VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Óvja a szivattyúit áramláskapcsoló csatlakoztatásával!

2021. Február 23.

Óvja a szivattyúit áramláskapcsoló csatlakoztatásával!

A kellő mennyiségű és állandó vízellátás biztosítása érdekében született meg az áramláskapcsoló. Ez a termék automatizálja a folyadékellátást, valamint megakadályozza az esetleges szárazon futást, aminek során a szivattyú komoly sérüléseket szenvedhetne. Mindenképpen megtérülő befektetés áldozni erre a kiegészítőre, főleg akkor, ha a saját dolgát is szeretné megkönnyíteni. 

Miért hasznos az áramláskapcsoló

A vízszállítás, mint problémakör, már nagyon régóta fennáll az emberiség történelmében. Nem meglepő tehát, hogy a modern szivattyúk elődei már sok évszázaddal ezelőtt megjelentek a fejlettebb civilizációkban. A mennyiség szabályozása már ekkor is problémát jelentett, így szükség volt olyan kiegészítő rendszerekre, amik megfelelően el tudták látni ezt a feladatot. Az áramláskapcsoló manapság kiválóan végzi a dolgát, aminek köszönhetően felszabadítható a szivattyú a felesleges emberi beavatkozás alól. Korábban ugyanis nagyon fontos volt, hogy valaki a pompa közelében legyen, hogy azt ki- és bekapcsolja, amikor arra igény merül fel. Az áramláskapcsoló kiváltja ezt a munkafolyamatot, automatizálva a rendszereket. 

Automatizálás áramláskapcsoló használatával

Végsősoron ezeket a termékeket azért alkották meg, hogy a pompák működtetése távolról is elvégezhető legyen. A hálózatba való megfelelő beépítés révén, teljesen automatizálhatóvá válik a vízkinyerés, ami locsoló rendszereknél jelentős energiahatékonyságot nyújt. A takarékoskodás szempontjából sem utolsó dolog az áramláskapcsoló használata, hiszen ezzel elérhető, hogy csak annyi víz legyen felhasználva, amennyire feltétlenül szükség van. Az egyre melegebb nyári időszakokban az öntözés nélkülözhetetlen a növénytermesztés szempontjából. A rendszerek lelkét minden esetben egy nagyteljesítményű szivattyú adja, amihez áramláskapcsoló kerül csatlakoztatásra. Az emberi beavatkozás kiváltásával csökkenthetők a költségek és fokozható a teljesítmény

Áramláskapcsoló a szivattyúk védelmére 

Nem elég csak annyit nyújtania az áramláskapcsolónak, hogy ki- és bekapcsolja a készüléket, mert fontos, hogy megakadályozza az esetleges százon futást is. Ez akkor következik be, amikor a kitermelő térből elfogy a folyadék és a pompa elkezd levegőt továbbítani. Ez túlmelegedést okozhat az alkatrészekben, aminek folytán a szivattyú motorja leég.

Az áramláskapcsoló a típusától függően képes lehet arra, hogy ellenőrizze az áthaladó folyadék mennyiségét és azonnal lekapcsolja a pompát, ha kritikusan alacsony szintre esne az.

 Fontos tudni, hogy az áramláskapcsoló nem egyezik meg a nyomáskapcsolóval. Csak és kizárólag az indulási nyomást lehet vele beállítani. 

Minőségi áramláskapcsoló típusok 

Ne érje be kevesebbel, mint a kiváló minőség! Válogasson az ItaltecnicaLowara és Pedrollo termékek között! Mágneskapcsolót, áramlásszabályozót és csatlakozó könyököt is találhat a felhozatalunkban, amikre szüksége lehet az üzembe állításhoz. Az áramláskapcsoló csatlakoztatása egyszerű folyamat, ugyanis csak követnie kell a műanyag burkolatra nyomtatott huzalozási jelzéseket.  Bármilyen kérdése merülne fel a témában, kérje bátran a szakembereink segítségét! Megosztás másokkal: