VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

Hogyan háríthatóak el a keringető szivattyú problémák?

2019. Október 4.

Hogyan háríthatóak el a keringető szivattyú problémák?

A kazán minden korábbinál több otthonban gondoskodik a meleg víz előállításáról, valamint annak a különféle rendszerekbe történő továbbításáról. A megfelelő keringető szivattyú segítségével a víz kifogástalanul át tud haladni a rendszeren, gondoskodva ezzel az otthon kényelméről. Nem ritka, hogy több keringető szivattyú is alkalmazásra kerül annak érdekében, hogy az ingatlan minden pontjához eljuthasson a meleg víz.

Mivel azonban egy mechanikusan működő elemről van szó, ezért még a legjobb minőség esetén is előfordulhatnak különféle meghibásodások. A hibaelhárítás során elsőként győződjünk meg arról, hogy a kazán megfelelő hőmérsékleten üzemel. Előfordulhat ugyanis a termosztáttal kapcsolatos hiba, de a szivattyú ki-és bekapcsolása is problémákba ütközhet. Cikkünkben alapvető gondokat és azok megoldásait vesszük sorra.

Ha a szivattyú nem működik

Ha a szivattyú nem kapcsol be, az azt jelenti, hogy forró víz tulajdonképpen nem kerül a rendszerbe. Amennyiben a szivattyú nagyon csendes, és nem folyik rajta víz, akkor az áramellátással lehet a gond. A szivattyú szelepeinek és egyéb alkatrészeinek sérülése esetén mindenképpen kapcsoljuk ki a rendszert és bízzuk szakemberre a cserét. Előfordulhat, hogy a szivattyú nem felel meg a felé támasztott követelményeknek, ilyenkor nagyobbra célszerű cserélni azt.

Túl zajos a szivattyú

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a keringető szivattyú általában csendesen működik. Ha mégis túl zajosnak érezzük, akkor valószínűleg túl sok a levegő benne. Ilyenkor egy tisztítás jó szolgálatot tesz, de ha mégsem segítene ez, akkor a csapágy lazulhatott meg. Ilyenkor a készülék cseréje jelenthet megoldást.

Ha szivárgás észlelhető

Az illesztési pontoknál és a peremeknél gyakran előfordulhat szivárgás. Ezért a víznyomás tehető felelőssé. Mivel a szivárgások által csökken a víznyomás, így az ingatlan bizonyos pontjaira nehezebben juthat el a meleg víz. Ha tehát a szivattyú környékén víz jelenik meg, akkor biztosan szivárgásról van szó. Ilyenkor a tömítések cseréje rövidtávon megoldást kínálhat, de hosszú távon biztosnak csak a teljes készülék csere bizonyul.

A megfelelő szakember segítségével gyorsan és zökkenőmentesen orvosolhatóak a szivattyúval kapcsolatban felmerülő problémák, ez pedig most, a hideg időszakhoz közeledve korántsem elhanyagolható. Nem biztos, hogy cserére van szükség, megéri tehát mihamarabb profi segítséget kérni.Megosztás másokkal: