VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Bemutatjuk a világ legnagyobb úszómedencéjét!

2018. Május 18.

Bemutatjuk a világ legnagyobb úszómedencéjét!

A nyár elképzelhetetlen medencés strandok, élményfürdők nélkül. Hazánk számos komplexummal várja azokat, akik a természetes vizek helyett a kristálytiszta vizű medencék, a napfürdőzés és a meleg szerelmesei. Azonban látványelemekkel gazdagított medencék, csúszdaparkok és prémium kategóriás wellness szolgáltatások ide vagy oda, egyik hazai fürdő sem veheti fel a versenyt azzal a komplexummal, amely Chilében nyúlik végig a tengerparton.

A 66 millió gallon, körülbelül 25 millió liter tengervízzel feltöltött medence San Alfonso del Mar üdülőhelyen várja a turistákat. A Crystal Lagoon olyan méretes, hogy ha egyenes vonalai nem lennének, azt gondolhatnánk róla, hogy valamilyen természetes jelenség közel az óceánhoz. Azonban nem más ez, mint a világ legnagyobb medencéje, amely a csendes-óceán közvetlen közelében helyezkedik el. Ha érzékeltetni szeretnénk méreteit, akkor hossza legalább akkora, mint egy olimpiai méretű medence hússzorosa. Nem csak a fürdőzés, hanem a vitorlázás szerelmesei is kihasználhatják a Chystal Lagoon nyújtotta lehetőségeket, ez pedig szintén sokat elárul annak monumentális méretéről.

A hatalmas medencét 2006-ban adták át és a két millió fontos költségvetéssel készült létesítmény öt éven át épült. Természetesen ekkora medence esetében nagyon fontos, hogy sikerüljön a tisztántartását maximálisan megoldani. Ennek érdekében óriási úszószivattyús rendszerre van szükség. S hogy milyen elven működik mindez? A medence egyik felét feltölti friss tengervízzel, a másik oldalon pedig ezzel egyidejűleg távozik belőle a medence korábbi víztartalma. A komplexum köré természetesen komoly idegenforgalmi infrastruktúra épült, így prémium kategóriás szállodákkal, nívós vendéglátóhelyekkel várja a létesítmény a vendégeket. A medencéből egyébként kisebb területek is leválasztásra kerültek, ezzel például a gyermekek számára biztonságos szórakozást lehetővé téve.

Ha a felsorolt mérettel ugyan nem is rendelkeznek a kerti medencék, de esetükben is nagyon fontos a megfelelő víztisztítás. Ebben nagy segítséget jelenthetnek azok a szivattyúk, amelyek márkájuknál fogva is időtálló minőségben állnak rendelkezésre. A nyár remek programokat kínál akkor is, ha nem szeretnénk elhagyni otthonunkat. Érdemes a kertben rejlő lehetőségeket is számításba venni, így a gyep gondozására, a sziklakert építésére, vagy a saját, minőségi medence kialakítására is hangsúlyt helyezni a nyárhoz közeledve.Megosztás másokkal: