VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogyan válasszunk szivattyút?

2020. Március 20.

Hogyan válasszunk szivattyút?

A vásárlás műszaki cikkek esetében korántsem olyan egyszerű, mint azt legtöbben hinnénk. Sokan vagyunk, akik nem mozgunk otthonosan a témában, pláne akkor, ha például szivattyúkról van szó. Ilyenkor hasznos lehet szakember segítségét kérni, vagy legalább utána olvasni annak, hogy milyen szempontokra érdemes ügyelni a vásárlás során. Cikkünkben ehhez szeretnénk néhány alapvető, hasznos tanácsot adni.

Nem mindegy, milyen célra használjuk majd!

A szivattyú beszerzésekor az első és legfontosabb, amivel érdemes tisztában lenni, az az, milyen célra használjuk majd az eszközt. Más szempontokat érdemes ugyanis szem előtt tartani akkor, ha a házi vízmű kialakítása a cél, mintha a kerti öntözőrendszert szeretnénk tökéletesen kiépíteni. Vannak olyan szivattyúk, melyek a minimális homokmennyiséget sem viselik jól, és azonnali meghibásodáshoz vezet az náluk. Mások akár a darabos szennyeződésekkel, a szennyvízzel is elbírnak. Különbség természetesen árak tekintetében is adódik ezek alapján.

Árak és minőség - mi a kapcsolat?

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy mindenképpen a legolcsóbb megoldás mellett tennék le a voksot. Ez azonban nem minden esetben ideális. A szivattyúk gyakran állandó használatban lesznek, így az időtálló minőségre fokozottan célszerű figyelni. A szivattyúvásárlás kapcsán sincsen ez másként, így az olyan minőségi márkákkal, mint például a Pentax, biztosan nem lőhetünk mellé. Legalább a középkategóriás márkák javasoltak, ezekhez meghibásodás esetén is biztosan lehet alkatrészt beszerezni.

Milyen paraméterekre van szükség?

Fontos, hogy milyen mélységből szeretnénk a vizet szivattyúzni, hova kívánjuk azt eljuttatni. A háztartás vízfelhasználása sem mindegy, hiszen a vízhozam szoros kapcsolatban áll a szivattyú teljesítményével. A beépítéskor segítő szakember előmozdíthatja tanácsaival a vásárlás folyamatát.

Szivattyúk ipari méretekben- kérjen egyedi ajánlatot!

A közösségi helyszíneken, a szállodákban, uszodákban és ipari üzemekben akár nagy teljesítményű szivattyúra is szükség lehet. Nem csak méret, teljesítmény és mennyiség terén vannak elvárások, hanem a speciális kialakítás is. Sokszor sűrű folyadékok mozgatása a cél, és akár nagy hőfoknak is ellenállniuk kell az alkatrészeknek. Ilyenkor megéri egyéni árajánlatot kérni, ugyanis nem ritka, hogy kedvezményt kaphatnak a nagy megrendelők.Megosztás másokkal: