VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogyan háríthatóak el a keringető szivattyú problémák?

2019. Október 4.

Hogyan háríthatóak el a keringető szivattyú problémák?

A kazán minden korábbinál több otthonban gondoskodik a meleg víz előállításáról, valamint annak a különféle rendszerekbe történő továbbításáról. A megfelelő keringető szivattyú segítségével a víz kifogástalanul át tud haladni a rendszeren, gondoskodva ezzel az otthon kényelméről. Nem ritka, hogy több keringető szivattyú is alkalmazásra kerül annak érdekében, hogy az ingatlan minden pontjához eljuthasson a meleg víz.

Mivel azonban egy mechanikusan működő elemről van szó, ezért még a legjobb minőség esetén is előfordulhatnak különféle meghibásodások. A hibaelhárítás során elsőként győződjünk meg arról, hogy a kazán megfelelő hőmérsékleten üzemel. Előfordulhat ugyanis a termosztáttal kapcsolatos hiba, de a szivattyú ki-és bekapcsolása is problémákba ütközhet. Cikkünkben alapvető gondokat és azok megoldásait vesszük sorra.

Ha a szivattyú nem működik

Ha a szivattyú nem kapcsol be, az azt jelenti, hogy forró víz tulajdonképpen nem kerül a rendszerbe. Amennyiben a szivattyú nagyon csendes, és nem folyik rajta víz, akkor az áramellátással lehet a gond. A szivattyú szelepeinek és egyéb alkatrészeinek sérülése esetén mindenképpen kapcsoljuk ki a rendszert és bízzuk szakemberre a cserét. Előfordulhat, hogy a szivattyú nem felel meg a felé támasztott követelményeknek, ilyenkor nagyobbra célszerű cserélni azt.

Túl zajos a szivattyú

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a keringető szivattyú általában csendesen működik. Ha mégis túl zajosnak érezzük, akkor valószínűleg túl sok a levegő benne. Ilyenkor egy tisztítás jó szolgálatot tesz, de ha mégsem segítene ez, akkor a csapágy lazulhatott meg. Ilyenkor a készülék cseréje jelenthet megoldást.

Ha szivárgás észlelhető

Az illesztési pontoknál és a peremeknél gyakran előfordulhat szivárgás. Ezért a víznyomás tehető felelőssé. Mivel a szivárgások által csökken a víznyomás, így az ingatlan bizonyos pontjaira nehezebben juthat el a meleg víz. Ha tehát a szivattyú környékén víz jelenik meg, akkor biztosan szivárgásról van szó. Ilyenkor a tömítések cseréje rövidtávon megoldást kínálhat, de hosszú távon biztosnak csak a teljes készülék csere bizonyul.

A megfelelő szakember segítségével gyorsan és zökkenőmentesen orvosolhatóak a szivattyúval kapcsolatban felmerülő problémák, ez pedig most, a hideg időszakhoz közeledve korántsem elhanyagolható. Nem biztos, hogy cserére van szükség, megéri tehát mihamarabb profi segítséget kérni.Megosztás másokkal: