VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogyan növelhető a víznyomás a kertben?

2018. December 3.

Hogyan növelhető a víznyomás a kertben?

Az ingatlanhasználat során számos esetben szükségessé válhat a megfelelő víznyomás alkalmazása. Nem csak a lakás vízzel való ellátásakor jut ez fontos szerephez, hanem a kertben felmerülő feladatok ellátásakor szintén. Mindegy, hogy a növényeket, virágokat szeretnénk öntözni, a gyep permetezéséről gondoskodni, vagy a medence és a kerti tó feltöltése válik aktuálissá, ha a megfelelő víznyomást biztosítanak a szivattyúk, akkor a feladatok gyorsan és hatékonyan elvégezhetőek.

Mi okozza az alacsony víznyomást a kertben?

Amikor az alacsony víznyomás problémájával szembesülünk, akkor bizony igen időigényes lehet a kert öntözése. Előfordulhat az is, hogy az alacsony nyomás miatt a kert távolabbi részére lehetetlen eljuttatni a vizet. Ha azonban sikerül megtalálni az alacsony víznyomás okát, akkor a probléma is könnyen orvosolható. Elsősorban érdemes azt megvizsgálni, hogy mindig tapasztalható-e a jelenség, vagy csak a nap bizonyos időszakaiban. Előfordulhat az is, hogy enyhe dugulás áll a nem megfelelő nyomás hátterében. A kerti csap lecserélése is megoldhatja a helyzetet.

Fontos az alkotóelemek ellenőrzése!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran a külső víznyomásra a tömlő állapota is hatással van. A szivárgás vagy a kopás befolyásolhatja a víznyomást, ezért ha a rendszer idős, akkor akár nem megfelelő víznyomás is előfordulhat. Érdemes azt is ellenőrizni, hogy a tömlő megfelelően csatlakozik-e a csőhöz, vagy nem tapasztalható-e a csatlakozási pontnál szivárgás. Talán kevesen gondolnák, de ha a vízszelep nem megfelelően lesz elforgatva, az is hatással lehet a víznyomásra. Ha nincs teljesen nyitva, akkor érdemes szakember segítségét kérni az átállításhoz. A víznyomás-szabályozó helyes beállításán is sok múlik.

Az ingatlan kényelmes használatához nélkülözhetetlen, hogy mind a belső terekben, mind a kertben megfelelő víznyomás álljon rendelkezésre. Ha ez bármi miatt csorbát szenved, akkor bizony megéri odafigyelni a megfelelő beállításokra, vagy esetleg szükség esetén az elemek cseréjére. Ha nem értünk a szivattyúk működéséhez és a rendszer átalakítását profi kezekben tudnánk, akkor érdemes hozzáértő vízvezeték-szerelőt felkérni a feladatra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy legtöbbször egyszerűbben megoldható a víznyomás helyreállítása, mint azt sokan gondolnák. Ne éljen együtt az alacsony víznyomás kellemetlenségeivel, hiszen megoldás létezik!Megosztás másokkal: