VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogyan növelhető hatékonyan a víznyomás a kerti öntözőrendszerben?

2019. Február 8.

Hogyan növelhető hatékonyan a víznyomás a kerti öntözőrendszerben?

Az alacsony víznyomás jellemzően az ingatlanon belül okoz problémát. Amint azonban az időjárás melegebbre fordul, úgy a kerti öntözés terén is előfordulhat a jelenség. Ez már csak azért is kellemetlen, mert így nehéz elérni az öntözőrendszerrel a kert távolabbi részeit, pedig a növényeknek ott is szükségük van nedvességre. Cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy miként növelhetjük a víznyomást a kertben.

Nem mindegy a napszak

Először érdemes átgondolni, hogy mikor jelentkezik az alacsony víznyomás. Folyamatos problémáról van szó, vagy csak a nap bizonyos időszakaiban fordul elő? Célszerű különféle időszakokban kísérletezni az öntözéssel, így kiderülhet, mikor a leginkább célszerű azt elvégezni. Persze a kiépített csőrendszeren is sok múlik. Nem ritka, hogy bár a lakásban elég a víznyomás, de a kertben már kevésbé. Ilyenkor a kerti csap cseréje jelenthet megoldást.

Tömlő és vízszelep: ellenőrizze azokat!

Szintén megoldást jelenthet a kerti tömlő cseréje. A kiöregedett öntözőrendszer nem képes a megfelelő víznyomás biztosítására, de akár a vízkövesedés is állhat a háttérben. Fontos meggyőződni arról is, hogy a csaphoz megfelelően van-e rögzítve a tömlő, és nincs-e szivárgás. Célszerű ellenőrizni azt is, hogy rendesen meg van-e nyitva a víz. Bár ez alapvetőnek tűnhet, sokan mégis itt rontják el. Érdemes lehet akár vízvezeték-szerelőt is kihívni, aki szakértelmének és tapasztalatának birtokában jobban átláthatja a rendszert, és könnyebben megtalálhatja, hol a probléma.

Szivattyúk az öntözés szolgálatában

A kerti öntözőrendszer kiépítése terén kitűnő szolgálatot tesznek a szivattyúk. Az ismert márkákkal biztosan nem lőhetünk mellé, és ma már akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk a beszerzéshez. S ha már a korszerű berendezésekről esett szó, akkor egyfajta környezettudatos megoldást kínál az esővíz összegyűjtésére szolgáló készülék. A készülék kertekből, elárasztott területekről gyűjti be az esővizet szivattyú segítségével, szűri azt, majd tárolja és emberi felhasználásra alkalmassá teszi.

A tavasztól késő őszig terjedő hónapokban fontos, hogy gondoskodjunk a kert megfelelő vízellátásáról. Mindegy, hogy a konyhakerti növényekről, a virágokról vagy a gyepről van szó, a napi öntözés kérdése mellett biztosan nem mehetünk el.Megosztás másokkal: