VL SZIVATTYÚ KFT.
+36-29-320-150 Tel.: 06-29/320-150
Kapcsolatfelvétel E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu

Hogyan szivattyúzzuk ki a vizet az alagsorból árvíz esetén?

Nyitólap   »   Blog   »   Hogyan szivattyúzzuk ki a vizet az alagsorból árvíz esetén?
2018. Április 16.

Hogyan szivattyúzzuk ki a vizet az alagsorból árvíz esetén?

A tavaszi áradások a víz közelben fekvő ingatlanokat gyakran nem kímélik. A probléma nem áll meg a saras utcáknál, hiszen az alagsorban is magas vízszinttel szembesülhetünk. Nagyon fontos, hogy az ingatlan további károsodását megelőzve mihamarabb intézzük el a szükséges szivattyúzást. Ma már bérelhetünk is kiváló minőségű eszközöket, de akár megfizethető áron be is szerezhetjük a minden szempontból megfelelő szivattyút. Annak érdekében azonban, hogy a szivattyúzás kifogástalan végeredménnyel záródjon, megéri néhány dolgot szem előtt tartani.

Érdemes megvárni, míg az árvíz elvonul, hiszen ha másnap minden ugyanúgy nézne ki, akkor feleslegesen bajlódnánk a szivattyúzással. Fontos, hogy áramtalanítsuk a házat, és az alagsortól mind az állatokat, mind a gyerekeket tartsuk távol.

Milyen szivattyúra lesz szüksége a szivattyúzáshoz?

Ahhoz, hogy eltávolítsuk az alagsorból a vizet, olyan szivattyúra van szükség, mely képes kiemelni a vizet onnan. Minél nagyobb tömlőhöz csatlakoztatjuk az eszközt, annál gyorsabban történik majd a szivattyúzás. Nagy teljesítményű hosszabbító kábel is szükséges az üzemeltetéshez. Ha nagy mennyiségű víz áll az alagsorban, akkor engedjük le a víztelenítő szivattyút, majd a árammal/generátorral összekötve indítsuk el azt. Akár több szivattyút is használhatunk egyszerre a munka meggyorsításához. Előfordulhat, hogy csak kis területet érint az árvíz probléma. Ilyenkor az úgynevezett nedves/száraz vákuum segítségével valósítható meg a víz kiszivattyúzása.

A szivattyúzás után további feladatok is várnak ránk, ugyanis minden olyan alapanyagot és textíliát ki kell cserélni, amelyeknél fennáll a penészesedés veszélye. Így a gipszkarton burkolatot éppen úgy célszerű cserélni, mint a szőnyegeket. A napjainkban már elérhető áron beszerezhető párátlanító készülékek remek választásnak bizonyulnak annak érdekében, hogy az alagsor belső mikroklímája minél hamarabb visszaálljon a normális szintre.

S hogy miért fontos a penészesedés kockázatának minimalizálása? Kevesen tudják, hogy a nedves felületeken megjelenő penészfoltok komoly egészségügyi veszélyeket hordoznak magukban. Allergiás panaszok is jelentkezhetnek az ilyen ingatlan rendszeres használóinál. Árvíz után tehát nem csak a szivattyúzás és a szemmel látható víz eltávolítása lényeges, hanem az általa okozott problémák mihamarabbi kiküszöbölése is. Ugyan az árvíz anyagi károkat okozhat, de ma már a megfelelő eszközökkel gyorsan és hatékonyan eltávolíthatjuk a vizet, legyen az bármekkora is.



Megosztás másokkal: