VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Hogyan szivattyúzzuk ki a vizet az alagsorból árvíz esetén?

2018. Április 16.

Hogyan szivattyúzzuk ki a vizet az alagsorból árvíz esetén?

A tavaszi áradások a víz közelben fekvő ingatlanokat gyakran nem kímélik. A probléma nem áll meg a saras utcáknál, hiszen az alagsorban is magas vízszinttel szembesülhetünk. Nagyon fontos, hogy az ingatlan további károsodását megelőzve mihamarabb intézzük el a szükséges szivattyúzást. Ma már bérelhetünk is kiváló minőségű eszközöket, de akár megfizethető áron be is szerezhetjük a minden szempontból megfelelő szivattyút. Annak érdekében azonban, hogy a szivattyúzás kifogástalan végeredménnyel záródjon, megéri néhány dolgot szem előtt tartani.

Érdemes megvárni, míg az árvíz elvonul, hiszen ha másnap minden ugyanúgy nézne ki, akkor feleslegesen bajlódnánk a szivattyúzással. Fontos, hogy áramtalanítsuk a házat, és az alagsortól mind az állatokat, mind a gyerekeket tartsuk távol.

Milyen szivattyúra lesz szüksége a szivattyúzáshoz?

Ahhoz, hogy eltávolítsuk az alagsorból a vizet, olyan szivattyúra van szükség, mely képes kiemelni a vizet onnan. Minél nagyobb tömlőhöz csatlakoztatjuk az eszközt, annál gyorsabban történik majd a szivattyúzás. Nagy teljesítményű hosszabbító kábel is szükséges az üzemeltetéshez. Ha nagy mennyiségű víz áll az alagsorban, akkor engedjük le a víztelenítő szivattyút, majd a árammal/generátorral összekötve indítsuk el azt. Akár több szivattyút is használhatunk egyszerre a munka meggyorsításához. Előfordulhat, hogy csak kis területet érint az árvíz probléma. Ilyenkor az úgynevezett nedves/száraz vákuum segítségével valósítható meg a víz kiszivattyúzása.

A szivattyúzás után további feladatok is várnak ránk, ugyanis minden olyan alapanyagot és textíliát ki kell cserélni, amelyeknél fennáll a penészesedés veszélye. Így a gipszkarton burkolatot éppen úgy célszerű cserélni, mint a szőnyegeket. A napjainkban már elérhető áron beszerezhető párátlanító készülékek remek választásnak bizonyulnak annak érdekében, hogy az alagsor belső mikroklímája minél hamarabb visszaálljon a normális szintre.

S hogy miért fontos a penészesedés kockázatának minimalizálása? Kevesen tudják, hogy a nedves felületeken megjelenő penészfoltok komoly egészségügyi veszélyeket hordoznak magukban. Allergiás panaszok is jelentkezhetnek az ilyen ingatlan rendszeres használóinál. Árvíz után tehát nem csak a szivattyúzás és a szemmel látható víz eltávolítása lényeges, hanem az általa okozott problémák mihamarabbi kiküszöbölése is. Ugyan az árvíz anyagi károkat okozhat, de ma már a megfelelő eszközökkel gyorsan és hatékonyan eltávolíthatjuk a vizet, legyen az bármekkora is.Megosztás másokkal: