VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Csepegtető cső és öntözőrendszer: takarékos és praktikus

2019. Július 17.

Csepegtető cső és öntözőrendszer: takarékos és praktikus

Az otthont övező környezet nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy miként érezzük magunkat a tavasztól késő őszig terjedő időszakban ott. A zöld növények, a gyep és a virágok nélkülözhetetlenek az esztétikus környezethez, de ahhoz, hogy ezek életben is maradjanak, a rendszeres, megfelelő mennyiségű nedvesség elmaradhatatlan.

Többféle megoldás is létezik arra, hogy az öntözés profi módon megoldható legyen. Az automata öntözőrendszer a leginkább korszerű választásnak bizonyul. Telepítéséhez nem árt szakembert hívni, és fontos odafigyelni arra, hogy a rendszer ne vízkövesedjen el. Ez utóbbi szempont akkor is figyelmet érdemel, ha a csepegtető rendszer előnyei mellett tennénk le a voksot. A kert méretétől függően néhány órára van csupán szükség a telepítéshez, és saját magunk is gond nélkül el tudjuk végezni az ezzel járó feladatokat.

Tervezés és számolás

Elsőként érdemes megmérni a kertet, a rendelkezésre álló területet, és ennek megfelelően beszerezni a csepegtető csöveket. Fontos, hogy álljon rendelkezésre mindig egy kis extra cső, így biztosan nem fordulhat elő, hogy a munka közben fogyunk ki belőle. A csaptelep és a növények közötti távolságot is meg kell mérni. Nem mindegy, hogy a növények hogyan helyezkednek majd el, hiszen a kacskaringós öntözőrendszer elhelyezéshez természetesen nagyobb hosszúság szükséges.

Forró vízbe a csövet!

Érdemes tudni, hogy használat előtt célszerű a csövet forró vízbe helyezni, hiszen az segíti a rugalmasságot. Amint hajlíthatóvá válik, máris elhelyezhetjük az előre megálmodott helyen. Csatlakoztassuk a csaphoz és a nyomásszabályozóhoz is.

Csatlakozók és kiegészítők

A cső igényeink szerinti elhelyezéséhez számos kiegészítőt és T-csatlakozót szerezhetünk be. Ezeknek köszönhetően nem fordulhat elő, hogy a túlságosan elhajlított csőben a víz ne tudna megfelelően haladni. Gyakran az éles sarkokban is szükség van a vízellátásra, ezt pedig a legkönnyebben a korszerű megoldásokkal, kiegészítőkkel lehet megvalósítani. Fontos tudni, hogy a kerti növényektől is függ, mennyi nedvességre van szükség. Ennek függvényében plusz lyukakat is elhelyezhetünk a rendszerben. Érdemes előre tájékozódni arról, hogy az ültetni kívánt növények milyen vízigénnyel rendelkeznek.

Amint minden a helyére került és rögzítettük a talajba a csövet minden szükséges ponton, nincs más hátra, mint bekapcsolni a vizet, és kipróbálni a rendszert. Ha a használat során szivárgásra lennénk figyelmesek, levághatunk a csőből, és T-csatlakozóval garantálhatjuk a megfelelő működést. A világhálón számos oktatási videó elérhető a témában, így ha a gyakorlatban szeretné látni a csepegtető öntözőrendszer beüzemelését, akkor hasznos lehet így is tájékozódni.Megosztás másokkal: