VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A világ leglátványosabb szökőkútjai

2018. Június 14.

A világ leglátványosabb szökőkútjai

A víz éltető elemünk, de nem csak fogyasztásával használhatjuk ki előnyös tulajdonságait, hanem akkor is, ha dekorációról és turistacsalogató látványosságokról van szó. A történelem során számos, ma már világhírre szert tett szökőkút épült, de ma is korszerű és igényes megoldások látnak napvilágot a Föld minden pontján. A megfelelő szivattyúk használatával pedig kifogástalanná tehető a szökőkutak működése.

1140 méter hosszú színes csoda

Dél-Koreában, Szöulban található a Moonlight Rainbow névre hallgató szökőkút, amely a Han folyó vizét hasznosítja, és több tízezer lámpa világítja meg az egészet. A világrekordnak számító hosszúság már alapvetően rendkívül látványos, és az 1140 méterhez még hozzájön az a 380 fúvóka és 38 szivattyú, amelyek perceként körülbelül 200 tonna vizet mozgatnak meg. A monumentális méretű szökőkút kétségkívül a turisták kedvencének számít.

A világ legnagyobb barokk szökőkútja

Kevésbé modern, ám barokk jellegénél fogva annál különlegesebb a Rómában megtalálható Trevi-kút. Az 1762-ben épült városépítészeti elem a világ legnagyobb barokk szökőkútjaként számon tartott és több millió turista érkezik hozzá minden évben, hogy megcsodálják a mitológiai eredetű görög istenekkel és lényekkel dekorált kompozíciót. A szökőkutak rendszerint arra csábítják látogatóikat, hogy érmét dobjanak azokba, remélve, a jövőben még visszatérnek a helyszínre. Nincs ez másként a Trevi-kút esetében sem. Itt azonban a lopások megakadályozása és a szegények támogatása érdekében gyakran összegyűjtik az érméket a kútból. Naponta körülbelül 3000 euró landol a szökőkút vizében, ami sokat elárul annak népszerűségéről.

Különleges megoldás könyvdekorációval

Kialakításánál és dekorációjánál fogva igazi különlegességnek számít az Egyesült Államokban, Cincinnatiben megtalálható szökőkút, amely a helyi főkönyvtár előtt kapott helyet. Michael Frasca alkotását 1990-ben adták át, és stílusosan, hatalmas könyvek tetejéről csobog alá a víz. A kétségkívül szívmelengető alkotás látványában sem utolsó, és olyan értékekre is felhívja a figyelmet, amelyek napjainkból lassan már kiveszőben vannak.

Cikkünkben a teljesség igénye nélkül igyekeztünk sorra venni a világ néhány népszerű szökőkútját, de a listát folytathatnánk például a Dubai-ban látható Búvárok szökőkútjával, vagy a vitorlásra emlékeztető spanyolországi műremekkel is, amely a Malvarossa strand igazi különlegességének számít.Megosztás másokkal: