VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Csepegtető cső és öntözőrendszer: takarékos és praktikus

Nyitólap   »   Blog   »   Csepegtető cső és öntözőrendszer: takarékos és praktikus
2019. Július 17.

Csepegtető cső és öntözőrendszer: takarékos és praktikus

Az otthont övező környezet nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy miként érezzük magunkat a tavasztól késő őszig terjedő időszakban ott. A zöld növények, a gyep és a virágok nélkülözhetetlenek az esztétikus környezethez, de ahhoz, hogy ezek életben is maradjanak, a rendszeres, megfelelő mennyiségű nedvesség elmaradhatatlan.

Többféle megoldás is létezik arra, hogy az öntözés profi módon megoldható legyen. Az automata öntözőrendszer a leginkább korszerű választásnak bizonyul. Telepítéséhez nem árt szakembert hívni, és fontos odafigyelni arra, hogy a rendszer ne vízkövesedjen el. Ez utóbbi szempont akkor is figyelmet érdemel, ha a csepegtető rendszer előnyei mellett tennénk le a voksot. A kert méretétől függően néhány órára van csupán szükség a telepítéshez, és saját magunk is gond nélkül el tudjuk végezni az ezzel járó feladatokat.

Tervezés és számolás

Elsőként érdemes megmérni a kertet, a rendelkezésre álló területet, és ennek megfelelően beszerezni a csepegtető csöveket. Fontos, hogy álljon rendelkezésre mindig egy kis extra cső, így biztosan nem fordulhat elő, hogy a munka közben fogyunk ki belőle. A csaptelep és a növények közötti távolságot is meg kell mérni. Nem mindegy, hogy a növények hogyan helyezkednek majd el, hiszen a kacskaringós öntözőrendszer elhelyezéshez természetesen nagyobb hosszúság szükséges.

Forró vízbe a csövet!

Érdemes tudni, hogy használat előtt célszerű a csövet forró vízbe helyezni, hiszen az segíti a rugalmasságot. Amint hajlíthatóvá válik, máris elhelyezhetjük az előre megálmodott helyen. Csatlakoztassuk a csaphoz és a nyomásszabályozóhoz is.

Csatlakozók és kiegészítők

A cső igényeink szerinti elhelyezéséhez számos kiegészítőt és T-csatlakozót szerezhetünk be. Ezeknek köszönhetően nem fordulhat elő, hogy a túlságosan elhajlított csőben a víz ne tudna megfelelően haladni. Gyakran az éles sarkokban is szükség van a vízellátásra, ezt pedig a legkönnyebben a korszerű megoldásokkal, kiegészítőkkel lehet megvalósítani. Fontos tudni, hogy a kerti növényektől is függ, mennyi nedvességre van szükség. Ennek függvényében plusz lyukakat is elhelyezhetünk a rendszerben. Érdemes előre tájékozódni arról, hogy az ültetni kívánt növények milyen vízigénnyel rendelkeznek.

Amint minden a helyére került és rögzítettük a talajba a csövet minden szükséges ponton, nincs más hátra, mint bekapcsolni a vizet, és kipróbálni a rendszert. Ha a használat során szivárgásra lennénk figyelmesek, levághatunk a csőből, és T-csatlakozóval garantálhatjuk a megfelelő működést. A világhálón számos oktatási videó elérhető a témában, így ha a gyakorlatban szeretné látni a csepegtető öntözőrendszer beüzemelését, akkor hasznos lehet így is tájékozódni.



Megosztás másokkal: