VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!
Jelenleg a rendeléstől számítva a csomagok kézhezvétele több nap is lehet a nagy számú megrendelés miatt!

Mikor van szükség nyomásfokozó szivattyú használatára?

2019. Április 10.

Mikor van szükség nyomásfokozó szivattyú használatára?

A háztartásokban gyakran előfordul, hogy nem megfelelő a víznyomás. Kevés bosszantóbb dolog létezik, mintha egy fárasztó munkanap után nincs lehetőség egy jó tusolásra, vagy ha órákat kell várni arra, hogy a fürdőkádat feltöltse a rendszer. Mindez nem pusztán kényelmetlenség, hanem az életminőségre is rányomhatja bélyegét. A túl alacsony víznyomás azonban orvosolható, méghozzá nyomásfokozó szivattyú használatával.

A nyomásfokozó szivattyú működése

A berendezés könnyen telepíthető az otthoni vízvezetékrendszerbe. Az így beépített készülék igény szerint növeli a nyomást, ezzel kényelmesebbé téve az otthonhoz tartozó rendszer használatát. Egy- vagy többfokozatú készülék közül is választhatunk, ha kisebb teljesítményre van szükség, akkor a vízszintes tengelyű megoldás bizonyul ideálisnak. A kis mechanikus eszköz képes arra, hogy felismeri az aktuális nyomást, és ennek megfelelően gondoskodik a nyomás növeléséről. Ha tehát használatba kerül például a csap vagy a zuhany, és túl alacsonynak érzékeli a nyomást, akkor bekapcsol és gondoskodik a megfelelő nyomás biztosításáról.

A működés során a szivattyú a folyadékot a szivattyúba húzza a bemeneten keresztül, majd aktiválja az a készüléket és a létrejövő centrifugális erő hatására a víz nyomása növekszik, majd a kimeneten távozik a készülékből. 0.7 bar belépési nyomás esetében például 2.2 bar lesz a kilépéskor tapasztalható nyomás, tehát jelentősen képes növelni azt a berendezés. A vásárlás során érdemes figyelembe venni az áramlási sebességet. Ez arról tanúskodik, hogy mi az a maximális vízmennyiség, ami képes elhagyni a szivattyút.

Ellenőrizze a víznyomást!

A nyomásnövelő szivattyú működőképességét és hatékonyságát a gyakorlatban is egyszerűen ellenőrizheti. Nincs más dolga, mint lemérni, hogy mennyi idő alatt telt meg korábban például egy kancsó vízzel, és a beüzemelés után miként alakul ez. A vásárlás során egyébként az ismert márkák termékeit érdemes előnyben részesíteni, ezek ugyanis garantáltan a márkától megszokott minőséget adják. A tapasztalatok szerint ezekhez egy esetleges meghibásodás esetén könnyebben találni alkatrészt, ami korántsem elhanyagolható szempont a takarékosság apropóján.Megosztás másokkal: