket. Majd sor került az első keringető, utána az első búvárszivattyú legyártására is. 1962-ben már merülőszivattyúkat is gyártott a vállalat, majd a már létező típusok is fokozatosan korszerűsítésre kerültek. Napjainkra pedig az egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb márkává vált a saját kategóriájában.

Napjainkra alig van olyan terület, ahol ne találkozhatnánk ezzel a típussal. A Grundfos szivattyúk nemcsak háztartási felhasználásra készülnek, hanem a legkomolyabb mezőgazdasági és ipari körülmények között is képesek megállni a helyüket. Csak az iparágakat tekintve is színes a paletta, az autógyártásban, az ipari víz- és szennyvízkezelés, az italgyártás, a mezőgazdaság különböző ágazataiban és az élelmiszeriparban egyaránt előfordulnak ezek a gyártmányok.

Grundfos mélykút szivattyúk

A szivattyúkat nagyon sokféleképpen lehet csoportosítani, már maga a szállítandó közeg szerint is. Ha ez a közeg történetesen víz, akkor is különbséget tehetünk tiszta, szennyezett és szennyvíz között. A Grundfos szivattyúk mind a három területre kínálhatnak alkalmas megoldást, mi most azonban maradjunk a tiszta víznél.

Legyen szó bármilyen víznyerő helyről, kútról, medencéről vagy éppen tartályokról, alapvetően kétfajta megoldás létezik a kinyerésére. Egy olyan szivattyú, ami szárazon üzemel és onnan szívja ki a folyadékot, illetve az olyan típus, amelyik működés közben elmerül az adott közegben. Az első esetben száraz telepítésű, felszíni, más nevén kerti szivattyúkról beszélünk, addig a merülő vagy búvár típusok elmerülnek az adott folyadékban a működésük során.

A mélykút szivattyúk is ebbe az utóbbi csoportba, a csőbúvár szivattyúk közé tartoznak. Ennek a megoldásnak a lényege, hogy membránlapjai segítségével nem szívja, hanem a felszínre nyomja a szállítandó folyadékot. Ezért ezekkel a típusokkal sokkal jobb emelőmagasság érhető el, akár több tíz méter mély kútból is képesek vizet kitermelni. Kiválóan alkalmasak fúrt kutakból történő víznyerésre, öntözésre és locsolásra egyaránt.

Grundfos nyomásfokozó szivattyúk

A Grundfos szivattyúk kínálatából nem hiányozhatnak a nyomásfokozó berendezések sem. Sok helyen tapasztalható, hogy a vízvezetékben uralkodó nyomás nem megfelelő, különösen a magasabban fekvő települések esetében. A háztartási berendezések működéséhez az ideális nyomás nagyjából 3 – 4 bar közötti érték, azonban sokszor a szolgáltató sem tudja ezt garantálni. Ennek látványos jele, ha alig csordogál a víz a csapból vagy a zuhanyfejből. Ekkor lehet megoldás egy nyomásfokozó szivattyú beépítése, amivel azonnal megoldódhatnak az ilyen jellegű problémák.

Hogyan alakul a Grundfos szivattyúk ára?

A Grundfos szivattyúk árával kapcsolatban láthatjuk, hogy azok a felső kategória felé közelítenek. Nem véletlen, hiszen ezek a csúcsminőséget képviselik, tartós és megbízható megoldást jelenthetnek bármilyen vízellátási problémára. A márka évtizedek óta bizonyítja jó hírét és meg tud felelni a vele kapcsolatos elvárásoknak, legyen szó lakossági, vagy éppen komolyabb ipari felhasználásról. Érdemes lehet megfizetni ezt a kicsit magasabb árat, hiszen könnyedén visszahozza a különbözetet. Működése stabil és megbízható, hosszú élettartammal és alacsony karbantartási igénnyel rendelkeznek akkor is, ha folyamatos igénybevételnek vannak kitéve.

Hogyan lehetséges a Grundfos szivattyúk javítása?

Egy évtizedek óta a hazai piacon is jelenlévő márkáról beszélünk, így ha arra lenne szükség, a Grundfos szivattyúk javítása nem megoldhatatlan feladat, hiszen számos szakembernek van tapasztalata ezekkel a berendezésekkel kapcsolatban. Több márkaszerviz is létezik az országban, ahol a legnagyobb hozzáértéssel és precizitással képesek megoldani a felmerülő problémákat, legyen szó garanciális vagy azon túl történő javításról. Ha pedig szeretnénk kihasználni a Grundfos szivattyúk adta lehetőségeket, 2 – 3 évente érdemes egy szakemberrel átvizsgáltatni, hogy el tudjuk érni a berendezések által kínált lehető legmagasabb élettartamot.

Könnyen beszerezhető a Grundfos szivattyú alkatrész?

Egy ilyen ismert és népszerű márkának a további előnye, hogy nagyon jó az alkatrész utánpótlása, így ha szükségessé vált a megfelelő alkatrész beszerzése, akkor a szervizkészletek gyorsan elérhetőek. Erre egyébként egy külön kereső oldal is létezik a gyártó hivatalos, magyar nyelvű oldalán.

A vállalat egyébként 4 gyáregységgel és 1 logisztikai központtal is képviselteti magát Magyarországon, így az alkatrészek gyorsan, sokszor első kézből is elérhetőek. A szerviz és más szolgáltatások egyaránt beletartoznak a cég hazánkban folytatott tevékenységi köreibe, így ez még egy érv lehet a Grundfos szivattyúk mellett, ha megbízható és minőségi megoldásra lenne szükség. Összességében elmondható, hogy nagyon jó az alkatrész ellátottság, amihez társul a hazánkban szintén jelenlévő magas szintű szakértelem, így biztos jó választásnak ígérkeznek ezek a típusok.

Összegezés

Legyen bármire is szüksége, egy kerti zuhany üzemeltetésére vagy komolyabb mezőgazdasági öntözőrendszer működtetésére, a Grundfos szivattyúk minden helyzetre kínálnak alkalmas megoldást. A magasabb ár sem szabad eltántorítson minket, ha kiemelt szerepet szánnánk ennek a berendezésnek. Akár ipari, akár lakossági vízellátó rendszerekről van szó, érdemes a minőséget választani!Megosztás másokkal: