VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan válasszunk kerti locsolótömlőt?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan válasszunk kerti locsolótömlőt?
2019. Augusztus 6.

Hogyan válasszunk kerti locsolótömlőt?

A tavasz és a nyár egyet jelentenek a kerti munkálatokkal és a napi szinten aktuálissá váló öntözéssel. Az automata öntözőrendszer egyfajta megoldásnak bizonyul, de ha jobban szeretjük magunk végezni az öntözést, akkor egy minőségi kerti locsoló tömlő nélkülözhetetlen. De mégis mi alapján érdemes vásárolni? Milyen fajta felel majd meg leginkább igényeinknek? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

Nem mindegy az alapanyag!

A kerti tömlő jellemzően gumiból, PVC-ből, vagy a kettő kombinációjából készül. Bár a gumiból készült változat nehezebb, de jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak és akár a meleg vízzel is gond nélkül elbánik. Akár a kettő kombinációja is jó választás lehet, hiszen egyesíti mindkét anyag előnyös tulajdonságait. Kedvező árkategóriát képviselnek, és olcsóbbak a tiszta gumiból készült típusoknál. A rugalmasság és a tartósság egyszerre jellemzi ezeket a kerti tömlőket. Az alapanyagra egyébként akkor is érdemes figyelni, ha a szerelvényekről és csatlakozókról van szó. Ez az a rész, amin keresztül csatlakozik a kerti tömlő a csaphoz. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a drágább rézből készült szerelvények általában hosszabb élettartammal bírnak.

Fontos a méret is!

Az alapanyagon túl a méret is döntő lehet a választásnál. Minél nagyobb átmérővel rendelkezik a tömlő, annál több víz szállítására képes. A hosszúság sem elhanyagolható, hiszen ha nem ér el a tömlő a kert másik végére, ahol locsolni szeretnénk, akkor haszontalan az. Fontos tehát a kert méreteinek ismerete, hiszen méterben ehhez passzolóan tudjuk megválasztani a majdan használatos locsolótömlőt. A túl hosszú megoldások kerülendőek, hiszen ha nem indokolja azt a kert mérete, akkor csak útban lesz a méretes eszköz.

Figyeljünk arra, mit szeretnénk öntözni!

Arra is érdemes a vásárláskor figyelni, hogy mit szeretnénk öntözni. Vannak olyan locsoló tömlők, melyek apró lyukakkal gondoskodnak arról, hogy a virágoskertek minden eleme megfelelő mennyiségű vízhez jusson. A gyep esetében a ködként sugárzó víz hozza a legjobb eredményeket. Ma már akár az online vásárlás kényelmét is kihasználhatjuk akkor, ha a kertben használatos eszközöket szeretnénk beszerezni. A minőségre minden esetben helyezzünk hangsúlyt, hiszen csak így kaphatunk időtálló darabot a pénzünkért. Az eszköz a tavasztól késő őszig terjedő időszakban biztosan használatban lesz, érdemes ennek megfelelően letenni a voksot egyik vagy másik márka mellett.Megosztás másokkal: