VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Nyári víztakarékos tippek a kertészek számára

Nyitólap   »   Blog   »   Nyári víztakarékos tippek a kertészek számára
2018. Május 24.

Nyári víztakarékos tippek a kertészek számára

A kert otthonunk szerves részét képezi, és a tavasztól őszig terjedő hónapokban szívesen töltjük időnket területén. Ahhoz azonban, hogy igazán jól érezzük magunkat a kertben, korántsem mindegy, hogy milyen állapotban van az. Az igényes gyep, a virágzó növények éppen olyan fontosak, mint a sok örömet okozó konyhakert, vagy a mutatós örökzöldek és sziklakerti részek. A kert öntözése komoly összegekbe kerülhet, pedig létezik takarékosabb megoldás is. 

Nem mindegy, mikor öntözünk

 

A saját kút ma már megfizethető áron kivitelezhető, és az ásottkút szivattyú segítségével a szükséges mennyiségű vízhez juthatunk hozzá, amelyet öntözésre is felhasználhatunk. S hogy miként érdemes a megfelelő mennyiségű vizet biztosítani a növények számára? Fontos tisztában lenni azzal, hogy ha a napsütéses időszakban locsolunk, akkor a párolgás következtében akár a víz harminc százaléka tulajdonképpen el is veszhet.

 

Éjszaka szintén nem érdemes locsolni, ez az időszak ugyanis kedvez a gombák és a penész növekedésének, melyek nem tesznek jót a zöld területeknek. Érdemes tehát a kora reggeli vagy a késő esti órákat választani az öntözésre, amikor nem tűz a nap. A gyakori locsolással egyébként megerősödnek a növények gyökerei és így azok ellenállóbbá válnak majd. Az automata öntözőrendszert gondosan állítsuk be, hogy tényleg oda juttassa a nedvességet, ahol arra a legnagyobb szükség van. 
 

Szivattyúk kerti felhasználásra

Remek választásnak bizonyulnak az úgynevezett esőhordók, amelyekben a lehullott csapadékot gyűjthetjük. A kerti szivattyú segítségével felhasználhatjuk a vizet és az öntözőrendszer számára is elérhetővé tehetjük. A kerti tó folyamatos friss vízzel ellátása lehetővé teszi, hogy ne kelljen azt leengedni, ráadásul a friss víz az állatok számára is vonzó lesz, és igazi kis ökoszisztémát alakíthatunk így ki az otthon közelében, akár halakat is telepítve.

 

A szivattyúk tehát nem csak a kerti kútból való víznyeréshez szolgálnak remek segítségként, hanem számos kerti teendő esetében bevethetőek. Amennyiben árterületen fekszik az ingatlan, akkor érdemes erre is felkészülni, hiszen a hatalmas esőzések után nem ritka, hogy a víz elönti az alacsonyan fekvő részeket. A szivattyúk ilyenkor nélkülözhetetlennek bizonyulnak. S hogy milyen márka mellett érdemes letenni a voksot? A megbízhatóság érdekében célszerű akár kicsit mélyebben is a zsebünkbe nyúlni, ugyanis az ismert, már bizonyított márkák nyújtotta színvonalnak meg van a maga ára.Megosztás másokkal: