VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

Esettanulmány: hogyan segíti elő a Sochi bobpálya sikerességét a csőszivattyú?

2018. Március 29.

Esettanulmány: hogyan segíti elő a Sochi bobpálya sikerességét a csőszivattyú?

Amikor téli sportokról van szó, akkor vannak olyan feltételek és követelmények, melyeknek érvényesülése nélkülözhetetlen a biztonság és a kivitelezhetőség érdekében. Számos sportág megköveteli, hogy a szükséges körülményeket mesterségesen állítsák elő, vagy ha nem is teljes mértékben így történik, de a technika újdonságaival rásegítsenek a tökéletes feltételek megteremtésére. A gyakran szükséges jég és hó előállításakor nem csak az egyes sportágak jellegével kell számolni, hanem a környezeti hatásokkal is. Előfordul, hogy túl sok nedvesség kerül a pályára, vagy a hőmérséklet-ingadozás nyomja rá bélyegét a feltételekre. Nincs ez másként a Sochi bobpálya esetében sem, melynek kapcsán biztonsági előírások is megkövetelik, hogy kifogástalan állapotban legyen az a rendezvények ideje alatt.

A Kaukázus lábánál fekvő város a turisták számára igazi paradicsomnak bizonyul, ugyanis a nyári hónapokban a parton kitűnő hőmérséklet várja a vendégeket, télen pedig a havas hegycsúcsok kínálnak remek szórakozást. A szubtrópusi klíma miatt azonban korántsem biztos, hogy a téli sportokhoz ideális lesz a hegyvidéki környezet. Annak érdekében tehát, hogy a hó és a jég szempontjából is megfeleljen a követelményeknek a vidék, mesterséges segítség is aktuálissá válhat.

A csőszivattyú minőségének fontossága

A hó-és jéggyártás során nélkülözhetetlen a tiszta víz folyamatos és megbízható áramoltatása. Ehhez speciális szivattyúkat használnak, melyek nem csak teljesítmény, de megbízhatóság terén is kifogástalanul működnek. Ez utóbbi azért is nagyon fontos, mert ha leáll a víz áramoltatása, az veszélybe sodorhatja a versenyzőket, a verseny eredményeit, és így a helyszín, mint rendezvények szempontjából ismert terület hírnevét is.

A folyamatosan történő jég előállítására egy profi csapatot kértek fel, amelynek tagjait igencsak nagy kihívás elé állította a feladat. A bobpálya 836 méteres magasságból indul, és másfél kilométer hosszan kanyarog, összesen 17 görbét leírva. Az eredetileg betonból épített pályát kellett tehát jéggel bevonni, hogy azon a versenyzők akár 120 km/h sebességgel tudjanak majd száguldani. Fontos volt, hogy a vízminőségre is hangsúly helyeződjön a folyamatosság mellett, hiszen egyes ásványi anyagok vízben való jelenléte befolyásolhatja a kapott jégminőséget. A többszivattyús rendszereknek és a maximális megbízhatóságnak hála a feladat kiválóan megoldható volt, ebben pedig az alkalmazott csőszivattyúk minősége nagyon fontos szerepet játszott.  Megosztás másokkal: