VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Vízmegtakarítási tippek vállalkozások számára

2018. Július 19.

Vízmegtakarítási tippek vállalkozások számára

A környezetvédelemmel és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban kevés égetőbb kérdés létezik, mint a vízkészletek védelme és a vízfogyasztás kontroll alatt tartása. Nincs ez másként akkor sem, ha a vállalkozásoknál felmerülő vízfogyasztás kerül szóba. A takarékosság és így a környezetvédelem apropóján vannak olyan területek, amelyekre mindenképpen megéri figyelmet fordítani. Lássunk ezek közül néhányat!

Minőségi nyomásfokozó szivattyú használata

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az alacsony víznyomás gyakran éppen magasabb vízfogyasztással társul. Éppen ezért a nyomásfokozó szivattyúhasználata ilyenkor remek választásnak bizonyul. Érdemes a magas minőséget képviselő márkák közül választani, hiszen ezek garantáltan hosszú időn keresztül állnak majd megbízhatóan rendelkezésre.

Mérje a vízfogyasztás mértékét!

A különféle ipari létesítmények esetében a takarékosság érdekében korántsem mindegy, hogy rendszeresen ellenőrzésre kerül-e a vízfogyasztás mértéke. Ha tisztában vagyunk az értékekkel, összefüggéseket kereshetünk az egyes tevékenységek és a vízigény között. Kitűnő döntés lehet az is, ha az iparági referenciaértékekkel hasonlítjuk össze a saját vállalkozásnál észlelhető fogyasztást, így képet kaphatunk arról, hogy mindent az általános tendenciának megfelelően csinálunk-e, vagy van még mit javítani a teljesítményen és a vízfelhasználás kontrollján.

Zöld-szemlélet az alkalmazottak körében

Kevesen gondolják, de a vízfogyasztáson olyan egészen apró dolgokkal is takarékoskodhatunk, mint hogy meddig tartjuk nyitva a csapokat, vagy folyó víz mellett történnek-e egyes tevékenységek. Fontos, hogy a munkatársak, alkalmazottak körében is terjedjen a zöld-szemlélet, hiszen ha magukénak érzik ezt a fajta gondolkodásmódot, az már sokat segíthet a változások és a vízfogyasztás visszafogása érdekében.

Szivárgás nélkül

Talán nem is jutott még eszébe, de a rejtett szivárgások komoly összeggel terhelhetik a vízszámlát, és persze a környezetnek sem tesz jót a fogyasztható víz elfolyása. A legegyszerűbben úgy történhet meg az ellenőrzés, ha minden fogyasztót lekapcsolunk, és így nézzük meg az órát, hogy pörög-e. Érdemes a leállás időszakában többször is ránézni az órára, és ha változás tapasztalható az állást illetően, akkor célszerű további intézkedéseket tenni a szivárgások helyének feltérképezésére.Megosztás másokkal: