VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Álló és fekvő hidrofor tartály házi vízműhöz

Nyitólap   »   Blog   »   Álló és fekvő hidrofor tartály házi vízműhöz
2020. Szeptember 4.

Álló és fekvő hidrofor tartály házi vízműhöz

A hidrofor tartály beszerzése nélkülözhetetlen a háztartási, ipari és mezőgazdasági vízellátó rendszerek beüzemeléséhez. Nálunk kedvező áron megtalálja ezeket.

Sok esetben hasznos a hidrofor tartály

A megfelelő vízellátásnak kiemelt jelentősége van a mindennapokban, ezért házi vízmű telepítése esetén a hidrofor tartály jelenléte is elengedhetetlen. Ugyanez a megállapítás igaz abban az esetben is, ha ipari, mezőgazdasági környezetben történik meg a rendszer kiépítése.

Amennyiben a nyomásra kimondottan érzékeny hálózatokban nincsenek kiegyenlítve az erőhatások, akkor igen gyorsan meghibásodások léphetnek fel. Ugyanakkor a szerelvények megfelelő módon történő integrálásával minimálisra csökkenthető a hibák előfordulásának valószínűsége.

A hidrofor tartály felhasználási területei

Vannak olyan körülmények, amikor a közműből történő vízellátás akadozik, vagy egyszerűen nem elérhető. Ilyen helyzetekben sem kell mellőzni a vezetékes rendszer nyújtotta előnyöket, mert a megfelelő technikai hátérrel a folyadékbiztosítás kényelmesen és hatékonyan megoldható.

A kinyerőbe, ami lehet ásott- vagy fúrt kút, nagyobb tárolótartály, illetve nyíltvízi forrás is, behelyezett szivattyú minőségi érzékelő rendszerrel ellátva, könnyedén képes biztosítani a folyamatos ellátást. Az ilyen típusú vízműknek ugyanakkor elengedhetetlen eleme a hidrofor tartály.

Ugyanígy nemcsak magáningatlanok esetében, hanem mezőgazdasági termelésben és az ipari vízellátásban egyaránt gondot jelenthet a megfelelő mennyiségű folyadék biztosítása. A felmerülő hiányt elengedhetetlen pótolni, viszont figyelni kell az egyenletes elosztásra, adagolásra.

A hidrofor tartály funkciói

A vezetékekben fellépő nyomáskülönbség, ami főként akkor keletkezik, ha a szivattyú bekapcsol, nagy megterhelést jelent az olyan szerelvényekre, amilyenek például a csaptelepek. Ezen elemek élettartamának a meghosszabbításában a hidrofor tartálykulcsfontosságú szerepet játszik.

A hidrofor tartályfő feladata, hogy megfelelő mennyiségű vizet és nyomást tároljon el magában. Ilyen módon biztosítani tudja az igényeket, amikor a csapok megnyitásra kerülnek és egyben a szivattyút is kíméli, hiszen nem fog az azonnal bekapcsolni, amikor egy pohár víz kiengedése megtörténik.

A rendszerben esetenként fellépő túlnyomást is mérsékli, így kímélve meg a vezetékeket a sérülésektől. A hidrofor tartály egyolyan kiegészítő, ami nagyban meghosszabbítja a rendszer élettartamát és egyenletes ellátást garantál.

A hidrofor tartály típusai

A kínálatunkban elérhető a hagyományos és a gumimembrános tágulási tartály. Ezek mellett külön a kiegészítők beszerzésére is mód nyílik, gumimembrán és tartály perem formájában. Több neves gyártó termékeivel várjuk, amik között Varem, Aquasystem, Zilmet egyaránt szerepel.

Hagyományos, vaslemez hidrofor tartály

Álló és fekvő kivitelben egyaránt elérhető. Ipari, mezőgazdasági és háztartási célokraugyanúgy megfelel. Főként olyan környezetben javasolt, ahol a kiépítés kifejezetten ezt a változatot kívánja meg.

Gumimembrános hidrofor tartály

Ezen kivitelek esetében a tartály belsejében a vizet és a levegőt egy gumiréteg, úgynevezett gumi zsák választja el egymástól. A membrán képes a tágulásra és a levegőnek a pótlása is egyszerűbbé válik ezen kivitelek esetében. Álló, fekvő, rozsdamentes acél kivitelben egyaránt megrendelhetők.



Megosztás másokkal: