VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Mire használják a szennyvíz szivattyút?

Nyitólap   »   Blog   »   Mire használják a szennyvíz szivattyút?
2019. December 9.

Mire használják a szennyvíz szivattyút?

A szivattyúk minden korábbinál szélesebb választékban jelen vannak a kínálatban. Nem csak ár, hanem teljesítmény és felhasználási terület kapcsán is sokféle eszköz közül válogathatunk. A háztartásokon túl az ipari jellegű alkalmazásra is megtalálhatóak a megfelelő berendezések, rendszerint fokozott strapabírással és teljesítménnyel.

Szennyvíz szivattyúk otthonra

A szennyvíz szivattyú is különféle méretekben és formákban elérhető, ám a kínálat mindegyike megegyezik abban, hogy a víz mozgatására alkalmasak. A háztartások esetében elsősorban az árvízvédelem kapcsán jutnak szerephez ezek az eszközök. Mindannyian ismerjük azt a helyzetet, amikor nyáron tetemes mennyiségű csapadék esik le, és a víz szivattyúzása az ingatlan érdekében kiemelt jelentőséggel bír. Hasonló a helyzet akkor is, ha ártérben fekvő ingatlanról van szó, és az áradások a földszinti helyiségeket is veszélyeztethetik. A mélyen fekvő garázsok, pincék is veszélyben vannak, ezért nagyon fontos, hogy szükséghelyzetben mindig rendelkezésre álljon a szükséges eszköz.

Szivattyúzás a mezőgazdaságban

A szivattyúk nem csak az öntözőrendszer kapcsán töltenek be fontos szerepet, hanem akkor is, ha esővízről, talajvízről, szennyvízről van szó. A mezőgazdaságban fontos, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiségű víz, ám néha bizony ez lehet túl sok is. Ilyenkor a növények életben maradása múlhat azon, hogy sikerül-e időben elintézni a felesleges víz elvezetését. Ilyenkor az is megoldható, hogy a leszivattyúzott víz újrafelhasználható legyen a későbbiekben.

Szivattyúk az iparban

A szennyvíz szivattyúk ipari méretekben is szükségesek lehetnek. Mivel a szennyvíz szilárd részecskéket, szennyeződéseket is tartalmaz, ezért kifejezetten olyan eszköz kell, amely ezekkel is elbánik, és nem károsítják azok a rendszert. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyártók az ipari felhasználásra szánt eszközök esetében nagyobb teljesítményt, kapacitást és strapabíró külső burkolatot is társítanak a készülékhez. Akár online is megrendelhetőek a szükséges típusok, így nagyobb mennyiségben is megtörténhet a kiszállítás. A megbízhatóság és az időtálló minőség kiemelt jelentőséggel bír a márkaválasztás során. 



Megosztás másokkal: