VL SZIVATTYÚ KFT.
Tel.: 06-29/320-150
 E-mail: info@vlbt.hu
https://www.szivattyuwebaruhaz.hu/gfx/logo.pngVL Szivattyú Kft.+36-29-320-150info@vlbt.hucustomer support
Szivattyuwebaruhaz.hu
Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírusos járvány terjedése miatt sajnos üzletünket nem nyitjuk ki március 31-én, azt határozatlan ideig zárva tartjuk! A webáruházunkban, e-mail-en továbbra is fogadjuk és teljesítjük megrendeléseiket, melyeket személyes átvételel is megrendelhetik (csak webáruházas rendelés esetén), vagy szokás szerint futárszolgálatokkal juttatunk el Önökhöz, illetve ügyfélszolgálatunk telefonon is rendelkezésükre áll.
Ügyfélszolgálatunk leterheltsége miatt telefonhívását csak ritkán tudjuk fogadni. Kérjük, írjon e-mailt, a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk rá!

A lehetőségek tárháza - Milyen szivattyút válasszunk a kerti kúthoz?

2015. Május 15.

A lehetőségek tárháza - Milyen szivattyút válasszunk a kerti kúthoz?

Ma már egyre több területen számít népszerű megoldásnak a kerti kút használata, hiszen más lehetőségekkel ellentétben ez igen költséghatékony módja az öntözésnek. A kerti csapból történő locsolás például hatalmas pénzösszegeket emészt fel, míg a kerti kút költségei már rövid távon is megtérülnek.

Azonban nem mindegy, hogy milyen szivattyút használunk

A mélybe vezető, és ott forrásokat találó kutak esetében ugyanis szivattyúra van szükség a víz kinyeréséhez. Közel sem mindegy azonban, hogy milyen típust választunk, hiszen rengeteg különbség fedezhető fel a berendezések között, éppen ezért gondosan kell megválasztanunk a rendszerbe tökéletesen illeszkedőt.

Mit vegyünk figyelembe a választáskor?

A döntés során a vízigény és az öntözés módja mellett az üzemi vízszinttel is számolni kell, ez a három tulajdonság ugyanis igen nagy mértékben befolyásolja az ideális választást. Kert- vagy birtoktulajdonosként tisztában kell lennünk azzal is, hogy mire szeretnénk használni a berendezést, hiszen csakis ebben az esetben találhatjuk meg a költséghatékony módszert.

A vásárlást megelőzően érdemes a szivattyúk emelési magasságát és a vízszállítási képességét is megvizsgálni. Ezek az információk ugyanis pontos képet nyújtanak az adott berendezés teljesítményéről, ami sokat segíthet az ideális megoldás megtalálásában.

A különböző lehetősége

            Az ásott kutak

Ebben az esetben érdemes kisebb teljesítményű szivattyút választani, hiszen az intenzív vízmozgás nagy mennyiségű homokot juttathat a vízbe, amitől a berendezés könnyen meghibásodhat. A csepegtető vagy árasztásos öntözés esetében szintén nincs szükség nagy nyomású szivattyúkra.

            A hat méternél nem mélyebb kutak

Azok a kutak, amelyek nem mélyebbek hat méternél, felszíni vagy szárazbeépítési szivattyúval kifogástalanul működnek. Ha azonban ennél mélyebb a kerti kút, akkor érdemes egyéb lehetőség után nézni, hiszen a teljesítménycsökkenés már jelentős szívási veszteséggel járna.

            Ha hat méternél mélyebb a kút

A hat és tíz méter közötti kutak esetében az önfelszívó és a merülő szivattyú a legjobb választás, mert ezek tökéletes eszközei az árasztásos vagy nyomásos öntözésnek.

Ha ennél mélyebb a kút, akkor érdemes elgondolkozni a magasnyomású búvárszivattyún, hiszen ekkor már komolyabb segítség kellhet az öntözés megoldásához.
Megosztás másokkal:

Hozzászólások