VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Milyen célra használatosak leggyakrabban a szivattyúk?

Nyitólap   »   Blog   »   Milyen célra használatosak leggyakrabban a szivattyúk?
2020. Március 26.

Milyen célra használatosak leggyakrabban a szivattyúk?

A kertes házzal rendelkező ingatlanokban mindig akad tennivaló. Nem csak a házban, hanem az azt övező környezetben is így van ez. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy a munkát a megfelelő készülékek nagymértékben megkönnyíthetik. Így van ez akkor is, ha a szivattyúkról van szó. Ezek a berendezések segíthetnek a ház vízellátásában, eltávolíthatjuk alkalmazásukkal a szennyvizet, de akár a fűtést is megoldhatjuk ilyen módon. Nézzük, milyen célokra keresik leggyakrabban a szivattyúkat és a hozzájuk tartozó kiegészítőket!

Házi vízmű kialakítása

Az energiaárak minden korábbinál magasabbak, ezért sokak számára nem mindegy, hogy mennyit fizetnek havonta rezsire. A saját kútból történő víznyeréssel sokat lehet takarékoskodni. Bár a kútfúrás kezdeti költségekkel jár, de később megtérül mindez. A szivattyúk a megfelelően működő házi vízmű esetében nélkülözhetetlenek.

Fűtéshez ideális szivattyúk

Nem csak a konyhában vagy a fürdőszobában felhasznált vízhez szükséges szivattyú, hanem a fűtési rendszer is kialakítható ilyen módon. A rendszer üzembe helyezéséhez érdemes akár szakember segítségét is kérni, és persze az sem mindegy, hogy milyen paraméterekkel rendelkező darabra esik a választás.

Kerti öntözőrendszer

Nagyobb kertek esetében az automata öntözőrendszer az egyetlen ésszerű megoldás. Ezen keresztül a kert távoli pontjaira is eljuttatható a víz, méghozzá célzottan a növények gyökereihez. A rendszer alapos tervezést igényel, és a megfelelő csövek, idomok mellett a szivattyú is elmaradhatatlan a víz mozgatásához. 

Medence és kerti tó

Legyen szó akár a kerti tó esztétikus megjelenéséről, akár a medence tiszta vizéről, a házat övező környezetben ezekhez is szivattyú kell. Fontos tisztában lenni azzal, hogy bizonyos szivattyúk még minimális szennyeződésekkel sem bírnak el, míg mások kifejezetten a darabos szennyezőanyagokkal rendelkező folyadékokat is képes mozgatni.

Szennyvíz eltávolítás

Ez utóbbira tökéletes példa a szennyvíz szivattyú, melyet egyébként a szabadban is gond nélkül bevethetünk. A nagyobb esőzések és a területenként rendszeresen előforduló áradások kapcsán mindig jól jön, ha azonnal rendelkezésre áll egy szivattyú.

Szivattyúk az iparban

Természetesen nem mehetünk el az ipari felhasználás kérdése mellett sem. Nagy hőmérséklet, sűrű folyadékok- ezek speciális igényeket támasztanak a szivattyúk felé, melyeknek a gyártók időről-időre igyekeznek megfelelni.



Megosztás másokkal: