VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Takarékos megoldás az önfelszívó szivattyú alkalmazása

Nyitólap   »   Blog   »   Takarékos megoldás az önfelszívó szivattyú alkalmazása
2020. Szeptember 4.

Takarékos megoldás az önfelszívó szivattyú alkalmazása

Az önfelszívó szivattyú népszerűsége egyre csak növekszik. Ezen gazdaságosan működő szerkezet megtérülő befektetésnek számít. Csapjon le rá most!

Nagy teljesítményt produkál az önfelszívó szivattyú

Amikor a megfelelő vízellátás nincs megoldva közművesítés formájában, akkor egy önfelszívó szivattyú és a hozzá csatlakoztatott házi vízmű biztosíthatja a kellő mennyiségű folyadékot. Ilyen formában főként a családi ingatlanok igényeit lehet kielégíteni, de ezen kívül a mezőgazdaságban és iparban is kiaknázhatók a különféle termékek képességei.

Természetesen mindig az igénynek megfelelően érdemes terméktípust választani. A kinyerő elhelyezkedésétől nagyban függ, hogy milyen teljesítményre lesz szükség. Nem mindegy ugyanis, hogy egy felszíni forrás, patak, nagyobb tárolótartály vagy több 10 méter mélyen található talajvíz hasznosítása a cél.

Az önfelszívó szivattyú alkalmazási területei

A teljesítmény és az ár-érték arány egyaránt meghatározó az önfelszívó szivattyú esetében. A háztartások körül, illetve mezőgazdasági és ipari célokra más tulajdonságokkal bíró termékekre lesz szükség. A kiválasztásban örömmel segítünk, amennyiben nem tudja eldönteni, melyik mellett tegye le a voksát.

Háztartási önfelszívó szivattyú

Amikor akadozik a vízellátás az otthonában, esetleg a közművesítés egyáltalán nincs megoldva, akkor érdemes saját kezébe vennie a megoldást. Vidéken gyakran előfordulhatnak ilyen problémák, de egy házi vízmű könnyedén kiszolgálhatja az igényeit.

A Lowara BG, Tellarini, Pentax, Pedrollo, Grundfos önfelszívó szivattyú típusok az elvárásokhoz mérten látják el a feladatukat. Könnyen telepíthetők és jól tűrik még a mostoha körülményeket is,legyen az homokos vagy gázos folyadékközeg.

Mezőgazdaságban és iparban használt önfelszívó szivattyú

Legyen szó üveg- vagy fóliaházak, állattartó telepek, csarnokok, üzemek vízellátásról, minden esetben elengedhetetlen a kiemelt teljesítmény. A Pentax, Pedrollo, GMP termékek kifejezetten nagy terhelésre lettek tervezve. A Pedrollo JSW sorozat képviselői például alkalmasak 58 méter mélyről is felhozni a vizet és 160 liter percenkénti teljesítménnyel továbbítani azt.

Amennyiben ez nem lenne elég, akkor a GMP önfelszívó szivattyú 390 litert tud továbbítani minden percben, így a nagy igénnyel rendelkező területeken tökéletes megoldást jelent. Célirányos kereséssel könnyedén megtalálható az a terméktípus, ami hosszú élettartammal és precíz munkaképességekkel szolgálja ki az elvárásokat.

Mire figyeljünk az önfelszívó szivattyútelepítésénél?

Vannak olyan alapvető feltételek, amiknek teljesülniük kell, továbbá olyan esetek is, amiket érdemes elkerülni. A szárazon futás megelőzése pontosan ide sorolható. Minden bekapcsolás előtt fel kell tölteni a szivattyút, mert különben meghibásodik. A telepítés menete egyszerű, minimális karbantartási igénnyel rendelkeznek a szerkezetek és probléma esetén költséghatékonyan javíthatók.

Az önfelszívó szivattyú a működési elve alapján eléri, hogy nagyobb sebességgel távozzon belőle a folyadék, mint ahogy az belép az indulási oldalon. Ennek eredményeképpen alakul ki a nagy teljesítmény. A folyadék szállítás egyszerűen egy motor és egy forgó lapát segítségéveltörténik, amin az áthaladó víz egy örvényt generál nagyobb mozgási energiát létrehozva.

Az önfelszívó szivattyú és az önellátás



Megosztás másokkal: