VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Mire figyeljünk szivattyú vásárlása előtt?

Nyitólap   »   Blog   »   Mire figyeljünk szivattyú vásárlása előtt?
2019. December 2.

Mire figyeljünk szivattyú vásárlása előtt?

A szivattyúvásárlás sokak számára nem egyszerű feladat. Nem csak a minden korábbinál szélesebb választék tehet erről, hanem gyakran a szükséges ismeretek hiánya is. Cikkünkben olyan alapvető tudnivalókat veszünk sorra, melyek kezdő szivattyú felhasználók számára is hasznos segítségnek bizonyulnak.

Megbízhatóság

A szivattyúk többféle árkategóriában elérhetőek. Az árak legtöbbször egyenes arányban vannak a minőséggel, így ha az időtállóság is fontos számunkra, akkor muszáj lesz mélyebben a zsebbe nyúlnunk. Érdemes olyan ismert márka mellett letenni a voksot, mely már régóta jelen van a piacon és bizonyította hozzáértését a gyártáshoz és a termékfejlesztéshez. A tartós, strapabíró eszközök hozzájárulnak ahhoz, hogy akár sok éven keresztül kifogástalanul üzemeljen az az otthonban vagy a kertben. Kifejezetten fontos a megbízhatóság akkor, ha házi vízmű részét képezi a szivattyú, vagy a meleg vízért és a fűtésért felelős. Ilyenkor egy meghibásodás a teljes ingatlan használhatóságára rányomja bélyegét.

Hatékonyság

Ugyan a háztartásban is fontos a megfelelő teljesítménnyel rendelkező eszköz, de ipari méretekben fokozottan igaz ez. Nem csak a medencék esetében használt szivattyúkra gondolunk itt, hanem az ipari létesítményekben, szállodákban, gyárakban alkalmazott fajtákra is. Ezek esetében gyakran fokozott teljesítmény szükséges, és nem mindegy az sem, milyen mélyről képes szivattyúzni egy eszköz. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő teljesítmény kiválasztását. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ipari méretekben gyakran túllőnek a célon, ezzel pedig plusz energiaráfordítást generálnak.

Zaj

A szivattyúktól rendszerint azt várjuk el, hogy komfortérzetünket minél kevésbé zavarják. A zaj azonban bizonyos teljesítmény fölött biztosan megjelenik. E tekintetben is a minőségi berendezések javasoltak, ezek pedig kizárólag az ismert márkáktól kapható meg.

Szivattyúk vásárlása során érdemes az online kínálatban is körülnézni, ugyanis webáruházból gyakran kedvezőbb áron lehet hozzájutni a kiszemelt márka modelljéhez. Hasznos lehet akár hírlevélre is feliratkozni egyik vagy mások szivattyú webshopban, így az újdonságokról és az akciókról is azonnal lehet értesülni.



Megosztás másokkal: