VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Valódi felüdülést kínál a fémvázas medence

Nyitólap   »   Blog   »   Valódi felüdülést kínál a fémvázas medence
2022. Március 14.

Valódi felüdülést kínál a fémvázas medence

Talán őrültségnek tűnhet egy fémvázas medence beszerzése télen, pedig ha jobban belegondolunk, akkor egyáltalán nem az.

 Miért ne készüljünk fel időben a meleg időre? Amikor a hőmérő higanyszála már elég magasra nyújtózkodott, akkor nem lesz más dolgunk, mint előkapni a fémvázas medencét és gyorsan összeállítani, hogy abban hűsölhessen a család. Valóban ennyiből áll az egész vagy azért szükség van bizonyos előkészületekre? Milyen megoldások léteznek még a fémvázas medencén kívül? A következő sorok igyekeznek minden kérdést megválaszolni ezzel kapcsolatban.

A fémvázas medence növeli a komfortérzetet

Tetszik vagy sem, a vírushelyzet és a különféle megszorítások mindenkiben nyomot hagytak valamilyen formában. Most már számolnunk kell azzal is, hogy a legnagyobb kánikulában az orrunk előtt zárják be a strandokat vagy nem engednek be egy bizonyos létszám felett. A fémvázas medence már önmagába véve is remek megoldás a kánikula elviselésére otthoni környezetben. Nem kell összepakolni a családot és elmenni a fürdőhelyig, azt megelőzően pedig percekig várakozni tömött sorokban a bejutásért. Ráadásul nem kevés pénzt fogunk otthagyni egy ilyen kiruccanás alkalmával, ha alaposan szeretnénk megtömni a hasunkat. Miért ne szervezhetnénk egy saját medencés grill partit a hátsóudvaron? Ennek semmi akadálya, amennyiben beszerzünk egy fémvázas medencét.

Milyen csővázas medence közül válogathatunk?

Elsősorban a méretre és fémvázas medence formájára kell figyelnünk. Ezt követően pedig a különféle tartozékokra, tisztítószerekre és a gépészet elemeire. Ez egyre jobban kezd bonyolódni, pedig egyáltalán nem nagy dolog a fémvázas medence helyének az előkészítése, összeállítása, karbantartása, szétszedése és tárolása. Nagyjából ezek azok a tényezők, amelyek meg fogják határozni az általa kapott élményt. Hogyha mindent rendben csinálunk, akkor a következő évben is csillogó szemekkel fogjuk figyelni az ablakon keresztül, hogy mikor szabadulhatunk végre ki a nyári melegbe medencézni egy nagyot.

Stílusos választás a rattan medence

A fémvázas medence felépítése nagyon egyszerű elven alapszik. Adott egy csőváz, ami UV védelemmel ellátott belső fóliát tart. A rattan medence semmiben sem különbözik a felépítését illetően a hagyományos csővázás medencéktől, csupán ez rattan hatású külső textúrával rendelkezik, ezért természetesebb megjelenést kölcsönöz a kültéri használathoz. Jobban belesimul a kerti környezetbe.

Ebben a kategóriában érdemes megemlíteni, hogy arattan Bestway medence a piacon jelenlévő termékek közül az egyik legjobb minőséget képviseli. Olyan acélból készült vázszerkezettel rendelkezik, ami rendkívül ellenálló az időjárás és a fizikai behatásokkal szemben. A strapabíró kivitel hosszú élettartamot eredményez, tehát mindenképp költséghatékonynak tekinthető a beszerzése. Az alaposan átgondolt tervezésnek köszönhetően, az összeállításnak minimális a szerszámigénye. Nem kell szakembert hívnunk, ha csobbanni szeretnénk a saját fémvázas medencénkben.

Ezért jó választás a Bestway medence szett

Nem kell a különböző tartozékokat egyenként beszereznünk hozzá, ugyanis a csomag tartalmazza a medencetesten kívül a papírszűrős vízforgatót, a szűrőbetétet, sőt, még a létrát is, természetesen a magyar kezelési útmutatóval együtt.

Korszerű berendezés a Bestway medence szűrő

Egyszerű kezelhetőséget tesz lehetővé a pozícionálható szelep révén és a nyomásmérőről is egyszerűen leolvashatóak az értékek. A benne található szitának köszönhetően kiszűri a nagyobb szilárd szennyeződéseket (leveleket, ágakat, bogarakat) is. A kimagasló hatékonysága mellett, rendkívül energiatakarékos üzemelésre számíthatunk. Jár mellé egy ChemConnect adagoló is, amivel fenntartható a tiszta, egészséges víz állapota. Szűrőhomokkal és Aqualoon szűrőközeggel egyaránt használható.

Medence gégecső köti össze a medencét a vízforgatóval

Ezen kívül a medence gégecsővel a szivattyú és a belógatós szkimmer is összeköthető. Ezek a műanyag gégecsövek nagyjából 3 bar nyomást képesek elviselni és 1,1-1,5 m tagokkal kaphatóak. Ennek köszönhetően, a megfelelő hosszúság egyszerűen kiválasztható és a későbbiekben bármikor variálható.

Hogyan történik a fémvázas medence telepítése?

Elsősorban arra kell figyeljünk, hogy vízszintes talajon állítsuk össze a csővázas medencét és előtte távolítsunk el az éles, hegyes tárgyakat, köveket, kavicsot, tüskés növényeket, faágakat. Szóval mindent, ami kivághatja vagy kiszúrhatja a fóliát. Az összeállítás közben kerüljük a hegyes éles szerszámok használatát. Amennyiben szilárd talajon, betonon vagy térkövön kívánjuk elhelyezni a fémvázas medencét, akkor nem lesz szükségünk másra, mint egy alátétfóliára. Ez védi a medence alját a kopástól. Hosszabb élettartamot eredményez. Ha földes, kavicsos talajra készülünk telepíteni, akkor előtte egyenletes homokágyat kell készítenünk, majd erre kerül az alátétfólia, amire felépítjük a medencét. Így megakadályozhatjuk a fólia kiszakadását. Használaton kívül mindig takarjuk le takarófóliával azért, hogy ezzel is elkerüljük a szennyeződések vízbekerülését. Lehetőleg a fáktól távol helyezzük el. A szezon végén egyszerűen szétszerelhetjük és fedett helyen tárolhatjuk. Szétszedett állapotban a helyigénye nem számottevő. Ráadásul számolnunk kell azzal, hogyha fűre telepítjük, akkor bizony nyomot fog hagyni.

Felfújható masszázsmedence télen-nyáron

Az fémvázas változattal ellentétben, ez akár beltérben is használható és bárhová magunkkal vihetjük. Ebből is kapható akkora változat, amibe belefér az egész család. Nincs is annál felemelőbb élmény, mint a havas tájat csodálni a téli kert ablakain keresztül, miközben a saját felfújható jacuzzinkban wellnessezünk. Hasonló tényezőket figyelembe véve, mint a fémvázas változatok esetében, a hordozható masszázsmedence természetesen kültéri használatra is alkalmas.

A beépített masszázsmedencéknél és a hagyományos ásott típusoknál sokkal gazdaságosabb megoldást jelentenek. Az üzemeltetésük és a tisztításuk kevésbé körülményes, ráadásul akkor állíthatjuk össze vagy szedhetjük szét ezeket, amikor csak kedvünk tartja. A medence tisztántartásával elkerülhetjük a víz gyakori lecserélését. A Bestway termékek minősége kompromisszumoktól mentes medencézést tesz lehetővé, amit néhány kattintást követően, a kedvező árfekvés miatt, bárki az otthonában élvezhet.



Megosztás másokkal: