VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A szennyvíz szivattyúk besegítenek a megújuló energia előállításában is!

2018. Október 1.

A szennyvíz szivattyúk besegítenek a megújuló energia előállításában is!

A környezetvédelem és a megújuló energiaforrások alkalmazása egyre nagyobb szerephez jut napjainkban. Világkonferenciákon és regionális tanácskozásokon egyaránt szóba kerül a téma, hiszen a helyzet egyre égetőbb manapság. A megújuló energiaforrások felhasználásával a bolygó készletei megóvhatóak, és környezetbarát módon állítható elő a szükséges energiamennyiség.

Fókuszban a bolygó vízkészlete

Vannak olyan területei Földünknek, ahol akár a gazdaság fejlettségéből adódóan, akár a természeti adottságok apropóján már régóta eredményesen alkalmazzák a megújuló energiát. S hogy mégis milyen technológiát használnak általánosságban az országok? A szennyvíz szivattyú például nem csak a ház körül jön jól, hanem ipari méretekben is. Napjainkban minden korábbinál többet hallani a nagyüzemi állattartás hátulütőiről, és nem csak állatvédelmi szempontból.

A felhasznált szennyvíz szűrése éppen olyan fontosnak bizonyul a környezet védelme érdekében, mint az állattartás melléktermékeinek biogáz üzemben történő hasznosítása. A hulladék elhelyezéssel kapcsolatban szintén szigorú előírások rendelkeznek, ezért fontos, hogy az állati hulladék biogáz üzemben kerüljön feldolgozásra, tápanyagban gazdag anyagok létrehozásának céljából. A műtrágya gyártása során is többféle szivattyú kerül alkalmazásra, amelyek nélkül aligha lenne elképzelhető a nagyüzemi tevékenység.

Megbízható minőség a szivattyúhasználat során

Míg a háztartásokban alkalmazott szivattyúknak rendszerint nem kell extrém helyzetekhez alkalmazkodniuk, addig ipari méretekben ez egészen másként van. A szennyvíz szivattyú felé támasztott követelmények között a megbízhatóság és a speciális anyaghasználat elsődlegesnek számítanak. Nem ritka, hogy maró hatású anyagok feldolgozására van szükség, ezért korántsem mindegy, hogy rozsdamentes acél szivattyúk szolgálják-e a munka gördülékenységét.

A hatékony szennyvízkezelésnek köszönhetően a megtisztított víz felhasználható öntözéshez vagy ipari munkafolyamatokhoz, ezzel bolygónk vízkészletét is kímélve. A környezetvédelem ezen területével nem véletlen foglalkoznak a hozzáértők egyre többet, hiszen az ipari állattartás különösen nagy terhet jelent a környezet számára. A vegán életmód követői rendszerint emiatt is döntenek úgy, hogy kerülik az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását. A húsmentességre azonban a legtöbben még nem állnak készen, és addig is muszáj megoldani valahogy a hatékony szennyvízkezelést. A korszerű szivattyúk e terület követelményeinek is igyekeznek megfelelni.Megosztás másokkal: