VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az önfelszívó szivattyú a házi vízellátás megbízható eszköze

2019. Október 15.

Az önfelszívó szivattyú a házi vízellátás megbízható eszköze

Az önfelszívó szivattyú a vízellátás területének egyik legkedveltebb alternatívája, ami persze nem meglepő. Egyszerűen és gyorsan telepíthető, aminek köszönhetően az üzembe helyezés nem jelenthet kihívást. A működtetésen kívül maga a használat is roppantul kezes, ami tovább bővíti az előnyeit tartalmazó listát. Az emelési magasságra vonatkozó adat az, ami prioritást élvez és aminek az ismerete elengedhetetlen az optimális választáshoz. Ez a típusú berendezés legfeljebb kilenc méteres felszívásig alkalmazható. Ez alapján ásott kutak mellé az esetek nagy százalékában kiváló döntés. Az ilyen kutaknál nem kell komoly mélységgel számolni, azaz a víz felhozása nem ütközhet fizikai akadályokba. Ezen kívül lényeges kihangsúlyozni, hogy ez a szivattyúfajta kifejezetten jól tolerálja a homokot (ellentétben mondjuk a búvárszivattyúval). Ez a biztonságos, gördülékeny üzemelés szempontjából jelentőségteljes pozitívum, ezen kívül az esetlegesen jelentkező szervizeltetés tekintetében sem lényegtelen, hogy milyen mérvű javíttatásra van szükség, tehát hogy maga a meghibásodás mekkora kárt generál a készülékben. A homokkal szembeni ellenállás csekélyebb mértékű hibák felbukkanását feltételezi, ami kifejezetten jó hír az anyagi terheket nézve. Nem mindegy mennyi muníciót igényel a karbantartás.

Az önfelszívó szivattyú egyetlen ellensége a szárazon futás!

A felszínre telepíthető szivattyú nem indítható el szárazon, azaz a használatát megelőzően fel kell tölteni tiszta vízzel, mely valóban tiszta, azaz nem generál kopást, anyagromlást, súrlódást stb. A masszív gépezet feltöltés nélkül a szárazon futás kelepcéjébe eshet, ami egyenes út a meghibásodáshoz, ezért erre az egy kitételre érdemes nagy hangsúlyt fektetnie.Megosztás másokkal: