VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Központi fűtés keringető szivattyú csere 8 lépésben

2018. November 26.

Központi fűtés keringető szivattyú csere 8 lépésben

A hideg hónapokban fontos szerep jut a központi fűtésnek, amely kifogástalan működéséhez nélkülözhetetlenek a keringető szivattyúk. A szivattyú a kazán mellett helyezkedik el, és gondoskodik a forró víz radiátorokhoz való eljuttatásáról, valamint a hideg víz ismételt felmelegítéséről.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a fűtőszivattyúk folyamatos karbantartása gondoskodhat arról, hogy akár éveken át különösebb gond nélkül működjön a rendszer. Ha azonban cserére van szükség, akkor nem mehetünk el a régi keringető szivattyú eltávolítása és az új beüzemelése mellett. Nézzük, hogyan érdemes ezt a folyamatot elvégezni!

1.       Előkészületek

Első lépésként kapcsoljuk ki az áramot és zárjuk el az összes szelepet.  Ez utóbbiak egyszerűen elforgathatóak az óramutató járásával megegyezi irányban. A szivattyú eltávolítása előtt természetesen a ház vízellátását is kapcsoljuk ki.

2.       A víz eltávolítása

Ezután következik a rendszer leeresztése. Ehhez egy kis vödröt helyezzünk a szivattyú alá, hogy a kifolyó víz abba távozhasson. A szivattyú végén található csavar megnyitásával a víz ki tud szivárogni a rendszerből.

3.       Óvatosan az árammal!

Mivel elektromosság is érintett, ezért ha nem vagyunk biztosak abban, hogy megfelelően kikapcsoltuk-e azt, akkor érdemes villanyszerelőt hívni a feladatra.

4.       Leszerelhető a régi szivattyú

Ezt követően a keringető szivattyút tartó anyacsavarokat tekerjük el, és így már könnyedén eltávolítható a szivattyú a helyéről. Figyeljünk a régi tömítésekre is, melyeket szintén célszerű eltávolítani.

5.       Az új szivattyú telepítése

Amint a régi keringető szivattyú már nincs a helyén, jöhet az új eszköz. A tömítések elhelyezésére kiemelt figyelmet érdemes fordítani, hiszen ez gondoskodik a vízszivárgás megelőzéséről.

6.       Újraindulhat a rendszer

Ha a keringető szivattyú bekötésre került, akkor elindíthatjuk a rendszert. Csatlakoztassuk a vízellátást, nyissuk ki a szelepeket és töltsük fel a rendszert. Ha szivárgást tapasztalunk, akkor még egyszer célszerű ellenőrizni a csatlakozási pontokat, a szelepeket.

7.       Jöhet az áram

Amikor már nincsen szivárgás, akkor indulhat az elektromos csatlakozás. Ha fél, hogy nem sikerül szakszerűen megoldania ezt, vagy inkább bízná hozzáértőre a dolgot, akkor megéri szakember mellett letenni a voksot.

8.       Működik a rendszer

Ha mindent megfelelően csináltunk, akkor a fűtési rendszer elindul, zökkenőmentesen működik, és hamarosan érezhető a meleg.Megosztás másokkal: