VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Az úszókapcsoló működése és felhasználása

Nyitólap   »   Blog   »   Az úszókapcsoló működése és felhasználása
2018. Június 9.

Az úszókapcsoló működése és felhasználása

Az úszókapcsoló rendszerint a búvárszivattyú működését szabályozza, mely abban nyújt segítséget, hogy a vizet lehessen kinyerni például kútból, vagy zárt tartályból. Az eszköznek többféle szerepe van, és kialakításánál fogva eltérő jellemzőkkel bíró folyadékokhoz is gond nélkül alkalmazható.

Az úszókapcsoló nem csak védi a szivattyút az úgynevezett szárazon futás ellen, hanem használatával egy előre beállított vízmennyiséghez juthatunk hozzá. Attól függően, hogyan kötjük be, egyaránt használható ürítésre vagy akár töltésre is. A készülék feladata tulajdonképpen az, hogy két vízszint között beindítsa a szivattyút. Szennyvíz, olajjal szennyezett vizek, vagy szilárd szennyeződéseket tartalmazó folyadékok esetében éppen úgy speciális tudással rendelkező készülékre van szükség, mint akkor, ha savas vagy lúgos oldatokat szeretnénk szivattyúzni.

Az úszókapcsoló működése

Az úszókapcsolókat úgy alakítják ki, hogy a burkolat vízhatlanul zárjon és egy méternél mélyebben is kifogástalan működést biztosítsanak. A felhasználási hőmérséklet is igen tág intervallumot tudhat magáénak, így -10 és  +60 fok között gond nélkül használhatjuk az úszókapcsolót. Magában a készülékben egy mikrokapcsoló helyezkedik el, amelyet egy kifejezetten erre alkalmas kar kapcsol be. A szintén belül megtalálható golyó gondoskodik arról, hogy a kar lenyomva maradjon, illetve felengedésre kerüljön. A golyót egyébként billenés hozza mozgásba, ez pedig a vízszint függvényében alakul. Amennyiben több úszókapcsolót alkalmazunk, úgy figyeljünk arra, hogy különböző szinteken helyezkedjenek el azok.

A választás során mindenképpen megfontolást érdemel az, hogy milyen célra, mely folyadékok esetében szeretnénk majd alkalmazni az úszókapcsolót. Az általános felhasználás iránt sokan érdeklődnek, de a kínálatban a speciális igényekkel rendelkezők is megtalálják számításukat. Vannak olyan verziók, amelyek kifejezetten ipari felhasználásra alkalmasak és akár sűrűbb folyadékokat is egyszerűen, biztonságosan szabályozhatunk segítségükkel. Nem ritka, hogy szűk helyre szeretnénk elhelyezni az úszókapcsolót, s ilyenkor is rábukkanhatunk a méretben és teljesítményben egyaránt megfelelő darabra. A kínálat minden korábbinál szélesebb, és akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatják azok, akik korrekt áron szeretnének megbízható minőségű eszközt beszerezni.



Megosztás másokkal: