VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Vízmegtakarítási tippek vállalkozások számára

Nyitólap   »   Blog   »   Vízmegtakarítási tippek vállalkozások számára
2018. Július 19.

Vízmegtakarítási tippek vállalkozások számára

A környezetvédelemmel és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban kevés égetőbb kérdés létezik, mint a vízkészletek védelme és a vízfogyasztás kontroll alatt tartása. Nincs ez másként akkor sem, ha a vállalkozásoknál felmerülő vízfogyasztás kerül szóba. A takarékosság és így a környezetvédelem apropóján vannak olyan területek, amelyekre mindenképpen megéri figyelmet fordítani. Lássunk ezek közül néhányat!

Minőségi nyomásfokozó szivattyú használata

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az alacsony víznyomás gyakran éppen magasabb vízfogyasztással társul. Éppen ezért a nyomásfokozó szivattyúhasználata ilyenkor remek választásnak bizonyul. Érdemes a magas minőséget képviselő márkák közül választani, hiszen ezek garantáltan hosszú időn keresztül állnak majd megbízhatóan rendelkezésre.

Mérje a vízfogyasztás mértékét!

A különféle ipari létesítmények esetében a takarékosság érdekében korántsem mindegy, hogy rendszeresen ellenőrzésre kerül-e a vízfogyasztás mértéke. Ha tisztában vagyunk az értékekkel, összefüggéseket kereshetünk az egyes tevékenységek és a vízigény között. Kitűnő döntés lehet az is, ha az iparági referenciaértékekkel hasonlítjuk össze a saját vállalkozásnál észlelhető fogyasztást, így képet kaphatunk arról, hogy mindent az általános tendenciának megfelelően csinálunk-e, vagy van még mit javítani a teljesítményen és a vízfelhasználás kontrollján.

Zöld-szemlélet az alkalmazottak körében

Kevesen gondolják, de a vízfogyasztáson olyan egészen apró dolgokkal is takarékoskodhatunk, mint hogy meddig tartjuk nyitva a csapokat, vagy folyó víz mellett történnek-e egyes tevékenységek. Fontos, hogy a munkatársak, alkalmazottak körében is terjedjen a zöld-szemlélet, hiszen ha magukénak érzik ezt a fajta gondolkodásmódot, az már sokat segíthet a változások és a vízfogyasztás visszafogása érdekében.

Szivárgás nélkül

Talán nem is jutott még eszébe, de a rejtett szivárgások komoly összeggel terhelhetik a vízszámlát, és persze a környezetnek sem tesz jót a fogyasztható víz elfolyása. A legegyszerűbben úgy történhet meg az ellenőrzés, ha minden fogyasztót lekapcsolunk, és így nézzük meg az órát, hogy pörög-e. Érdemes a leállás időszakában többször is ránézni az órára, és ha változás tapasztalható az állást illetően, akkor célszerű további intézkedéseket tenni a szivárgások helyének feltérképezésére.



Megosztás másokkal: