VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Fontos Információ!
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Az EUR/HUF árfolyam nagymértékű változása miatt, csak a raktáron lévő termékek árát tudjuk garantálni!
A rendelésre érkező termékek webáruházban szereplő ára csak tájékoztató jellegű, ezekről kérjen információt elérhetőségeinken!

A szivattyútechnika hozzájárul a világ legzöldebb szállodájának hatékonyságához

2018. Augusztus 2.

A szivattyútechnika hozzájárul a világ legzöldebb szállodájának hatékonyságához

A szállodaipar ma már elképesztő megoldásokkal jelenik meg a világban, és olyan különleges belső kialakításokkal találkozhatunk, amelyek néhány évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlenek voltak. A területen a Dubai-ban megtalálható szállodakomplexumok kétségkívül vezetik a listát, de például a dán The Crowne Plaza Copenhagen Towers is egészen egyedülálló a maga nemében. A világ legzöldebb szállodájaként számon tartott épületegyüttes optimális működését a Grundfos szivattyú márka is elősegíti kiváló minőségű és hatékony szivattyúinak segítségével.

Energiatakarékos megoldások

A modern szállodaépület a fenntartható fejlődés és az építészeti műalkotás kitűnő párosa. Az alkalmazott technológiák során a hatékony energiafelhasználás fontos cél volt, és miként a tapasztalatok mutatják, sikerült valóban megvalósítani mindezeket. A 2009-ben nyitott luxushotel számos elismerés büszke tulajdonosa és mind az innováció mind a design területén újat alkottak a tervezők. Az impozáns külső felület tulajdonképpen napelemek gyűjteménye, amelyek hozzájárulnak a szálloda energiaszükségletének fedezéséhez. Talán meglepő az arány, de az energiafelhasználás fele fedezhető ilyen módon, természetesen az időjárás függvényében.

Grundfos szivattyú fajták a takarékosság szolgálatában

A hotel fűtésére és hűtésére is modern megoldást alkalmaztak, melynek köszönhetően az energiafogyasztás még alacsonyabban tartható. A korszerű szivattyú technológiával a világ leginkább energiatakarékos szállodájává vált a hotel. Az ATES rendszeren keresztül a hotel energiaszükségletének akár 60 százaléka is fedezhető. Ez a hotel alagsorában található meg, és a felszín alatti víz használatával oldja meg a rendszer a klímák hűtését, valamint a helyiségek fűtését.

Természetesen a hasonló megoldások kialakítása nem olcsó mulatság, de néhány éven belül teljesen megtérülni látszik, onnantól fogva pedig sokkal magasabb hasznot realizálhat a komplexum, mint versenytársai valaha is. Nem utolsó sorban a környezettudatosan működő szálloda azoknak a vendégeknek a nagy kedvencévé is vált, akik igyekeznek odafigyelni a környezettudatosságra és bolygónk energiaforrásainak hatékony felhasználására. Az alkalmazott szivattyúmárka természetesen nem csak ipari méretekben, hanem a háztartásokban is eredményesen alkalmazható.Megosztás másokkal: