VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Nyári víztakarékos tippek a kertészek számára

2018. Május 24.

Nyári víztakarékos tippek a kertészek számára

A kert otthonunk szerves részét képezi, és a tavasztól őszig terjedő hónapokban szívesen töltjük időnket területén. Ahhoz azonban, hogy igazán jól érezzük magunkat a kertben, korántsem mindegy, hogy milyen állapotban van az. Az igényes gyep, a virágzó növények éppen olyan fontosak, mint a sok örömet okozó konyhakert, vagy a mutatós örökzöldek és sziklakerti részek. A kert öntözése komoly összegekbe kerülhet, pedig létezik takarékosabb megoldás is. 

Nem mindegy, mikor öntözünk

 

A saját kút ma már megfizethető áron kivitelezhető, és az ásottkút szivattyú segítségével a szükséges mennyiségű vízhez juthatunk hozzá, amelyet öntözésre is felhasználhatunk. S hogy miként érdemes a megfelelő mennyiségű vizet biztosítani a növények számára? Fontos tisztában lenni azzal, hogy ha a napsütéses időszakban locsolunk, akkor a párolgás következtében akár a víz harminc százaléka tulajdonképpen el is veszhet.

 

Éjszaka szintén nem érdemes locsolni, ez az időszak ugyanis kedvez a gombák és a penész növekedésének, melyek nem tesznek jót a zöld területeknek. Érdemes tehát a kora reggeli vagy a késő esti órákat választani az öntözésre, amikor nem tűz a nap. A gyakori locsolással egyébként megerősödnek a növények gyökerei és így azok ellenállóbbá válnak majd. Az automata öntözőrendszert gondosan állítsuk be, hogy tényleg oda juttassa a nedvességet, ahol arra a legnagyobb szükség van. 
 

Szivattyúk kerti felhasználásra

Remek választásnak bizonyulnak az úgynevezett esőhordók, amelyekben a lehullott csapadékot gyűjthetjük. A kerti szivattyú segítségével felhasználhatjuk a vizet és az öntözőrendszer számára is elérhetővé tehetjük. A kerti tó folyamatos friss vízzel ellátása lehetővé teszi, hogy ne kelljen azt leengedni, ráadásul a friss víz az állatok számára is vonzó lesz, és igazi kis ökoszisztémát alakíthatunk így ki az otthon közelében, akár halakat is telepítve.

 

A szivattyúk tehát nem csak a kerti kútból való víznyeréshez szolgálnak remek segítségként, hanem számos kerti teendő esetében bevethetőek. Amennyiben árterületen fekszik az ingatlan, akkor érdemes erre is felkészülni, hiszen a hatalmas esőzések után nem ritka, hogy a víz elönti az alacsonyan fekvő részeket. A szivattyúk ilyenkor nélkülözhetetlennek bizonyulnak. S hogy milyen márka mellett érdemes letenni a voksot? A megbízhatóság érdekében célszerű akár kicsit mélyebben is a zsebünkbe nyúlni, ugyanis az ismert, már bizonyított márkák nyújtotta színvonalnak meg van a maga ára.Megosztás másokkal: