VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Öntözőrendszer alacsony nyomás: mi a megoldás?

Nyitólap   »   Blog   »   Öntözőrendszer alacsony nyomás: mi a megoldás?
2019. Február 8.

Öntözőrendszer alacsony nyomás: mi a megoldás?

Az alacsony víznyomás jellemzően az ingatlanon belül okoz problémát. Amint azonban az időjárás melegebbre fordul, úgy a kerti öntözés terén is előfordulhat a jelenség. Ez már csak azért is kellemetlen, mert így nehéz elérni az öntözőrendszerrel a kert távolabbi részeit, pedig a növényeknek ott is szükségük van nedvességre. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy miként növelhetjük a víznyomást a kertben.

Nem mindegy a napszak

Először érdemes átgondolni, hogy mikor jelentkezik az alacsony víznyomás. Folyamatos problémáról van szó, vagy csak a nap bizonyos időszakaiban fordul elő? Célszerű különféle időszakokban kísérletezni az öntözéssel, így kiderülhet, mikor a leginkább célszerű azt elvégezni. Persze a kiépített csőrendszeren is sok múlik. Nem ritka, hogy bár a lakásban elég a víznyomás, de a kertben már kevésbé. Ilyenkor a kerti csap cseréje jelenthet megoldást.

Tömlő és vízszelep: ellenőrizze azokat!

Szintén megoldást jelenthet a kerti tömlő cseréje. A kiöregedett öntözőrendszer nem képes a megfelelő víznyomás biztosítására, de akár a vízkövesedés is állhat a háttérben. Fontos meggyőződni arról is, hogy a csaphoz megfelelően van-e rögzítve a tömlő, és nincs-e szivárgás. Célszerű ellenőrizni azt is, hogy rendesen meg van-e nyitva a víz. Bár ez alapvetőnek tűnhet, sokan mégis itt rontják el. Érdemes lehet akár vízvezeték-szerelőt is kihívni, aki szakértelmének és tapasztalatának birtokában jobban átláthatja a rendszert, és könnyebben megtalálhatja, hol a probléma.

Szivattyúk az öntözés szolgálatában

A kerti öntözőrendszer kiépítése terén kitűnő szolgálatot tesznek a szivattyúk. Az ismert márkákkal biztosan nem lőhetünk mellé, és ma már akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk a beszerzéshez. S ha már a korszerű berendezésekről esett szó, akkor egyfajta környezettudatos megoldást kínál az esővíz összegyűjtésére szolgáló készülék. A készülék kertekből, elárasztott területekről gyűjti be az esővizet szivattyú segítségével, szűri azt, majd tárolja és emberi felhasználásra alkalmassá teszi.

A tavasztól késő őszig terjedő hónapokban fontos, hogy gondoskodjunk a kert megfelelő vízellátásáról. Mindegy, hogy a konyhakerti növényekről, a virágokról vagy a gyepről van szó, a napi öntözés kérdése mellett biztosan nem mehetünk el.



Megosztás másokkal: