VL SZIVATTYÚ KFT.  Tel.: 06-29/320-150  E-mail: info@vlbt.huhttps://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A szennyvíz szivattyúk besegítenek a megújuló energia előállításában is!

2018. Október 1.

A szennyvíz szivattyúk besegítenek a megújuló energia előállításában is!

A környezetvédelem és a megújuló energiaforrások alkalmazása egyre nagyobb szerephez jut napjainkban. Világkonferenciákon és regionális tanácskozásokon egyaránt szóba kerül a téma, hiszen a helyzet egyre égetőbb manapság. A megújuló energiaforrások felhasználásával a bolygó készletei megóvhatóak, és környezetbarát módon állítható elő a szükséges energiamennyiség.

Fókuszban a bolygó vízkészlete

Vannak olyan területei Földünknek, ahol akár a gazdaság fejlettségéből adódóan, akár a természeti adottságok apropóján már régóta eredményesen alkalmazzák a megújuló energiát. S hogy mégis milyen technológiát használnak általánosságban az országok? A szennyvíz szivattyú például nem csak a ház körül jön jól, hanem ipari méretekben is. Napjainkban minden korábbinál többet hallani a nagyüzemi állattartás hátulütőiről, és nem csak állatvédelmi szempontból.

A felhasznált szennyvíz szűrése éppen olyan fontosnak bizonyul a környezet védelme érdekében, mint az állattartás melléktermékeinek biogáz üzemben történő hasznosítása. A hulladék elhelyezéssel kapcsolatban szintén szigorú előírások rendelkeznek, ezért fontos, hogy az állati hulladék biogáz üzemben kerüljön feldolgozásra, tápanyagban gazdag anyagok létrehozásának céljából. A műtrágya gyártása során is többféle szivattyú kerül alkalmazásra, amelyek nélkül aligha lenne elképzelhető a nagyüzemi tevékenység.

Megbízható minőség a szivattyúhasználat során

Míg a háztartásokban alkalmazott szivattyúknak rendszerint nem kell extrém helyzetekhez alkalmazkodniuk, addig ipari méretekben ez egészen másként van. A szennyvíz szivattyú felé támasztott követelmények között a megbízhatóság és a speciális anyaghasználat elsődlegesnek számítanak. Nem ritka, hogy maró hatású anyagok feldolgozására van szükség, ezért korántsem mindegy, hogy rozsdamentes acél szivattyúk szolgálják-e a munka gördülékenységét.

A hatékony szennyvízkezelésnek köszönhetően a megtisztított víz felhasználható öntözéshez vagy ipari munkafolyamatokhoz, ezzel bolygónk vízkészletét is kímélve. A környezetvédelem ezen területével nem véletlen foglalkoznak a hozzáértők egyre többet, hiszen az ipari állattartás különösen nagy terhet jelent a környezet számára. A vegán életmód követői rendszerint emiatt is döntenek úgy, hogy kerülik az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását. A húsmentességre azonban a legtöbben még nem állnak készen, és addig is muszáj megoldani valahogy a hatékony szennyvízkezelést. A korszerű szivattyúk e terület követelményeinek is igyekeznek megfelelni.Megosztás másokkal: