VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

A leghatékonyabb módszerek az árvízkárok megelőzésére, enyhítésére

Nyitólap   »   Blog   »   A leghatékonyabb módszerek az árvízkárok megelőzésére, enyhítésére
2018. Július 15.

A leghatékonyabb módszerek az árvízkárok megelőzésére, enyhítésére

Hazánk számos területén okoz problémát az árvíz, vagy éppen a hatalmas esőzések után az ingatlanok elárasztása. Ilyenkor nem csak a higiéniai okok miatt nagyon fontos a mihamarabbi helyreállítás, hanem az épületek szerkezeti adottságainak megőrzése végett is. Sokféle szivattyú típus közül választhatunk napjainkban, melyek remek szolgálatot tesznek a szennyvíz gyors és hatékony eltávolítása érdekében. Cikkünkben most sorra veszünk 8 olyan területet, amelyek mindenképpen figyelmet érdemelnek az árvízkárok megelőzése kapcsán.

Ne maradjon el a biztosítás!

A szélsőséges időjárási viszonyok miatt is érdemes olyan lakásbiztosítást kötni, amely fedezi az esetlegesen felmerülő árvíz károkat. Mindenki számára fontos, hogy egy élet munkája ne menjen tönkre egy hirtelen lecsapó természeti katasztrófa miatt, ezért a lakásbiztosítás költségein nem érdemes spórolni. Az árvízkárok kockázatát csökkenthetjük azzal is, ha otthonunkban a könnyen rongálódó, vagy a nedvességre érzékeny alapanyagokat strapabíró fajtákra cseréljük le. Nem csak beltérben, de kültéren is érdemes megfontolni néhány alapvető változtatást. A szellőzőnyílásokat szellőztető téglákkal helyettesíthetjük, a fa ajtókat pedig műanyaggal cserélhetjük le. Nem mindegy az sem, hogy a padló mennyire jól szigetel a nedvességgel szemben.

Védje értékeit!

Az otthon biztonságosabbá tétele érdekében sokat tehetünk azzal, ha a konnektorokat nem a padló közelében helyezzük el, hanem legalább másfél méterrel fölötte. Így egy esetleges árvíz esetén nem kell a teljes rendszer meghibásodásától, és persze a nagyfokú veszélyességtől sem feltétlen tartani. Ha árvíz közeledik, akkor gondoskodjunk arról, hogy lehetőleg a felső szintekre vigyük fel az értékes holmikat, hogy azokban ne keletkezzen kár. Igaz ez a bútorokra és persze az elektronikai cikkekre is.

Szivattyúzzon, amint lehet!

A merülő szivattyúk nélkülözhetetlennek bizonyulnak az árvíz elvonulása után, ezek segítségével távolíthatjuk el ugyanis a lehető leggyorsabban a vizet. Fontos, hogy a felkészülés során megfelelő mennyiségű homokzsákkal rendelkezzünk, ezekkel ugyanis akár az udvartól és a bejárati ajtótól is távol tarthatjuk a vizet. Gondoskodjunk arról is, hogy a WC-ből ne folyhasson visszafelé semmi, tehát zárjuk el azt. Árvíz esetén az időtényező kiemelt jelentőséggel bír, tehát amint biztonságosan be tudjuk üzemelni a szivattyúkat, azonnal indítsuk el azokat a károk mihamarabbi enyhítése érdekében.



Megosztás másokkal: