VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Bemutatjuk a világ legnagyobb úszómedencéjét!

Nyitólap   »   Blog   »   Bemutatjuk a világ legnagyobb úszómedencéjét!
2018. Május 18.

Bemutatjuk a világ legnagyobb úszómedencéjét!

A nyár elképzelhetetlen medencés strandok, élményfürdők nélkül. Hazánk számos komplexummal várja azokat, akik a természetes vizek helyett a kristálytiszta vizű medencék, a napfürdőzés és a meleg szerelmesei. Azonban látványelemekkel gazdagított medencék, csúszdaparkok és prémium kategóriás wellness szolgáltatások ide vagy oda, egyik hazai fürdő sem veheti fel a versenyt azzal a komplexummal, amely Chilében nyúlik végig a tengerparton.

A 66 millió gallon, körülbelül 25 millió liter tengervízzel feltöltött medence San Alfonso del Mar üdülőhelyen várja a turistákat. A Crystal Lagoon olyan méretes, hogy ha egyenes vonalai nem lennének, azt gondolhatnánk róla, hogy valamilyen természetes jelenség közel az óceánhoz. Azonban nem más ez, mint a világ legnagyobb medencéje, amely a csendes-óceán közvetlen közelében helyezkedik el. Ha érzékeltetni szeretnénk méreteit, akkor hossza legalább akkora, mint egy olimpiai méretű medence hússzorosa. Nem csak a fürdőzés, hanem a vitorlázás szerelmesei is kihasználhatják a Chystal Lagoon nyújtotta lehetőségeket, ez pedig szintén sokat elárul annak monumentális méretéről.

A hatalmas medencét 2006-ban adták át és a két millió fontos költségvetéssel készült létesítmény öt éven át épült. Természetesen ekkora medence esetében nagyon fontos, hogy sikerüljön a tisztántartását maximálisan megoldani. Ennek érdekében óriási úszószivattyús rendszerre van szükség. S hogy milyen elven működik mindez? A medence egyik felét feltölti friss tengervízzel, a másik oldalon pedig ezzel egyidejűleg távozik belőle a medence korábbi víztartalma. A komplexum köré természetesen komoly idegenforgalmi infrastruktúra épült, így prémium kategóriás szállodákkal, nívós vendéglátóhelyekkel várja a létesítmény a vendégeket. A medencéből egyébként kisebb területek is leválasztásra kerültek, ezzel például a gyermekek számára biztonságos szórakozást lehetővé téve.

Ha a felsorolt mérettel ugyan nem is rendelkeznek a kerti medencék, de esetükben is nagyon fontos a megfelelő víztisztítás. Ebben nagy segítséget jelenthetnek azok a szivattyúk, amelyek márkájuknál fogva is időtálló minőségben állnak rendelkezésre. A nyár remek programokat kínál akkor is, ha nem szeretnénk elhagyni otthonunkat. Érdemes a kertben rejlő lehetőségeket is számításba venni, így a gyep gondozására, a sziklakert építésére, vagy a saját, minőségi medence kialakítására is hangsúlyt helyezni a nyárhoz közeledve.



Megosztás másokkal: