VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan válasszunk szivattyút?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan válasszunk szivattyút?
2020. Március 20.

Hogyan válasszunk szivattyút?

A vásárlás műszaki cikkek esetében korántsem olyan egyszerű, mint azt legtöbben hinnénk. Sokan vagyunk, akik nem mozgunk otthonosan a témában, pláne akkor, ha például szivattyúkról van szó. Ilyenkor hasznos lehet szakember segítségét kérni, vagy legalább utána olvasni annak, hogy milyen szempontokra érdemes ügyelni a vásárlás során. Cikkünkben ehhez szeretnénk néhány alapvető, hasznos tanácsot adni.

Nem mindegy, milyen célra használjuk majd!

A szivattyú beszerzésekor az első és legfontosabb, amivel érdemes tisztában lenni, az az, milyen célra használjuk majd az eszközt. Más szempontokat érdemes ugyanis szem előtt tartani akkor, ha a házi vízmű kialakítása a cél, mintha a kerti öntözőrendszert szeretnénk tökéletesen kiépíteni. Vannak olyan szivattyúk, melyek a minimális homokmennyiséget sem viselik jól, és azonnali meghibásodáshoz vezet az náluk. Mások akár a darabos szennyeződésekkel, a szennyvízzel is elbírnak. Különbség természetesen árak tekintetében is adódik ezek alapján.

Árak és minőség - mi a kapcsolat?

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy mindenképpen a legolcsóbb megoldás mellett tennék le a voksot. Ez azonban nem minden esetben ideális. A szivattyúk gyakran állandó használatban lesznek, így az időtálló minőségre fokozottan célszerű figyelni. A szivattyúvásárlás kapcsán sincsen ez másként, így az olyan minőségi márkákkal, mint például a Pentax, biztosan nem lőhetünk mellé. Legalább a középkategóriás márkák javasoltak, ezekhez meghibásodás esetén is biztosan lehet alkatrészt beszerezni.

Milyen paraméterekre van szükség?

Fontos, hogy milyen mélységből szeretnénk a vizet szivattyúzni, hova kívánjuk azt eljuttatni. A háztartás vízfelhasználása sem mindegy, hiszen a vízhozam szoros kapcsolatban áll a szivattyú teljesítményével. A beépítéskor segítő szakember előmozdíthatja tanácsaival a vásárlás folyamatát.

Szivattyúk ipari méretekben- kérjen egyedi ajánlatot!

A közösségi helyszíneken, a szállodákban, uszodákban és ipari üzemekben akár nagy teljesítményű szivattyúra is szükség lehet. Nem csak méret, teljesítmény és mennyiség terén vannak elvárások, hanem a speciális kialakítás is. Sokszor sűrű folyadékok mozgatása a cél, és akár nagy hőfoknak is ellenállniuk kell az alkatrészeknek. Ilyenkor megéri egyéni árajánlatot kérni, ugyanis nem ritka, hogy kedvezményt kaphatnak a nagy megrendelők.



Megosztás másokkal: